Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam wszystkich.
Chciałabym się zapytać Was o zdanie. za tydzień odbieram yorka suczkę. Zastanawiam się nad imieniem , było ich naprawdę wiele, ale zostały już tylko dwa ROXI i NIKA ? jak myślicie które z nich bardziej pasuje do yorka? które się wam osobiście bardziej podoba? wiem , powiecie że każdy ma swój gust i że to moja decyzja , i od razu mówię : tak wiem . poprostu chciałabym poznac Wasze zdanie na temat tych imion, z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Posted

witam wszystkich.

Chciałabym się zapytać Was o zdanie. za tydzień odbieram yorka suczkę. Zastanawiam się nad imieniem , było ich naprawdę wiele, ale zostały już tylko dwa ROXI i NIKA ? jak myślicie które z nich bardziej pasuje do yorka? które się wam osobiście bardziej podoba? wiem , powiecie że każdy ma swój gust i że to moja decyzja , i od razu mówię : tak wiem . poprostu chciałabym poznac Wasze zdanie na temat tych imion, z góry dziękuję za odpowiedzi :)

a moze zaczekaj na pieska i sprawdzisz które imie bardziej Ci do niego pasuje...
Posted

mama jego zdjęcia. niestety nie widziałam go na żywo bo dzieli nas na razie 250 km :( ale problem w tym że ci państwo od których ją biorę mieli ją sobie zostawić, ale po przemysleniu stwierdzili ze 2 psy w domu to za duzo, i nazwali ja juz LALA a to imie mi sie nie podoba akurat. Pani ta stwoierdzil zebym podala jej jak najszybciej to juz zacznie ja przyzwyczajac do nowego imienia :) i dlatego tak sie spiesze

Posted

szczerze tez mi sie bardziej podoba roxi , dla takiego pieska zywiolowego.. ale z drugiej str nie ma zadnych zdrobnien , a Nika to moze byc nikusia nikunia itd , a jednak patrzac na yorka nie da sie nie zdrabniac ;p

Posted

Ee tam, zdrobnienia i tak wyjdą "w praniu". Ja imię "Nitka" po pewnym czasie zaczęłam zdrabniać do "Tusia", aż w końcu wyszło "Tutu"... nie pytajcie o co chodzi, sama nie wiem :diabloti:
A z "Cresila" wyszedł mi "Czesio", także wiesz... o to się nie bój ;)

Posted

heh... u nas imię Akai zmieniło się na Aki puźniej Antek/Antoś a teraz najczęściej używane to Tosiek:) Co do imienia dla yorczki to mi bardziej podoba się Nika, Roxi jak dla mnie jest za bardzo powszechne, niemal każda suczka małej rasy którą znam to Roxi.

Posted

JW - imię się dostosuje w miarę potrzeb, bez obaw - pies zawsze wie, że to o niego chodzi:)
Ja, przedstawiając moje psy, mówię zawsze: Teresa i Antonina - dorosły pies powinien być traktowany poważnie:evil_lol:

Posted

Roxi jest lepsze.. Mam koleżankę Weronikę, na którą wszyscy mówią Nika i nie wyobrażam sobie żeby tak nazwać psa :P Ale i tak zawsze jak się zobaczy pieska, od razu wiadomo jakie imię mu nadać. U nas miała być Fionka, a została Amika :)

Posted

Na Fifi wołaliśmy Bunia, na Felka - Pampuch lub Kartofel, na Filipa - Czarnuch lub Lipek. Imiona mutują. Tak swoją drogą Felek przedtem nazywał się Gizmo, w DT zaś Mały, a jak do nas trafił, miał rok i od razu przywykł do imienia. Filip miał za to 7 lat, jak do nas trafił i też się szybko nauczył imienia. NIe ma co panikować. Możliwe, ze jak pies do Ciebie trafi, okaże się, ze pasuje do niej inne imię.

Posted

:) warto poczekać na psa, chwile z nim pożyć i samo wyjdzie jaki ma charakter, i takie zdrobnienia , ba nawet imie samo wyjdzie w praniu :) Ja chciałem kiedyś kiedyś nazwać psa "Demonem" a zwie się Junior plus milion innych przydomków np. Jełop, Czrnuch, Niger, Młody, i na wszystkie reaguje :D

• 2 weeks later...