Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Rumba to nasza nowa podopieczna zabrana ze schroniska. Suczka jest niewielka, bardzo posłuszna, wychodząc ze schroniska chciała się zaprzyjaźniać z kotami :) Bacznie obserwuje otoczenie, nie jest agresywna. Została oceniona w schronisku na 8lat.

Niestety ma torbiele,które trzeba usunąć :-( dlatego ogromnie prosimy o wsparcie finansowe!

Stowarzyszenie

Nadzieja Amstaffa - TTB Szczecin

Nr konta:
14 1540 1085 2098 5313 6710 0002
IBAN
PL14 1540 1085 2098 5313 6710 0002
SWIFT
EBOSPLPW076

Rozliczenie Rumby.

+50,00 OD FELKI DLA RUMBY - PAWEŁ W. (11.09)
-450,00 rachunek za hotelowanie wrzesień
+100,00 Na operację Rumby J. DOROTA (28.09)
-180,00 zabieg usunięcia torbieli (05.10)
-60,00 histo guza (05.10)
-50,00 antybiotyki (05.10)
+100,00
Leczenie Rumby T. DAWID (07.10)
+30,00 Darowizna Rumba K.-Z. MAGDALENA (08.10)
-450zł rachunek za hotel (22.10)
+300zł darowizna dla Rumby (23.10)
+50zł Rumba - spłata długów, T. DAWID (30.11)
+50zł Rumba - spłata długów, T. DAWID (28.12)
-----------------------------------
suma: -510zł

Rumba trafiła do nowego domu 23.10.12

Tak sunia wyglądała w schronisku

Tak wygląda obecnie. na zdjęciu zaznaczona największa narośl :-(

Edited by Marta666
Posted

ja też lubię tą fotkę, bo jest na niej taka szczęśliwa:)
a tak na marginesie, to Rumba jest moją nową ulubienicą , bo jest identtcznej maści jak moja Mafia:)
jutro zaczynamy pierwsze szkolenie:)

Posted

No to mamy więcej informacji o dziewczynce. nie pisałyśmy wcześniej bo musiałysmy wszystko sprawdzic. Rumba posiada tatuaż P425 jest to hodowla , która w 2008 roku przestała istnieć. A Nasza maleńka 3.06.2012 skończyła 11 lat I powiedzcie mi ,że wygląda na tyle? Ma imię rodowodowe LSD Co do guzków zaczynamy się głęboko zastanawiać czy je w ogóle ruszać , patrząc na wiek sunki jest obawa o narkozę. Skłaniamy się bardziej do znalezienie jej domu dożywotniego i pozostawienie jej z naroślami.

Posted

Okazało się,że Rumba ma 11 lat!!!

Maleńka miała w pachwinie tatuaż,ale najpierw chciałyśmy sprawdzić w ZK co na jej temat się dowiemy. Pochodzi z hodowli, która nie istnieje od 2008r. Rumba w rodowodzie ma na imię LSD :D

I wciąż prosimy o finansowe wsparcie dla maleńkiej!!!

Posted

[quote name='Marta666']Okazało się,że Rumba ma 11 lat!!!

Maleńka miała w pachwinie tatuaż,ale najpierw chciałyśmy sprawdzić w ZK co na jej temat się dowiemy. Pochodzi z hodowli, która nie istnieje od 2008r. Rumba w rodowodzie ma na imię LSD :D

I wciąż prosimy o finansowe wsparcie dla maleńkiej!!!
Rudamania napisała o tym w piątek :eviltong: dobrze, że się nie nazywa SLD :diabloti:

Posted

[quote name='Marta666']Boże jaka ja zakręcona :shake: ale ciągle myślę o moim chorym Oskim więc sądziłam,że nie robiliśmy tutaj aktualizacji :shake:
lepiej dwa razy niż wcale ;)

[quote name='Marta666']Banner dla Rumby:

a już chciałam robić banerek, ale nie musze :) poza tym moje nie sa takie ładne :(

Posted

Rumba już po zabiegu:)
wszystko poszło doskonale, bez komplikacji. Miała też robione wyniki krwi i morfologię ma w normie:)
Guz poszedł do badań histopatologicznych.

wczoraj wieczorkiem już buszowała po domu- kanapy, fotele, -wszystko było jej:)
poza moją Blanką nie widzi świata, biega za nią jak szczeniaczek, jest bardzo delikatna, nawet razem lekcje odrabiały - pewnie później Marta666
wstawi fotki, bo ja nie potrafię :-/

• 3 weeks later...
Posted

Informacja z lecznicy: Badanie histopatologiczne pobranego wycinka tkanki, wykazało guza komórek tucznych (Mastocytoma dobrze zróżnicowana) co oznacza, że guz ten ma łagodny charakter i niską zdolność do przerzutów.

• 3 months later...