zerojeden Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 (edited) Ma 6-7 tygodni i 620gram od soboty jest u mnie na DT śliczne, grzeczne cudo Edited October 21, 2012 by Hałabajówka Quote
Sabina02 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 O Boziu jakie cudenko!!! :loveu: Dziewczynka czy chlopczyk? Quote
zerojeden Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='Sabina02']O Boziu jakie cudenko!!! :loveu: Dziewczynka czy chlopczyk?[/QUOTE] Dziewczynka ;) Tak grzecznego szczeniaczka ja jeszcze nie miałam, przesypia całą noc, nie płacze, pilnuje się mnie niesamowicie, zaczepia kociaki do zabawy a jest mniejsza od nich :loveu: zakochałam się w mikro MIMI A jak cudnie wygląda jak biega od jednego wielkopsa do drugiego ja leżą w salonie ;) Quote
Handzia55 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Sliczna czarnulka:loveu: Jak do Ciebie trafiła, znowu znalazłaś przy drodze?:crazyeye: tak jak Gumisie? Quote
zerojeden Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='Handzia55']Sliczna czarnulka:loveu: Jak do Ciebie trafiła, znowu znalazłaś przy drodze?:crazyeye: tak jak Gumisie?[/QUOTE] Nie, malutką wzięłam z pobliskiego schroniska jedna się uchowała z miotu ;( Właśnie siedzimy sobie na kanapie a Mimi od 40 minut żuje żwacza wołowego a go wcale nie ubywa ;) a moje ałabaje leżą pod kanapą i kombinują jakby go przechwycić bo już zapominały że swoją porcję zjadły ;) Quote
Handzia55 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Ale ząbki pracują, szczęki się wyrabiają:loveu: Quote
Handzia55 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Niunia,co u Ciebie słychać?:lol: Powiedz swojej pańci, żeby coś napisała, a może i jakieś fotki wrzuciła:lol: Quote
zerojeden Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 Mam zepsuty komputer i nie mogę fotek wstawić ;( Niunia urosła ma już 800gram ;) To jest najgrzeczniejsze szczenię jakie kiedykolwiek miałam, jest rezolutna i bardzo pomysłowa :loveu: W przyszłym tygodniu będę ją szczepić i będzie można zacząć szukać dla niej domku. Quote
Natalisko Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Magda , a po cholere Ty klonujesz te Twoje tymczasy ??? Quote
zerojeden Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='Natalisko']Magda , a po cholere Ty klonujesz te Twoje tymczasy ???[/QUOTE] Żeby nudno nie było...poza tym zrobiłam 2 lata biotechnologii to na coś się przydać musi :razz: Quote
zerojeden Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 Zdjecie kiepskie bo z telefonu gdyż komputer dalej odmawia wspólpracy z aparatem, mimo róznych podstępów i sztuczek ;( Mimisia ma już 910 gram, jeszcze troszkę i dobije kilograma ;) Z uwagi na to że wychodzi mi z kenelki rozmiar xxl więc nie mogę jej zostawiać samej i wszędzie ją zabieram, wczoraj byłyśmy w mieście i 8 na 10 osób pytało czy to kotek ;) a jedna była w szoku że "to coś żyje" :crazyeye: Quote
zerojeden Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 [quote name='Handzia55']Ależ ona cudna:loveu:[/QUOTE] No ba ja tylko cudne biorę na DT ;) A przy tym jest mega rezolutna i tak śmiesznie szczeka ;) i na kocu zajmuje tylko jeden wzorek tyle co pół ogona kolegi ze zdjęcia :lol: Quote
Handzia55 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Ciekawe jak duża ta pannica urośnie;) Quote
zerojeden Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 [quote name='Handzia55']Ciekawe jak duża ta pannica urośnie;)[/QUOTE] Też jestem ciekawa... Gumisie miały ok 4 -5 tygodni jak je znalazłam a ważyły 1,10kg więc były o połowę praktycznie większe niż mimi w wieku 6-7tygodni, ale to moze być mylące. Moje Kala vel Czwórka teraz waży prawie 10kg a też się wydawało że bedzie tyci. Quote
brazowa1 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 słodkosci! tylko jak tego nie zdeptac przez przypadek. ma bardzo wypukłe czółko. Po akcji z mikropekinka i wodogłowiem,jestem na to wyczulona. Quote
zerojeden Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 [quote name='brazowa1']słodkosci! tylko jak tego nie zdeptac przez przypadek. ma bardzo wypukłe czółko. Po akcji z mikropekinka i wodogłowiem,jestem na to wyczulona.[/QUOTE] Możesz spokojnie odetchnąć...została szczegółowo wymacana i obejrzana że dwóch wetów i jest w pełni zdrowo, ma zapchany tylko kanał łzowy jak kropelki nie pomogę trzeba będzie przepchać. A ja już mam patent w chodzeniu przy tych mikrocudach... patent polega na nie podnoszeniu nóg hehe trzeba sunąć :razz: Quote
Handzia55 Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 A chciałabyś takie cudo?:eviltong: Quote
LenaEm Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Po obecnej wielkości domyślam się że docelowo będzie niewielkim psiakiem ale może coś wiadomo o rodzicach. (?) poszukuje psa raczej małego, który będzie towarzyszem w rodzinnych podróżach oraz przyjacielem do wspólnych zabaw i pieszczot . Quote
zerojeden Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 [quote name='LenaEm']Czy piesio jest gotów do adopcji?[/QUOTE] W piątek Mimi ma szczepienie pierwsze i może jechać w świat. Nic o jej rodzicach nie mogę powiedzieć bo nic o nic nie wiem w schronisku też niczego się o małej nie dowiedziałam. Jak na moje oko to będzie mała, bo moja 4 ma teraz 8 miesięcy i nie ma 10kg a jak była w wieku Mimi to ważyła 2 razy tyle. Quote
LenaEm Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Muszę przeprosić ale całą noc biłam się z myślami i decyzja o przygarnięciu nowego członka rodziny musi zostać jednak odłożona w czasie na około pół roku albo dłużej. Żałuję, bo jesteśmy bez pieska już 2 lata i bardzo brakuje nam przyjaciela, jednak sytuacja rodzinna na którą składają się czynniki zdrowotno-ekonomiczne nie pozwalają zdecydować inaczej. Tymczasem postaram się zasilić wasze szeregi włączając się w pomoc innymi sposobami. Mam nadzieję, że maleńka sunia szybko znajdzie wspaniały domek. Jeśli przyczyniłam się do zamieszania raz jeszcze przepraszam. Quote
Recommended Posts