Marycha35 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Dziękuję Asiu:):):) A nasza Pimpula jak się miewa? Co z rtg łapinki? Quote
rita60 Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [IMG]http://i45.tinypic.com/35n3urm.jpg[/IMG] Quote
Mysza2 Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 [quote name='Marycha35']Dziękuję Asiu:):):) A nasza Pimpula jak się miewa? Co z rtg łapinki?[/QUOTE] Rtg w sobotę po południu:) , Pimpul podobno ma się dobrze, tylko z utęsknieniem na wiosnę czeka:) Quote
rita60 Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Nie tylko on...:razz:dziękujemy Myszko i wygłaskaj Pimpola od cioteczki rity:lol: Quote
Marycha35 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Buziaki i ja ślę dla smoka, oby wszystko ok było! Quote
_Tosia_ Posted April 3, 2013 Author Posted April 3, 2013 cioteczki, dostałam na FB wiadomośc od dziewczyny, która odkąd Pimpuś jest w DT pomagała w ogłaszaniu jak również finansowo. oto wiadomości: [FONT=lucida grande]"ASIU JEST SZANSA ,ŻE PIMPEK BĘDZIE MIAŁ DOM W NASTĘPNYM TYGODNIU MAM ROZMAWIAĆ Z TYMI LUDŹMI NAJPRAWDOPODOBNIEJ BĘDĄ CHCIELI 2 PSIAKI POMYŚLAŁAM OD RAZU O PIMPKU TRZYMAJ KCIUKI. [/FONT][FONT=lucida grande]TO PORZĄDNA MIESZKAJĄCA W DOMKU JEDNORODZINNYM MIELI JUŻ PSIAKI MÓJ SĄSIAD ZNA ICH BARDZO DOBRZE I TEŻ BYLE KOMU BY NIE CHCIAŁ ODDAĆ PSIAKA TAK WIĘC BĘDZIEMY W KONTAKCIE MAM NADZIEJE ,ŻE BĘDZIE TO DLA PIMPKA SZANSA.[/FONT][FONT=lucida grande] w sobote ten chłopak ma się widziec z rodzicami i mysle ze coś się wyklaruje" [/FONT][FONT=lucida grande] nie wiem, w jakim to mieście, poprosiłam o więcej szczegółów nt domu i zapytałam, czy zgodziliby się na wizytę PA. więcej mam wiedzieć po weekendzie... [/FONT] Quote
Mysza2 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Trzymam kciuki za domek dla Pimpka, taki fajny misiek z niego Quote
rita60 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 No to kciuki mocno zaciśnięte...może to szansa dla ciebie maleńki. Quote
Marycha35 Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 I ja zaciskam i brawo Asiu za czujność, wizyta obowiązkowa!!!:) Oby to był TEN domek:):):) Quote
Figunia Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 wstrzymalam oddech... Oby, oby, oby... :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
AgusiaP Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 zapisuję ślicznego Pimpusia i trzymam mocno kciuki za domek;) Quote
Mysza2 Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 [quote name='AgusiaP']zapisuję ślicznego Pimpusia i trzymam mocno kciuki za domek;)[/QUOTE] A ja Ci dziękuję że jutro ze mną jedziesz na prześwietlenie Ty moja towarzyszko doli i niedoli:) Quote
AgusiaP Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 [quote name='Mysza2']A ja Ci dziękuję że jutro ze mną jedziesz na prześwietlenie Ty moja towarzyszko doli i niedoli:)[/QUOTE] Elunia ja się bardzo cieszę, że jadę z wami :) Quote
_Tosia_ Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 czekamy na wieści! Pimpulku trzymaj się dzielnie! Quote
rita60 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Bądź dzielny chłopaczku...pewnie będziesz,bo twardy chłopak z ciebie... Quote
Mysza2 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Wieści na razie nie ma. Pani Ania zadzwoniła do mnie że dr Parczyk w sobotę nas nie przyjmie bo ma zabiegi a potem wyjazd. Jedziemy w niedzielę. Quote
Mysza2 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='rita60']Ale w tą niedzielę,czy przyszłą ?[/QUOTE] w tą czyli dzisiaj:) Pojechałyśmy z AgusiąP i z Pimpkiem do Zabrza, bo tam ten lekarz ma rentgena. Dobra wiadomość jest taka, że nie trzeba było Pimpkowi dawać narkozy, dał się przytrzymać na plecach i zdjęcie wyszło. Druga dobra wiadomość - staw biodrowy jest ok. Prawdopodobna przyczyna kulawizny to zmiany w stawie kolanowym. Wet mówi, że o ile operacje stawu biodrowego udają się o tyle ze stawami kolanowymi jest znacznie gorzej. Jak to określił "raczej niewiele można poprawić, a dużo popsuć". Pytał czy od dawna kuleje ale ja nie potrafiłam odpowiedzieć. Wg weta przyczyną zmian w stawie kolanowym (zmiany zwyrodnieniowe przedziału przyśrodkowego) może być jakieś "stare" zwichnięcie Sugeruje leczenie zachowawcze, farmakologiczne. Wymieniał nazwy leków, których nie spamiętałam, ale i tak będzie można zacząć je podawać po wyleczeniu odbytu. Bo kolejna zła wiadomość- w odbycie dalej jest nieciekawie, Pani Ania mówiła że cały czas było ok, dopiero dzisiaj coś zaczęło z powrotem wyciekać. Miał dzisiaj czyszczony prawy gruczoł, dostał antybiotyk w zastrzyku i lek podany do odbytu. W środę mam z nim ponownie jechać na powtórzenie antybiotyku i tego leku doodbytowego. Koszt dzisiejszych działań 50 zł. W środę koszt będzie ok 20 zł. Zdjęcie mam ze sobą i tak się zastanawiam czy by jeszcze nie skonsultować u innego weta. Pimpek jest bardzo grzeczny, przy pupie wszystko pozwolił sobie zrobić, w samochodzie pięknie jedzie sam z tyłu. Możecie mnie ochrzanić, bo miałam ze sobą aparat i nie zrobiłam ani jednego zdjęcia, jakoś tak nerwowo było i po prostu zapomniałam. W środę się poprawię. AgusiaP, bardzo dziękuję Ci za pomoc, zawsze mogę na Ciebie liczyć:) Quote
rita60 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 No to liczymy na poprawę jeśli chodzi o foty:razz:mam nadzieję,że z dupinką będzie wszystko ok,jeśli chodzi o stawy,to pewnie efekt tułaczego życia,spania na zimnej ziemi,poza tym nie jest już najmłodszy,ale w kochającym,ciepłym domku jakoś pewnie sobie poradzi. Quote
Marycha35 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Mycho i Agusiu dzięki ogromne, CMOK CMOK CMOK:):):) Za pomoc, czas i info szybko podane. Dupinkę trzeba leczyć długo, niestety tylko wtedy jest szansa na całkowite wyleczenie. Pewnie z tą nogą damy spokój, oby go to tylko nie bolało tak w codziennym funkcjonowaniu. Lekarstwa może pomogą jednak. DOMEK POTRZEBNY, ot co;) A Pimpuchna kochany, spokojny, cierpliwy, sama słodycz! Quote
Figunia Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Kochany, madry piesku, przytulam Cie do serca... Quote
AgusiaP Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='Figunia']Kochany, madry piesku, przytulam Cie do serca...[/QUOTE] Tak Pimpuś to na prawdę bardzo mądry i grzeczny piesek :loveu: Oby ten domek wypalił ;) trzymam kciuki Quote
Recommended Posts