barb Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Jaka szkoda,że przez czyjąś nieodpowiedzialność przepadł dobry dom :shake: elke napisał(a):Maxio niestety nadal w hoteliku. Boks zewnętrzny w którym był dopóki było ciepło, zniszczył podobno mocno ;) Skakał i drapał, a to bawiąc się ze swoim cieniem, a to czując psiaki obok. On potrzebuje człowieka, jak jest wypuszczony, jest w porządku :) W boksie wewnętrznym w ciągu dnia szczeka bardzo, jak tylko słyszy lub poczuje kogoś w okolicy. W nocy śpi spokojnie. Był jeden chętny domek, ale bardzo daleko , woj.pomorskie. Ankieta w porządku, ale miał byc transport, do którego Pan był skłonny dolożyc..no ale jak bez wizyty. Szybko znalazłam osobę do wizyty p/a i niestety ponad 2 tygodnie a nawet więcej mnie zwodziła, co kilka dni obiecała, że zadzwoni do Pana i się umówi, ja byłam w kontakcie z domkiem, ale ostatecznie ona miała się umówic konkretnie.... Pan czekał , czekał, ale rozpacz po stracie wcześniejszego jamnika i brak konkretów spowodowała, że już ma innego jamniczka. Dziś wiem, że to dobry domek był i życzę powodzenia jamniczkowi....żal tylko, że Maxio stracił szansę :((( Szukamy domku, on bardzo go potrzebuje .... Czekam na odzew bo wykupiłam pakiet ogłoszeń :) Quote
Isadora7 Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 ADOPCJA DNIA jest akcją cykliczną, polegającą na codziennym promowaniu innego jamnika do adopcji. Na naszej stronie http://jamniki.eadopcje.org/ będzie pojawiało się ogłoszenie o wybranym jamniku do adopcji. ADOPCJA DNIA będzie miała odzwierciedlenie na: naszym FanPage > https://www.facebook.com/ADOPTUJ.JAMNIKA oraz na grupie > https://www.facebook.com/groups/jamniki/ Jamniki bezdomne, w schroniskach, te porzucone, te którym umarł Pan/Pani. Jamniki w Potrzebie. Szukamy im DOMÓW, szukamy też DOMÓW TYMCZASOWYCH. Nadchodzi zima, czas szczególnie trudny dla bezdomnych jamników. POMÓŻCIE ZNALEŹĆ IM DOMY! Quote
iwoniam Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 PODESŁAŁAM Chłopaków pewnej pani i 2 panie obu by chciały. elke - tyrknij jutro Quote
anica Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='iwoniam']PODESŁAŁAM Chłopaków pewnej pani i 2 panie obu by chciały. elke - tyrknij jutro[/QUOTE] to by była suuuuper wiadomość! :) proszę cioteczki zajrzyjcie do maluszka [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/235162-Sparali%C5%BCowany-jamniczek-b%C5%82agamy-o-pomoc?"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...8560839c3560f&[/URL] Quote
iwoniam Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 z tego, co wiem Franio zostaje w DT ! :) Quote
yunona Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Domek tymczasowy zamienił się w domek stały. Ogromnie się cieszę, że Franio ma już swoich ludzi :). Gratulacje :multi::loveu: Quote
anica Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='yunona']Domek tymczasowy zamienił się w domek stały. Ogromnie się cieszę, że Franio ma już swoich ludzi :). Gratulacje :multi::loveu:[/QUOTE] Zawsze cieszą takie wiadomości:loveu: Quote
eliza_sk Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Widziałam toto wczoraj ... dynamit w dupie to mało powiedziane :diabloti: Quote
iwoniam Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Teraz trzymam kciuki, aby ten telefon, który przekazałam w sprawie Maxia okazał się być trafionym Quote
elke Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 eliza_sk napisał(a):Widziałam toto wczoraj ... dynamit w dupie to mało powiedziane :diabloti: a jak się przy człowieku uspokaja, nie wiem na jak długo ale na jakiś czas na pewno :) Quote
eliza_sk Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Elke, a Ty go ogłaszasz, czy już skazany ? Jedno życie wygrał, bo wyrwany z Olkusza, ale żeby szczęściu dopomóc to trzeba coś ruszyć z promocją rudego. Z tego co widziałam kompa w boksie nie ma i sam się nie ogłosi. Szkoda jego życia - nawet u Iwonki. Quote
elke Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Przepraszam, że tak mało info ale jakoś tak mi ciężko się po dogomanii poruszac.... 10 listopada Byłam u Frania :) [h=5]Wycałowałam, wygłaskałam, zawiozłam rtg do konsultacji:) dla weta... Franio zaczął ładnie chodzic na tej łapce, więc może się obejdzie bez operacji :) i oby !!! Marta i jej małżonek to cudowni ludzie, cudowni ♥ Marta dogadza Franiowi i znosi jego fochy jedzeniowe :) ( a francuski piesek z niego jak nic ....) Pieszczot dostaje miliony dziennie od Pana i Pani , ale wciąż chce :) A jaki on delikatny :):) jest :) :) Z kotami się lubi :) Uwielbia zza ogrodzenia oglądac świat :) Ja tu gadu, gadu a news opóźniony .....hmmmmm jakby to rzec.... HIP, HIP HURRRA :) Marta i jej małżonek nie wyobrażają sobie oddac nigdy, nikomu Frania...wpadli po uszy i nie tylko ♥ Franio zostaje w DT, który staje sie jego DS !!!!!!!!!!!!!! Oczywiście operacja będzie wykonana i zapłacona tak jak było planowane przez Nas :) Tak było mówione od początku i to warunek adopcji ,,,a może się obejdzie bez...czas pokaże..... Najważniejsze, że Franio ma cudowny domek , a ja mogę go odwiedzac kiedy chcę ♥ [/h] Quote
elke Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 iwoniam napisał(a):Teraz trzymam kciuki, aby ten telefon, który przekazałam w sprawie Maxia okazał się być trafionym Nie okazał się trafionym :(, ale w ostatnim czasie coś się ruszyło. Kilka telefonów, zapytań, chcieli brac akurat Ci, których wizyte p/a zawalili inni lub mieli psy , a Maxiu z psami różnie, a odległośc - cała Polska :) Ale :):):) Wczoraj Max pojechał do domu :) !!!!!!!!!!!!!!!!! [h=5]Trzymajcie kciuki, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ..... Kilka dni temu Pan z synem poznali Maxia w hoteliku :) W sobotę odbyła się wizyta p/a Wczoraj odebrałam Maxia z hoteliku, pojechaliśmy się zaszczepic, a spod lecznicy odebrał go jego nowy Panek :) U weterynarza nasz "dynamit" okazał się po prostu oazą spokoju :) wzięłam na ręce, przytuliłam, został zaszczepiony..... Bardzo uspokaja się przy człowieku, siada i prosi o pieszczoty :) Pani była zaskoczona widokiem Maxia "na żywo", bo to taki umięśniony "jamnik" ;) ma coś jakby ze staffika :) Syna ( dorosłego ) obszczekał, ale potem było już ok :) Dużo pije.... Był spokojny, jakby smutny..... Wskakuje na łóżko ( z jamnika ma to, że wie do czego służy łóżko najwidoczniej ), i już wie , że w lodówce jest to co dobre...:) Teraz walczymy z dużym długiem w hotelu :((((((( ale co tam,,, najważniejsze , że MAXIU w domu :) Fajowy z niego JAMNIK ♥ [/h] Quote
elke Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 I wieści z dzisiaj.... [h=5]Dostałam sms-a, że Max spał spokojnie. Spał nie w łóżku, nie w legowisku, tylko na przedpokoju na dywanie i kocyku, Pani podejrzewa , że może mu tam chłodniej....?? Wczoraj dużo pił, dziś często kicha ...... Może zmiana powietrza, temperatury, jakieś zapachy, nie wiem.... Rano jak sąsiedzi chodzili po klatce, trochę poszczekał, ale poza tym jest miły i grzeczny :) Nie atakuje psów na spacerach ( póki co i oby tak dalej :) ). W hotelu rzucał się na psy, więc w tym względzie jest bardzo obserwowany i pilnowany :) Nadal trzymamy kciuki , aby było wszystko dobrze :) [/h] Quote
elke Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 eliza_sk napisał(a):Elke, a Ty go ogłaszasz, czy już skazany ? Jedno życie wygrał, bo wyrwany z Olkusza, ale żeby szczęściu dopomóc to trzeba coś ruszyć z promocją rudego. Z tego co widziałam kompa w boksie nie ma i sam się nie ogłosi. Szkoda jego życia - nawet u Iwonki. Ogłaszałam, ale ja w takich małych portalach nie mam wprawy, a osoba z bazarku, gdzie wykupiłam pakiet chyba mnie olała :((( był w tych największych portalach , był ogłaszany na Warszawę też osobno, była adopcja dnia na SOS dla Jamników, miałam też wieszac plakaty po Krakowie,,,,,,nie zdążyłam !!!!!!!!!!! Było kilka telefonów, ale nie pisałam, skoro stawało na niczym..... Teraz trzymamy kciuki za Maxia oby wszystko było dobrze w domku .... eliza_sk: nie uwierzyłabyś jaki ten "dynamit" był wczoraj spokojny, hehehe pewnie z czasem się rozkręci :) Quote
barb Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Cieszę sie z takich dobrych wieści. Też trzymam kciuki żeby Maks zaaklimatyzował się szybciutko w nowym domu. Elke napisz tez info o jego domku na wątku iwoniam - przecież Maksio jest olkuski. A gdybyś miała przypadkiem nadmiar chętnych na jamniorka (to się nierzadko zdarza po adopcji ) to czy mogłabym prosić o przekierowanie na mnie ? Podałabym mail na PW. Quote
elke Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Prosze o ten email na priv, a masz jakiegoś jamnika??? Quote
elke Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Napisałam na wątku Olkuskim, ale iwoniam już napisała wczesniej :) Quote
barb Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='elke']Prosze o ten email na priv, a masz jakiegoś jamnika??? W Przemyślu pod opieką Stowarzysznie "Nadzieja" jest śliczny, mlody jamnik. Przeszedl operacje kręgoslupa. Nie mogę w pracy wstawić fotek, wkleję jakiś link http://www.soz-nadzieja.cba.pl/. Poszukiwane chociaż dt, z tym że piesek nie moze chodzić po schodach. Quote
barb Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 elke napisał(a):Prosze o ten email na priv, a masz jakiegoś jamnika??? wysłane :lol: elke napisał(a):Napisałam na wątku Olkuskim, ale iwoniam już napisała wczesniej :) Znów coś przegapilam :oops: Quote
elke Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 U Frania wszystko super, oprócz jednej krótkiej ucieczki, która zakończyłam się powrotem z merdającym ogonem.... FRANIO w DOMU :) z Panią :) i Panem :) i z kotem :) i na spacerku :)) Quote
elke Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Max w nowym domu, ale zacytuje iwoniam: " bylam wczoraj u Maxa. Jego byc w nowym domu zagrozony - b. obszczekuje i atakuje mlodszego pana, ale to wina tego pana. Maks jest w duzym stresie, panstwo otrzymali szczegolowe instrukcie i mam nadzieje, ze sie do nich zastosujá." Quote
Recommended Posts