Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 357
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Elżbieta481
Posted

Napewno na powitanie wybiegł do Ciebie Cezarku mój Gucio-to taki dobry,miły pies..I Ty bracie taki jesteś...
Bo Ty nie odszedłeś-to tylko sen prawda PRZYJACIELU..
Dobranoc kochany.
E/W/R

Posted

Czuję złość i bezradność, mogę się tylko domyśleć, co czują dziewczyny, które włożyły serce, zaangażowanie. Ta bezradność, smutek, rozżalenie, złość na ex właścicieli :(:placz:
Bardzo Wam współczuję.
A szanownym dotychczasowym właścicielom życzę wszystkiego naj......ego!:angryy:

Posted

Ewa Marta napisał(a):
To naprawdę niesprawiedliwe:-( Tak bardzo przykre, takie potwornie smutne:-( Żegnaj piesku....

:-(:-( tak bardzo mi przykro, nie znałam Cezarka osobiscie, ale bardzo mi na nim zależało, czuję ból i ogromną pustkę :-(

Posted (edited)

tak ciężko pogodzić się jak odejdzie pies, którego wyrwało sie już raz z czarnych szpon, poznało i chciało ze wszystkich sił jego szczęścia, by zaznał radości i wolności na jaka w pełni swoja malutką piękną dusza zasługiwał. Cezar będzie dla mnie symbolem psiej wierności, to jeden z tych niesamowitych psów, które kochają tak mocno, że gotowe sa siedzieć tygodniami w miejscu porzucenia, głodzić się z tęsknoty za tymi jedynymi, poświęcić własne życie w imię tej wspaniałej psiej miłości.

Dziękuję Gosi za gorące i wspaniałe serce jakie dała Cezarowi, za dom i za to, że choć krótko ale mógł poczuć, ze jest w domu ze swoim człowiekiem, dla którego jest wazny, który troszczy sie o niego i gładzi. Dziękuję Gosi za to ,że bez względu na porę w desperacji gnała i wysiadywała z Cezarkiem w klinice, przy kroplówkach walczyć o jego zycie, że go pokochała. Cezarek wiedział Gosiu, Cezary był niezwykle mądrym psem i jak patrzył Ci głeboko w oczy- wiedział, że teraz Ty stajesz sie jego człowiekiem. To do Ciebie śmiał sie jego pycholek! a my podziwialiśmy i cieszylismy się z kazdego dnia Jego radości.

Dziękuję Wam - jego prawdziwym przyjaciołom, którzy sie o niego troszczyliście, wysyłaliście dobre fluidy, organizowaliście na wszelkie sposoby pomoc i środki pomimo ogromu nieszczęść i potrzeb wokół, pomagaliście w utrzymaniu i leczeniu, przystanęliście właśnie przy tym wyjątkowym Psie- jesteście Wspaniali!

Nie udało się, nie tak miało być.. Ciągle prześladuje mnie myśl, czy pomocna dłoń dla Cezara nie została wyciągnięta za późno i dlatego to straszliwie gorzkie doświadczenie uczy jak czas gra ogromną rolę. Wiem, trzeba iść dalej, wiele istnień czeka na pomoc i żyje w zapomnieniu. Walczymy czasem z wiatrakami, wbrew wszystkiemu i okrutnemu światu wokół ale zawsze warto

DZIĘKUJĘ WAM Z CAŁEGO SERCA

Edited by joteska
Posted (edited)

Jotesko :calus:

Śmierć Cezara

• przepełniła moją "czarę goryczy", nie potrafię zebrać się do kupy :shake:
    Nie tym razem...
    Może dlatego, że był ofiarą miłości, takiej prawdziwej miłości, bezwarunkowej i bezgranicznej. Po raz kolejny okazało się, że w przypadku psa to nie są slogany...
    Najgorsze jest to, że była to miłość do ludzi, którzy NIE BYLI JEJ WARCI !!!! Nie mogę się z tym pogodzić :shake:
    Życzę wam pseudoopiekunowie wszystkiego najgorszego :angryy:

• Edited by DONnka
    Posted

trzeba by "pańciostwu" uświadomić jacy są okrutni i egoistyczni; niech do końca swojego zakichanego życia mają świadomość jaka krzywdę wyrządzili psu, który kochał ich bezgranicznie; mam nadzieję że zeżrą ich wyrzuty sumienia - tego im życzę;

Posted

kakadu napisał(a):
    trzeba by "pańciostwu" uświadomić jacy są okrutni i egoistyczni; niech do końca swojego zakichanego życia mają świadomość jaka krzywdę wyrządzili psu, który kochał ich bezgranicznie; mam nadzieję że zeżrą ich wyrzuty sumienia - tego im życzę;

Myślisz, że oni mają sumienie??? Przecież gdyby mieli, nie skazaliby Cezarka na zimny boks w schronie... na samotność... na bezdomność...
    Nie chcę nawet używać przymiotników, żeby ich określić....
    Ale też bym im dała znać, niech wiedzą na co skazali Cezarka, jak okrutnie przez nich cierpiał, że to doprowadziło Go do śmierci.... być może oni w ogóle nie zdają sobie sprawy z tego, że "PSY SĄ JAK LUDZIE - CZUJĄ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):
    Myślisz, że oni mają sumienie??? Przecież gdyby mieli, nie skazaliby Cezarka na zimny boks w schronie... na samotność... na bezdomność...
    Nie chcę nawet używać przymiotników, żeby ich określić....
    Ale też bym im dała znać, niech wiedzą na co skazali Cezarka, jak okrutnie przez nich cierpiał, że to doprowadziło Go do śmierci.... być może oni w ogóle nie zdają sobie sprawy z tego, że "PSY SĄ JAK LUDZIE - CZUJĄ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Myślę kochane dziewczyny, że Ci ludzie nie mają serca, bo gdyby je mieli nie zrobili by Cezarkowi tego, co zrobili, są zimnymi, okrutnymi bestiami i powinni się zmażyć w piekle za to okrucieństwo, nasz piesek tak dużo przez nich wycierpiał :(:(:( ale obarczanie ich winą nie wróci nam życia chłopca :(:( wszyscy mocno przeżywamy jego śmierć, bo nie tego oczekiwaliśmy :( ja do te pory nie mogę dojść do siebie :(

Posted

boli mnie bardzo nasza bezsilność wobc cierpienia tych najwspanialszych naszych przyjaciół :( bylam taka szczęśliwa, bo wiedziałam że Cezar w końcu jest szczęśliwy, jest mu ciepło, jest bezpieczny, dlaczego los potrafi być tak okrutny????

Posted

ja myślę, że oni sobie ułatwili życie przekonaniem, że piesek na pewno znajdzie domek i będzie żył długo i szczęśliwie; i tak sobie dryfują na tej swojej oszukańczej tratewce z błogim przekonaniem, że jakoś się ułoży; dlatego trzeba im tę tratwę spod tyłków wyciągnąć; popsuć trochę humorek :cool3:

Posted

[quote name='kakadu']ja myślę, że oni sobie ułatwili życie przekonaniem, że piesek na pewno znajdzie domek i będzie żył długo i szczęśliwie; i tak sobie dryfują na tej swojej oszukańczej tratewce z błogim przekonaniem, że jakoś się ułoży; dlatego trzeba im tę tratwę spod tyłków wyciągnąć; popsuć trochę humorek :cool3:

Koniecznie, i niech idą na samo dno, bez możliwości jakiegokolwiek ratunku!!!!!!!!!!!!!!
    Co za bestialstwo i znieczulica!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ech.....
    Biedny Cezarek, umarł z miłości i tęsknoty za takimi *********

Posted

Też uważam, że pseudowłaściciele powinni się dowiedzieć, że doprowadzili swoim postępowaniem do śmierci Cezara. Bezsensownej, przedwczesnej, zbytecznej. To takie okrucieństwo w aksamitnych rękawiczkach, nie było siekiery, podpalenia, skowytu. Ciche złamanie psiego serca. Niech ich szlag trafi!!!

Posted

rozmawiałam z p Dyrektor schroniska, a właściwie to płakałyśmy. Dawniej Ci wstrętni bezmyślni ludzie dzwonili by o niego pytać ale zawsze z zastrzeżonego numeru. Nie mam nawet możliwości by ich zamieszać z należnym stosunkiem telefonicznie. Poprosiłam Panią Dyrektor jeśli kiedykolwiek by zadzwonili by im ode mnie i od Nas przekazała odpowiedni komentarz ale nie wiem czy kiedykolwiek to usłyszą:shake: Nie wiem jak nastąpiło przekazanie psa ale dostępu do danych personalnych nie mam, p Dyrektor coś wspominała, ze przez gminę.

Posted

Nie wspominajcie nawet o tych właścicielach,nie ma co pisać o padlinie.Rzygać się chce nawet na samą myśl o takich sk......h.Ale niestety to częste.Schroniska są pełne "starszych modeli".Niestety żyjemy w kulcie młodości,witalności,urody a starośc się k...a bogu nie udała.Jestem zły,bo na który watek nie wejdę,to stare,kochane ,porzucone psiaki.Co za podli ludzie wokół mnie żyją.Wystarczy otworzyć internet.Do schronisk nie mam już odwagi zaglądać.Potem tydzień albo dłużej jestem chory.Tylko,że mnie poboli głowa,smutek podoskwiera ale żyję.A te psiaki mają szanse zerowe.Do tego jak się uda jak Wam wyrwac psa,to k...ski los go zabiera.Popieprzone to wszystko:-(