Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiosenka napisał(a):
Dziś dzień Kundelka, oby więcej ludzi nie odwracało się na krzywdę zwierzęcą...

święte słowa!!!!! Jak można być obojetnym na zwierzakową krzywdę w imię zakupu rasowca.... Kundelki the best!

Posted

Jestem, ale nic nie mogę pomóc, niektórzy znają mój psi i koci stan posiadania. Piesek właśnie mógł być "rasowym szczeniaczkiem ON", tylko potem coś się poplątało i może dlatego jest bezdomny. A może po prostu uciekł, bo go źle traktowano:-(. Serce się kraje na myśl o tych wszystkich bezdomniakach na polach i lasach, co z nimi będzie w zimie? Może zawiadomić jakąś fundację, która znalazłaby dom tymczasowy? Czas mija, niewiele jest ludzi, którzy wzięliby psa prosto z pola:shake:.

Posted (edited)

Dzięki, że zajrzałaś. Nie raczej to pies w spadku, wyrzucony z samochodu... Tak to już jest, że majątek i owszem, ale darmozjada po co trzymać :(. Dzwoniłam już do SdZ, bo tak pięknie mówią o okienku. Osoba z którą rozmawiałam była tak "miła", że gdybym chciała z litości oddać psa do okienka to po tej rozmowie z całą pewnością wylądował by gdzieś w lesie...
Zupełnie inny poziom rozmowy w PA, ale nie mają miejsc, taki urodzaj na jesieni w bezdomniaki...Zaoferowali pomoc w szukaniu DT wśród wolontariuszy.

Edited by wiosenka
Posted

Trzymaj się biedny piesku , w sobote ma byc juz śnieg , ktos mi mówil ze w sanghach indyjskich ( Falenica ) pomagaja bezdomnym psom . Ale nie wiem na ile w tym prawdy i trzeba miec tam jakies wejście ......

Posted (edited)

Niestety nadzieja na dom odpadła...
Edit ...ale jest niewielka szansa na tymczas tyle, że z własna budą. Czy ktoś pomoże z bazarkiem (mile widziane osoby z W.)? Chyba, że ktoś taką budę może oddać/pożyczyć?

Edited by wiosenka
Posted

[quote name='wiosenka']Niestety nadzieja na dom odpadła...
Edit ...ale jest niewielka szansa na tymczas tyle, że z własna budą. Czy ktoś pomoże z bazarkiem (mile widziane osoby z W.)? Chyba, że ktoś taką budę może oddać/pożyczyć?

Ja bazarek robię pod koniec listopada, rozliczanie też trochę potrwa.
Chętnie wspomogę groszem, ale to będzie początek grudnia.
Natomiast jeśli chcesz żeby Ci pomóc w robieniu, to mogę i zaraz.
Jest na dogo wątek: oddam. Zobacz może ktoś ma budę.
Ewa Marta natomiast kupiła na allegro dużą, używaną budę za 100 zł. To taniocha, bo nowa kosztuje kilka setek.

Posted

wiosenka napisał(a):
Ok, wszelka pomoc potrzebna pewnie długoterminowo.

A może jednak zawiadomić jakieś schronisko, przecież lepiej tam, gdzie jakiś dach nad głową i trochę jedzenia, niż w lesie na ziemi.A cały czas można byłoby go przecież ogłaszać i nie tracic z nim kontaktu

Posted

Problem polega na tym, że nie podlega żadnemu! Przywieźć go do W i dać na Paluch to sama wiesz...Obdzwoniłam kilka, ale brak miejsc! Na razie skupiam się na budzie bo awaryjny dom się znalazł.