Marycha35 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Kwitnie Cezarko, całus w gojący się nos:) Quote
joteska Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 dziś przyszła deklaracja stała dla Cezarka od DONnki 10zł , ślicznie dziękujemy:iloveyou: no i wreszcie mogę dorzucić swoją deklarację:p, jutro wyśle na zaległą opłatę za profil i kuriera badań Cezarkowych bo dziś limit przelewów wyczerpałam:roll: Quote
unixena Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Widok Cezara na pieknej czerwonej sofie -bezcenny .Zeby dobry los Ci sprzyjal i dal na wlasnosc taka sofe i do kompletu swego czlowieka z ogromnym sercem . Quote
DONnka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='unixena']Widok Cezara na pieknej czerwonej sofie -bezcenny .Zeby dobry los Ci sprzyjal i dal na wlasnosc taka sofe i do kompletu swego czlowieka z ogromnym sercem . Oj tak, tak !!! Własną kanapę z człowiekiem w dwupaku zamawiamy dla Cezara :):):) Jak tam zdrówko chłopaka ??? Quote
DONnka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='joteska']Witaj DONnko z powrotem cała i zdrowa :) mam nadzieję zadowolona :) bardzo bardzo dziękuję za plany bazarkowe:multi: i pomoc w zakresie konta:Rose: Cezar najbardziej potrzebowałby w niedługim czasie karmy RC gastrointestinal low fat, furciaczek mówi, że dokarmianie na dziś puszkami nie jest konieczne, bo karmę je z apatytem, nie trzeba dosmaczać i powolutku zaczyna przybierać na wadze. Jotesko, sprawdziłam cenę tej karmy Najtaniej znalazłam na zwierzakowo.pl - 230,90 zł za 12 kg Całej kwoty SKARPETA OWCZARKOWA nie może pokryć, ale myślę, że możemy zwrócić się o dofinansowanie w kwocie 150 zł (to jest maksymalna kwota, jaką możemy wydać na karmę). Mam pomysł skąd wziąć resztę pieniążków :razz: Co Ty na to ??? I kiedy musiałabym zamówić tą karmę ??? Quote
wolf122 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 A ja poprę swoją skromną osobą i głosem dotację na jedzonko dla Cezarka,bo "nasz" chłopaczek musi dobrze jeśc,po takiej długiej traumie:loveu: Quote
joteska Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 (edited) Unixena, DONnka -to jak zwykle zamawiamy dla kanapowców i mama wielką nadzieję, że gdzieś taka cudowna kanapa na niego czeka i że nie zrazi nikogo wiek Cezara :smile: chłopaczek ma w sobie to coś;) Zdrówko Cezara na razie stabilne i oby tak dalej :multi: zaczął już normalnie pić, może on wyrównywał sam przez 2 tygodnie odwodnienie również? [quote name='DONnka']Jotesko, sprawdziłam cenę tej karmy Najtaniej znalazłam na zwierzakowo.pl - 230,90 zł za 12 kg Całej kwoty SKARPETA OWCZARKOWA nie może pokryć, ale myślę, że możemy zwrócić się o dofinansowanie w kwocie 150 zł (to jest maksymalna kwota, jaką możemy wydać na karmę). Mam pomysł skąd wziąć resztę pieniążków :razz: Co Ty na to ??? I kiedy musiałabym zamówić tą karmę ??? DONnko bardzoo dziękuję!!!:buzi::Rose: :multi:Cezary za około tydzień powinien mieć nowa karmę bo je 3 razy dziennie i może lepiej by przyszła na zakładkę skoro mu służy ( na wypadek gdyby był poślizg w jakimkolwiek sklepie). Jest też możliwość jej zakupienia w lecznicy za niższa niż ogólnie dostępna kwota czyli za 230-240zł 12 kg. Pozostawiam radzie Skarpety decyzję i każda pomoc jest na wagę złota bo niebawem za hotelik będziemy płacić a stan konta na dziś to niecałe 50zł. Tym nie mniej myślę, ze najgorsze tzn i sprawy zdrowotne Cezara jak i większe wydatki na badania, leczenie mamy już za sobą :) [quote name='Alla Chrzanowska']Zaglądam do Cezarka. dziękuję Allu, ze jesteś z Cezarkiem:loveu:mam nadzieję, ze i Twoje dożkowe szkieleciki i Cezar szybko nabiorą należnej masy przed zimą. A czy ktoś już na tą cudną parkę sie zdecydował? [quote name='wolf122']A ja poprę swoją skromną osobą i głosem dotację na jedzonko dla Cezarka,bo "nasz" chłopaczek musi dobrze jeśc,po takiej długiej traumie ślicznie dziekuję Wolf :) Edited October 12, 2012 by joteska Quote
natka2521 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 :multi::):) Bardzo miło mi czytać takie wiadomości, to działa jak balsam na moją duszę:) jak pzredstawia się sytuacja finansowa naszego chłopaka? Quote
joteska Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 [quote name='natka2521']:multi::):) Bardzo miło mi czytać takie wiadomości, to działa jak balsam na moją duszę:) jak przedstawia się sytuacja finansowa naszego chłopaka? Na dziś Natko sytuacja jest nieciekawa:shake: ale Cezarek został zaproponowany przez DONnke do dofinansowania karmy RC do Skapety Owczarkowej :multi::multi::multi:bo już mu sie jedzonko kończy. DONnko WIELKIE DZIEKI!!!!!! :loveu::loveu::loveu: niebawem będziemy płacić za hotelik a powaliły nas wydatki na weta, na koncie jest niecałe 50zł trwa również bazarek na rzecz Cezarego i z niego mam nadzieję też wsparcie będzie bo cioteczki podwiedzają i licytują- serdecznie zapraszamy :bye: Modnie-nowo-kolorowo-zegarki-i-inne-drobiazgi-do-18-10- dla Cezara i Roniego Cezary miał dziś dobry dzień, aż Gosia ze szczęścia się wzruszyła- chłopak wyszedł ze swojej skorupki :multi: w pełni radosny , zadowolony ją powitał idąc na spacer, merdał jak oszalały ogonem , podskoczył by ja polizać Gosię po twarzy i tarzał na plecach po trawie- po raz pierwszy w pełni pokazał jak sie cieszy i jaki jest wdzięczny- i TO jest TO! Cezar od dziś stał sie jest normalnym radosnym psiakiem, jego straszliwy stres pękł i uwolnił prawdziwego Cezara :) bez stresu i wycofania :) Furciaczkowa dziękuję:loveu::multi: Quote
DONnka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Wspaniałe wieści :multi: Tylko tak dalej Cezarku:) Świat jeszcze może być dla ciebie piękny :) Jotesko, czekam na PW :) Quote
unixena Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Czytam i pychol mi sie smieje:mdrmed: ...az mi lezka szczescia zakrecila sie :B-fly:w oku .Nasz kochany chlopaczek okazuje radosc zycia .:multi: Quote
DONnka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Przelew na karmę w drodze :):):) W imieniu SKARPETY OWCZARKOWEJ proszę o potwierdzenie jak pieniążki (150 zł) dotrą do hoteliku :) Unixeno, zdradziłam już jotesce na PW szczegóły naszych konszachtów :razz: Dzięki nim uda się pokryć cały koszt karmy dla Cezarka :multi: Quote
joteska Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 [quote name='DONnka']Przelew na karmę w drodze :):):) W imieniu SKARPETY OWCZARKOWEJ proszę o potwierdzenie jak pieniążki (150 zł) dotrą do hoteliku :) Unixeno, zdradziłam już jotesce na PW szczegóły naszych konszachtów :razz: Dzięki nim uda się pokryć cały koszt karmy dla Cezarka :multi: Unixena i DONnka WSPANIAŁE JESTEŚCIE, BARDZO WAM DZIĘKUJĘ!!! :loveu: dzieki Wam Cezary będzie miał pełny brzuszek :) Quote
wolf122 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Cezary miał dziś dobry dzień, aż Gosia ze szczęścia się wzruszyła- chłopak wyszedł ze swojej skorupki :multi: w pełni radosny , zadowolony ją powitał idąc na spacer, merdał jak oszalały ogonem , podskoczył by ja polizać Gosię po twarzy i tarzał na plecach po trawie- po raz pierwszy w pełni pokazał jak sie cieszy i jaki jest wdzięczny- i TO jest TO! Cezar od dziś stał sie jest normalnym radosnym psiakiem, jego straszliwy stres pękł i uwolnił prawdziwego Cezara :smile: bez stresu i wycofania :smile: Furciaczkowa dziękuję:loveu:-Niezmiennie chylę czoło za to co ROBICIE :multi::Rose: To wielka frajda czytać a co dopiero doświadczyć. Quote
Alla Chrzanowska Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 joteska napisał(a): dziękuję Allu, ze jesteś z Cezarkiem:loveu:mam nadzieję, ze i Twoje dożkowe szkieleciki i Cezar szybko nabiorą należnej masy przed zimą. A czy ktoś już na tą cudną parkę sie zdecydował? Na razie tylko chłopczyk - Grand jedzie w piątek do fantastycznego domku:), Zuzia jeszcze czeka na swojego człowieka. Niestety na miejsce Granda do Furciaczka jedzie Albercik - 10 miesięczny szczeniak. To już jego czwarte miejsce będzie. Biedny mały... Quote
natka2521 Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 wolf122 napisał(a):-Niezmiennie chylę czoło za to co ROBICIE :multi::Rose: To wielka frajda czytać a co dopiero doświadczyć. Dzień dobry wszystkim w ten pochmurny troszkę dzień :) dla mnie to też ogromna frajda czytać takie wspaniałe wieści:) cały czas się uśmiecham, już to pisałam wiele razy, ale tak się cieszę, że chłopczyk wraca do zdrowia, że jest mu dobrze i że jest radosny:) pzred chwilką zrobiłam mały gratis na konto :):) w listopadzie oczywiście przeleję też zadeklarowaną kwotę:) pozdrawiam serdecznie wszytskie dobre dusze i opiekunki naszego Cezarka:) Quote
joteska Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 Alla Chrzanowska napisał(a):Na razie tylko chłopczyk - Grand jedzie w piątek do fantastycznego domku:smile:, Zuzia jeszcze czeka na swojego człowieka. Niestety na miejsce Granda do Furciaczka jedzie Albercik - 10 miesięczny szczeniak. To już jego czwarte miejsce będzie. Biedny mały... cudna wiadomość:multi: to trzymam mocno kciukasy na Grandzika by był szczęśliwy. Dla Zuzi też będzie domek wierze w to, ona jest taka kochana i piekna:loveu:. Jeju następne doże dziecko :shake: a czemu Albercik tak sie tuła? natka2521 napisał(a):Dzień dobry wszystkim w ten pochmurny troszkę dzień :) dla mnie to też ogromna frajda czytać takie wspaniałe wieści:) cały czas się uśmiecham, już to pisałam wiele razy, ale tak się cieszę, że chłopczyk wraca do zdrowia, że jest mu dobrze i że jest radosny:) pzred chwilką zrobiłam mały gratis na konto :):) w listopadzie oczywiście przeleję też zadeklarowaną kwotę:) pozdrawiam serdecznie wszytskie dobre dusze i opiekunki naszego Cezarka:) Natko pięknie dziękujemy:multi::loveu: dziś doszła Twoja wpłata na Cezara 10zł:Rose: jutro Gosia kupi Cezarkowi karmę dzięki pomocy unixeny, DONnki i Skarpety Owczarkowej:multi:, paragon- rachunek ma mi przesłać, jak tylko będzie już woras nabyty potwierdzę :) Quote
DONnka Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 No to czekamy :) SMACZNEGO CEZARKU :loveu: I niech Ci w boczki pójdzie ;) Quote
magdyska25 Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Kiedy zaczynacie akcję ogłoszeniową?;) Quote
joteska Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 magdyska25 napisał(a):Kiedy zaczynacie akcję ogłoszeniową?;) no chyba już niebawem zaczniemy :) poprosze Gosię o wyjściowe zdjęcia jak tylko nochal porządnie przyschnie bo na razie Cezar wygląda dość niewyjściowo po walce z drzwiami ;) a jeszcze byłoby super gdybyśmy mieli pewność, że trzustka zaczęła funkcjonować dobrze co by ogłaszać go już na prostej do zdrowia póki co Cesaro dostaje już tylko 1dną tabletkę enzymów trzustkowych rano tak by przy innych posiłkach trzustka całkiem leniwa nie była i pracowała sama pieniążki na karmę już do furciaczka doszły:multi:, czekam na potwierdzenie czy udało sie już zakupić karmę w lecznicy :) Quote
unixena Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Poranne odwiedzinki u chlopaczka Cezara .Calusy i usciski .:loveu: Quote
joteska Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Chyba za wcześnie sie cieszyliśmy:shake: stan Cezarka sie gwałtownie pogorszył.. wczoraj wieczorem przestał jeść, ale rano też odmówił jedzenia i zaczął wymiotować, dosłownie w godzinach wszystko, Gosia pognała z nim do kliniki. Wetki mówią, że szybko postępujący nawrót zapalenia trzustki i rokowania sa poważne :-( musiał być bardzo słabiutki bo nawet w aucie nie szczeknął, z trudem na nożynkach stał. Podano mu kroplówki, leki przeciwbólowe i przeciwzapalne, wzmacniające, elektrolity itd. Będzie miał kroplówki 2 razy dziennie i 3 dni głódówki:-( marwtimy sie bardzo bo wazy tak malutko i jeszcze to:shake: wetki mówią, ze ma 8 lat, organizm tak szybko nie regeneruje sie i nie zdrowieje ...a trzustka może nawracać nieoczekiwanie Cezarku walcz błagam nie poddawaj się... Quote
Recommended Posts