Mysza2 Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 [quote name='_Tosia_']Marysia, tez o tym myslalam: na poczatku nie chcial wyjsc z budy, niszczyl wszystko dookola, pokazywał ząbki.. A teraz.. Chodząca psia łagodność- wystarczy wspanialy dom i czlowiek.. Cioteczki, przygotowalam na szybko plakat, moze ktos chcialby go podrukowac i gdzies rozwiesic. Tylko nie wiem, jak tu wkleic plik worda.. Pomocy.. Najlepiej zeskanować (tylko wybrać opcję zdjęcie a nie PDF) i wkleić tak jak się zdjęcia wkleja. Albo wysłać w wordzie zainteresowanym na maila:) Dziewczyny ten lek który wet chce zaaplikować to diprofos. Ma go wstrzyknąć bezpośrednio do stawu. To lek przeciwzapalny, rodzaj blokady. Potem co miesiąc kolejny zastrzyk, wet nie określił jak długo, mówi że będzie obserwować jakie są efekty. Ja nie wiem czy mam z nim jechać w środę na podanie tego leku. Musicie coś zdecydować. Działań ubocznych, tak jak to przy tego typu lekach multum. Żeby tak Pimpek mógł powiedzieć czy go to bardzo boli. Quote
_Tosia_ Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 cioteczki i wujkowie, czy ktoś coś wie na temat tego leku? Czy on faktycznie może pomóc? Lek prawdopodobnie dałby mu ulgę przy bólu, tyko jak długo go podawać?.... a jeśli to stara zmiana pourazowa, bez stanu zapalnego, to może nie ma sensu go podawać?.. Musimy podjąć decyzję Quote
Marycha35 Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Cholera, ma ktoś fajnego weta, który by doradził????? Quote
Marycha35 Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Asiu pozwolisz, zapraszam Ekipkę:) do tej bidy, mało ludzi na wątku, pomysłów brak, a pies na wczoraj potrzebuje pomocy...http://www.dogomania.pl/forum/threads/242333-Porzucony-Rudy-Miś-w-okolicach-Jeleniej-Góry-spory-chłopak-błąka-się-po-wsi/page2 Quote
AgusiaP Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Marycha35 napisał(a):Cholera, ma ktoś fajnego weta, który by doradził????? Jeśli, chodzi o takie sprawy dobry jest doktor Sebastian Dziak u nas w Dąbrowie. To przychodnia Molickich, ale oni nie są tani... Quote
Marycha35 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Dzięki za info! A ktoś inny nie zna tańszego dobrego?:) Quote
Mysza2 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Dziewczyny, ja nie wiem co mam jutro robić. Czy mam jechać z Pimpkiem i aplikować mu ten diprofos? Quote
_Tosia_ Posted April 24, 2013 Author Posted April 24, 2013 Moze wstrzymajmy się jeszcze. Jak juz zaczniemy podawac, to dluzej na pewno. moze ktos jeszcze się wypowie, albo znajdzie się inny wet do konsultacji Quote
rita60 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Też tak bym zrobiła...inny wet do konsultacji. Quote
AgusiaP Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Jestem tego samego zdania :) Lepiej to skonsultować z innym wetem... Quote
_Tosia_ Posted April 24, 2013 Author Posted April 24, 2013 Agusia, a ile kosztuje wizyta u tego dra Dziaka?.. Quote
AgusiaP Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 _Tosia_ napisał(a):Agusia, a ile kosztuje wizyta u tego dra Dziaka?.. Trudno mi powiedzieć... Na pewno będzie chciał zrobić swoje zdjęcia... Quote
Figunia Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 O żesz... tak by się chciało pomóc pieskowi a tu wciąż znaki zapytania. Czy weterynarz proponuje dobry lek, czy lek zadziała... Dobry wet w dodatku niedrogi, to niestety rzadkość...(a i on może się pomylić). Strach eksperymentować na piesku, te leki nie są raczej obojętne dla zdrowia, zawsze coś innego uszkodzą, wątrobę, nerki. A to chyba gorsze, niż kuśtykanie pieska...Tak myślę, ale oczywiście o niczym nie decyduję, bo nie mam prawa (i wiedzy). Quote
Marycha35 Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 (edited) Pimpulo jak ci pomóc? Mycha jest kochana....tyle powiem tylko:) Edited April 27, 2013 by Marycha35 Quote
Jaaga Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 _Tosia_ napisał(a):Marysia, tez o tym myslalam: na poczatku nie chcial wyjsc z budy, niszczyl wszystko dookola, pokazywał ząbki.. Pimpek :crazyeye:? To chodząca łagodność i jeden z najbardziej ułożonych psów, jakie tu były. Quote
Figunia Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Odwiedzam mojego Ulubieńca i o zdrowie zapytowywuję...:lol: Trzymam kciuki, żeby nożyna przestała Mu dokuczać i obeszło się bez ciągania pieska po wetach, badaniach itp,itd... Quote
rita60 Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Jaaga napisał(a):Pimpek :crazyeye:? To chodząca łagodność i jeden z najbardziej ułożonych psów, jakie tu były. Widocznie to kwestia podejścia,miłości i opieki... Quote
Marycha35 Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Pimpulo rozkwitł:):):) Miło go widzieć takim!!! Quote
Mysza2 Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 _Tosia_ mi nie odpisuje, czy ktoś mógłby mi podać nr konta dla Pimpusia? :) Quote
Marycha35 Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 (edited) Mycho już wysyłam sms do Tosi z prośbą, by szybko looknęła na wątek:) Edit: dzwoniłam, Asia jak tylko dotrze do kompa bryka na wątas. DZIĘKUJEMY MYCHO!!!!!:):):) Edited May 7, 2013 by Marycha35 Quote
_Tosia_ Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Cioteczki, jestem. Bardzo przepraszam, że tak rzadko się odzywam, ale mam teraz utrudniony dostęp do netu.. Mysza, już podaję nr konta, bardzo dziękujemy!!! Quote
Marycha35 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Asia mnie upoważniła do przesyłania namiarów na Jej konto, ma utrudniony dostęp do netu:) DZIĘKUJEMY ZA DOTYCHCZASOWE DARY!!! Pimpulową nóżkę głaszczę:) Quote
Recommended Posts