Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marycha35']Dziękuję Asiu:):):) A nasza Pimpula jak się miewa? Co z rtg łapinki?[/QUOTE]
Rtg w sobotę po południu:) , Pimpul podobno ma się dobrze, tylko z utęsknieniem na wiosnę czeka:)

Posted

cioteczki, dostałam na FB wiadomośc od dziewczyny, która odkąd Pimpuś jest w DT pomagała w ogłaszaniu jak również finansowo.
oto wiadomości:

[FONT=lucida grande]"ASIU JEST SZANSA ,ŻE PIMPEK BĘDZIE MIAŁ DOM W NASTĘPNYM TYGODNIU MAM ROZMAWIAĆ Z TYMI LUDŹMI NAJPRAWDOPODOBNIEJ BĘDĄ CHCIELI 2 PSIAKI POMYŚLAŁAM OD RAZU O PIMPKU TRZYMAJ KCIUKI. [/FONT][FONT=lucida grande]TO PORZĄDNA MIESZKAJĄCA W DOMKU JEDNORODZINNYM MIELI JUŻ PSIAKI MÓJ SĄSIAD ZNA ICH BARDZO DOBRZE I TEŻ BYLE KOMU BY NIE CHCIAŁ ODDAĆ PSIAKA TAK WIĘC BĘDZIEMY W KONTAKCIE MAM NADZIEJE ,ŻE BĘDZIE TO DLA PIMPKA SZANSA.[/FONT][FONT=lucida grande] w sobote ten chłopak ma się widziec z rodzicami i mysle ze coś się wyklaruje"
[/FONT]
[FONT=lucida grande]
nie wiem, w jakim to mieście, poprosiłam o więcej szczegółów nt domu i zapytałam, czy zgodziliby się na wizytę PA.
więcej mam wiedzieć po weekendzie...

[/FONT]

Posted

[quote name='AgusiaP']zapisuję ślicznego Pimpusia i trzymam mocno kciuki za domek;)[/QUOTE]
A ja Ci dziękuję że jutro ze mną jedziesz na prześwietlenie Ty moja towarzyszko doli i niedoli:)

Posted

[quote name='Mysza2']A ja Ci dziękuję że jutro ze mną jedziesz na prześwietlenie Ty moja towarzyszko doli i niedoli:)[/QUOTE]

Elunia ja się bardzo cieszę, że jadę z wami :)

Posted

[quote name='rita60']Ale w tą niedzielę,czy przyszłą ?[/QUOTE]
w tą czyli dzisiaj:)

Pojechałyśmy z AgusiąP i z Pimpkiem do Zabrza, bo tam ten lekarz ma rentgena.
Dobra wiadomość jest taka, że nie trzeba było Pimpkowi dawać narkozy, dał się przytrzymać na plecach i zdjęcie wyszło.
Druga dobra wiadomość - staw biodrowy jest ok.
Prawdopodobna przyczyna kulawizny to zmiany w stawie kolanowym.
Wet mówi, że o ile operacje stawu biodrowego udają się o tyle ze stawami kolanowymi jest znacznie gorzej.
Jak to określił "raczej niewiele można poprawić, a dużo popsuć". Pytał czy od dawna kuleje ale ja nie potrafiłam odpowiedzieć.
Wg weta przyczyną zmian w stawie kolanowym (zmiany zwyrodnieniowe przedziału przyśrodkowego) może być jakieś "stare" zwichnięcie
Sugeruje leczenie zachowawcze, farmakologiczne. Wymieniał nazwy leków, których nie spamiętałam, ale i tak będzie można zacząć je podawać po wyleczeniu odbytu.
Bo kolejna zła wiadomość- w odbycie dalej jest nieciekawie, Pani Ania mówiła że cały czas było ok, dopiero dzisiaj coś zaczęło z powrotem wyciekać.
Miał dzisiaj czyszczony prawy gruczoł, dostał antybiotyk w zastrzyku i lek podany do odbytu.
W środę mam z nim ponownie jechać na powtórzenie antybiotyku i tego leku doodbytowego.
Koszt dzisiejszych działań 50 zł.
W środę koszt będzie ok 20 zł.
Zdjęcie mam ze sobą i tak się zastanawiam czy by jeszcze nie skonsultować u innego weta.

Pimpek jest bardzo grzeczny, przy pupie wszystko pozwolił sobie zrobić, w samochodzie pięknie jedzie sam z tyłu.
Możecie mnie ochrzanić, bo miałam ze sobą aparat i nie zrobiłam ani jednego zdjęcia, jakoś tak nerwowo było i po prostu zapomniałam.
W środę się poprawię.
AgusiaP, bardzo dziękuję Ci za pomoc, zawsze mogę na Ciebie liczyć:)

Posted

No to liczymy na poprawę jeśli chodzi o foty:razz:mam nadzieję,że z dupinką będzie wszystko ok,jeśli chodzi o stawy,to pewnie efekt tułaczego życia,spania na zimnej ziemi,poza tym nie jest już najmłodszy,ale w kochającym,ciepłym domku jakoś pewnie sobie poradzi.

Posted

Mycho i Agusiu dzięki ogromne, CMOK CMOK CMOK:):):) Za pomoc, czas i info szybko podane. Dupinkę trzeba leczyć długo, niestety tylko wtedy jest szansa na całkowite wyleczenie. Pewnie z tą nogą damy spokój, oby go to tylko nie bolało tak w codziennym funkcjonowaniu. Lekarstwa może pomogą jednak. DOMEK POTRZEBNY, ot co;) A Pimpuchna kochany, spokojny, cierpliwy, sama słodycz!

Posted

[quote name='Figunia']Kochany, madry piesku, przytulam Cie do serca...[/QUOTE]

Tak Pimpuś to na prawdę bardzo mądry i grzeczny piesek :loveu: Oby ten domek wypalił ;) trzymam kciuki