Jump to content
Dogomania

Przecudna Foksia z Mielca - ma wspanialy domek u Beatki!!!!!

Recommended Posts

Posted

Alpina napisał(a):
Ja czekam cierpliwie na wiadomości bo Ulka18 będzie w schronisku razem z innymi cioteczkami dopiero 12.04. Bardzo jestem ciekawa czy były jakieś pytania o nią...I tak w ogóle...;) Pocieszam się, że to już niedaleko....

To ja jeszcze poczekam z odnawianiem Allegro do czwartku. Jak nie bedzie nic konkretnego, to wystawie ja jeszcze raz wtedy...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos nie wiem niestety ile ona waży trzeba by Ulki18 pytać na PW.Myślę, że jest drobniutka - długowłose, nie kąpane a jeszcze w dodatku nie czesane:evil_lol: psiaki zawsze wyglądają na większe a po "namoczeniu" okazuje się, że to takie drobinki...Ale jak cioteczki odwiedzą schron-12.04- to może przyjżą się jej dokładnie i powiedzą jakie są jej wymiary...

Posted

Alpina napisał(a):
...Ale jak cioteczki odwiedzą schron-12.04- to może przyjżą się jej dokładnie i powiedzą jakie są jej wymiary...

12??? A mialo byc 5.04...

Posted

malagos napisał(a):
A jak ona reaguje na ludzi? Da sie pogłaskać, czy pokazuje ząbki?

Niestety, nie daje sie poglaskac i pokazuje zabki... jest takim dzikuskiem :-(

Posted

malagos z tego co wiem, to ona mieszka z pieskiem staruszkiem i jest do niego spokojna. Z budy wychodzi ale tylko wtedy jak nikogo w pobliżu nie ma...Moja kruszynka. Już szykuję dla niej paczuszkę z karmą i smakołykami śmierdziuszkami...Włożę jeszcze jakieś zabawki... Tak mi jej żal...Chciałam się nawet wybrać do Mielca ale chybaby mi serce pękło jakbym ją miała tam zostawić..:-(

Posted

Alpina napisał(a):
malagos z tego co wiem, to ona mieszka z pieskiem staruszkiem i jest do niego spokojna. Z budy wychodzi ale tylko wtedy jak nikogo w pobliżu nie ma...Moja kruszynka. Już szykuję dla niej paczuszkę z karmą i smakołykami śmierdziuszkami...Włożę jeszcze jakieś zabawki... Tak mi jej żal...Chciałam się nawet wybrać do Mielca ale chybaby mi serce pękło jakbym ją miała tam zostawić..:-(

A nie mozesz jej wziać na tymczas? :shake: Oswoić, wykąpać, socjalizować? Jak masz juz psa, to lepiej, ona przy innym szybciej pojmie, o co chodzi w kontaktach z ludźmi :roll: Dziś przyjżdżaja do mnie na tymczas 2 suczki, bo gdyby nie ten nagły przypadek, po Świetach rozważałam mozliwość wziecia Foksi do siebie....

Posted

malagos kochana ja mam pięć sztuk...TZ za nic nie zgodzi się na szóstą...Prawie rok temu wykupiliśmy z hodowli podobną bidę z niedowładem tylnych nóg...Bo chcięli ją dalej kryć,choć poszedł kręgosłup...:shake:Teraz to sunia nie do poznania-bała się wszystkiego a teraz wskakuje mi na rece i jeszcze się wykłóca o wszystko...:p Miałam takie zakusy na Foksię ale naprawdę nie mogę przekraczać granic zdrowego rozsądku...Po prostu ani mnie nie stać na utrzymanie szóstego ani TZ nie wyrazi na to zgody...Jak brałąm tę piątą bidę, to miałam zapowiedziane, że to totalny koniec..Wzięłam Foksię do adpocji wirtualnej bo inaczej nie mogę... Ja wiem, że to prawie nic...Ale przecież nie można skończyć jak Pani Violetta...Wziąć to nie wszystko. Trzeba zapewnić opiekę weterynaryjną,co miesiąc frontline,szczepionki,dobre jedzonko i przede wszystkim czas i miłość...Już teraz czasami sobie nic nie mogę kupić bo wolę na to konto kupić coś niuńkom albo wspomóc aukcję z jakąś potrzebującą ratunku bidą....Mnie też boli serce ale wziąć jej nie dam rady...:-(

Posted

Alpina, nie wiedziałam o tej gromadzie...:oops:
Do mnie przyjechały przed chwila 2 jamniczki ze schroniska w Łodzi, jutro bokserka siostry i zostanie do pol. maja...razem będzie 7 psów...Ale te jamniczki to na tymczas...
A miałam ochotę wziąć Foksię:placz: ...

Posted

malagos napisał(a):
Alpina, nie wiedziałam o tej gromadzie...:oops:
Do mnie przyjechały przed chwila 2 jamniczki ze schroniska w Łodzi, jutro bokserka siostry i zostanie do pol. maja...razem będzie 7 psów...Ale te jamniczki to na tymczas...
A miałam ochotę wziąć Foksię:placz: ...

Malagos nic się nie stało ...A swoją drogą, to teraz masz bardzo okazałe stadko..:evil_lol: Życzę dużo siły bo o tzw.czasie dla siebie to możesz zapomnieć...:evil_lol: Co do Foksi to Ulka18 napisała mi na PW,że jak była w schronie to chociaż stała u niej w boksie nieruchomo pół godziny i o mało nie weszła do niej do budy,sunia ciągle chowała się w budzie i cały czas warczała i pokazywała ząbki...Nie wiem, czy to nie wina aparatu fotograficznego którego Foksia panicznie się boi..Wiecie cioteczki, mimio tego wszystkiego, jest we mnie mocne przekonanie, że w odpowiednich rękach a przede wszystkim w kochającym domu Foksia napewno by się zmieniła tak jak mój "ostatni nabytek":lol: