Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to cieszę się bardzo dziewczyny, że się rozumiemy :loveu:
Taka kochana mordeczka w budzie?... koszmar.. też uważam, że on się tylko na kanapę nadaje!

Posted

[quote name='Marycha35']:):):) i tak będzie, kanapa, buziaki i kochający właściciel:) Asiu mocno ściskam:)[/QUOTE]

Tak być MUSI :lol:
A Pimpuś nas też popiera...:lol:

Posted

Dobrze że się nie zgadzacie na budę, on już wymarzł w swoim życiu, i jeszcze ta biedna łapina.
Dziewczyny, on kuleje bardziej niż widać na tym moim marnym filmiku.
Może mi się uda w piątek lepiej to pokazać.
Pimpek do ludzi to tak średnio lgnie, dla niego najfajniejszy to byłby domek z ogrodem i innym psem w domu, z którym mógłby się zaprzyjaźnić:)
Tak sobie marzę:):)

Posted

Witam, Pimpek nie nadaje się do budy absolutnie. Mamie było go żal, ze chodzi tylko na smyczy i poprosila mnie o pomoc, żeby na próbę puścić go na spacer luzem w ogrodzie. Pimpek miał w nosie wolność i przestrzeń ogrodu. Skupił się tylko na tym, żeby sforsować furtkę i uciec do domu. On chyba już przeszedł tyle, ze sam chce być psem domowym ze spacerami na smyczy. Próbowałysmy go odciągac od bramy, ale uparcie wracał i aż trzasł się cały, tak nie chciał w ogrodzie zostać. Zimą spacery sam sobie dozował i ekspresowo wracal do domu. Do tego jest bardzo przywiązany do mojej mamy. Za innymi ludźmi nie przepada. To pies typowo jednego człowieka, za to ceniący towarzystwo innych psów. Samotność w ogrodowej budzie byłaby dla niego najgorszą opcją.

Posted

Byłam wczoraj z Pimpkiem na kolejnym zastrzyku i dawce mazidła do pupiny.
Wet mówi że pupina już prawie dobra.
Kazał przyjechać w środę i zacząć podawanie leków na tą łapkę.

Pimpek w poczekalni u weta

i na stole u weta, u weta to pies ideał:)

i wreszcie po atrakcjach

do samochodu pieknie i chętnie wsiada, jakby stale to robił, grzecznie jedzie, wygląda przez okno:)

Posted (edited)

[quote name='zachary']Mysza2, a co z łapiną Pimpka? Jakie leki?
No właśnie ta moja skleroza, mówił mi nazwę leku ale mi wyleciało, jutro zadzwonię (bo on przyjmuje w niedziele) i dopytam to napiszę nazwę.
Jak wróciłam od weta to Pani Ani mówiłam ta nazwę (na d...) :(
Poza tym zastanawiam się czy jeszcze nie skonsultować tego z innym wetem. Mamy zdjęcie z prześwietlenia.
Jak myślicie?

i jeszcze filmik z Pimpkiem
http://tinypic.com/r/24lpykg/4

i paragon kolejny:(

Edited by Mysza2
Posted

zachary napisał(a):
Czyli nie wiesz, co z łapką? Czasem warto skonsultować ale to już Ty możesz ocenić, bo z nim byłaś u weta...

Wiem tyle że kuleje, jak dłużej pochodzi to podwija tą łapkę i idzie przez chwilę na 3 łapkach.
Wet mówi że ma zmiany w stawie kolanowym, być może na tle jakiegoś urazu, o którym nie wiemy.

Posted

zachary napisał(a):
Dzięki....a jakie zmiany, to chyba opisane na zdjęciu z rtg?...Dobra, już Cię nie męczę...

Jak robiłyśmy zdjęcie nie dostałyśmy opisu...samo zdjęcie

Posted

Marysia, tez o tym myslalam: na poczatku nie chcial wyjsc z budy, niszczyl wszystko dookola, pokazywał ząbki.. A teraz.. Chodząca psia łagodność- wystarczy wspanialy dom i czlowiek..

Cioteczki, przygotowalam na szybko plakat, moze ktos chcialby go podrukowac i gdzies rozwiesic. Tylko nie wiem, jak tu wkleic plik worda.. Pomocy..