wiosenka Posted September 21, 2012 Author Posted September 21, 2012 Po niedzieli z nowymi fotkami zrobię mu ogłoszenia. Quote
arabiansaneta Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Pewnie, ogłoszenia sa najskuteczniejsze Quote
arabiansaneta Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 ...ale podnosić i tak trzeba, żeby nie spadł w wirtualną przestrzeń! Quote
malagos Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ja aż się podłamałam, bo wzięłam 2 tyg. temu sunię na dt, wczoraj przybyły mi dwie inne...... To w sumie 3, zamiast jednej, ale co robić........ Quote
arabiansaneta Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Niestety, w naszym schronisku też przybywa... Quote
wiosenka Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 Nie mam dobrych wieści, pies był dziś (bo wczoraj nie było go widać) bardzo przestraszony, nie miałam szans zrobić mu fotki :(. Dużo osób go dokarmia, ale nadal chudy, wydaje mi się, że tydzień temu wyglądał lepiej. Quote
wiosenka Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 Pewnie tak. Niestety, nie wszyscy lubią zwierzęta lub są do nich przynajmniej obojętni... Quote
WiosnaA Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Większość ludzi pewnie psiaka przegania,a je z przypadku :-(....rozmawiałaś z miejscowymi ludźmi? co z nim będzie wiosenko?.... może o pomoc kogoś poprosić w złapaniu...zima idzie:shake: Quote
wiosenka Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 Je zwłaszcza w weekendy bardzo dobrze, przynajmniej na razie. Większość osób jest mu życzliwa. Dopóki nie nabierze zaufania ciężko go będzie złapać komukolwiek. W zeszłym tygodniu blisko podchodził teraz od niechcenia i gorzej jadł, i bardziej kulał. Pomyślałam, że może deszczowa pogoda tak na niego wpłynęła, że go bardziej boli, bo i pyszczek miał dziś taki bardzo smutny i wiekowy :(. Quote
arabiansaneta Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Jeżeli ma problemy ze stawami, to w taką pogodę to się nasila. A dokąd poszedłby po ewentualnym złapaniu? Quote
wiosenka Posted September 24, 2012 Author Posted September 24, 2012 Szczerze mówiąc to nie wiem, pracuję nad różnymi osobami, ale w ostateczności liczę się i z opcja płatną. Raczej to pies do stróżowania. Tak sobie myślę, może go ktoś chciał odłowić i dlatego ten strach? Boi się dużych nawet suk, natomiast widziałam, że do małej starszej pinczerki podchodził sam bez agresji. Quote
arabiansaneta Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Strasznie szybko zjeżdża w dół, jak się często nie podnosi. Quote
aniawawa Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Może nabierze zaufania do kogoś kto go dokarmia i wtedy za jedzeniem da się go zamknąć na jakimś ogrodzonym terenie... Quote
arabiansaneta Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Często tak się właśnie dzieje. Quote
marlenka Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Wiosenka jesli potrzebujesz pomocy przy łapaniu tego psiaka to pomogę , jestem na miejscu więc mogę pomóc :) Quote
arabiansaneta Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Pomalutku i łańcuch ludzi dobrej woli się sformuje... Quote
wiosenka Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 [quote name='marlenka']Wiosenka jesli potrzebujesz pomocy przy łapaniu tego psiaka to pomogę , jestem na miejscu więc mogę pomóc :)[/QUOTE] Witam bardzo serdecznie :). Prosiłabym o numer telefonu na priv, wtedy łatwiej coś ustalić. Quote
wiosenka Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 Dziś nawet nie zdołałam zadzwonić, żeby dopytać, urwanie głowy... Quote
aniawawa Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Do góry psinko, niech cię ludzie widzą :) Quote
marlenka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Wiosenka wysłałam Ci na priv numer telefonu , mogę pomóc przy dokarmianiu psa ,ale jeśli chodzi o jakies miejsce to ...hmm będzie ciężko . Nawet nie mam pomysu gdzie go mozna upchnąc choćby na chwilę do czasu znalezienia DS , ale prawda jest taka że ludzie niechętnie przyjmują duże , dorosłe psy z uwagi na to że moga być " agresywne " przerabiałam to tysiąc razy . Spotkałam się nawet z tym że idąc ze swoją sunią która jest duża a każdego napotkanego człowieka by zalizała na śmierć , miałam zwracaną uwage dlaczego tak groźny pies nie ma kagańca ... Quote
arabiansaneta Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Bo dużo ludzi jest albo niedoinformowanych, albo dezinformowanych Quote
Recommended Posts