Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

kaLOlina napisał(a):
oo ja tez chce ten banerek bo PIESEK I JEGO LOS BARDZO MI LEZA NA SERDUSZKU...!!!tylko ja ciemnota nie wiem jak go pobrac:( :( :(

1. wejdz w edycje podpisu
2. nacisnij te ikonke zolta z gorkami i sloneczkiem , w okienko, ktore wyskoczy wpisz adres obrazka* Daj OK.
3. teraz podswietl banerek, ktory opkazal sie w edycji i przy podswietlonym kliknij na ikonke z ziemia i lancuszkiem, w okienko , ktore wyskoczy wpisz adres watku.
4. ok i zapisz podpis

* adres banerka uzyskasz przez klikniecie na niego prawym i wejscie we wlasciwosci. jezeli masz opere to chyba w menu po klinieci na obrazek prawym, jest tez komenda kopiuj adres obrazka.

Pozostale TUTAJ

Posted

To ja postaram sie zdobyć jakieś informacje o nim. Ania! A jak ja mam wiedzieć jak on cały wygląda, jak on boi się z budy wyjsć, co? :crazyeye:
Robił tak..wystawił mordke..schował sie...wystawił łapkę z budy..spojrzał na kolegę z boksu..schował sie... No i tyle psa widziałam.

Posted

a on siedzi tylko z jednym psem w boksie?
moze wyprowadzic oba na spacer po prostu - o ile oczywiscie sie da..
wtedy mozna od razu sprawdzić i charakter i wielkosć..

tak mi szkoda tego psiaka

jakoś wydaje mi sie ze szorsciaki - właśnie przez tą koniecznośc dbania o siersc - bardziej cierpią w schronisku..
zaraz kołtunieją, filcuja sie, sa strasznie zaniedbane..

Posted

Aneczko..tam nie można wyprowadzać psów. To jest tak..albo się decydujesz przez kratki, pąłcisz i bierzesz..albo sobie popatrz. Nie ma mozliwoscie sprawdzenia, jak pies zachowuje się poza boksem. Więc ciężko mi nawet sprawdzić jaki jest ten kudłaczek naprawdę. Mogę mieć nadzieję że podejdzie do kraty się przywitać.

Posted

wystawiaj wystawiaj!! Michu jest sliczny przekonywalam go przez pare min zeby podszedl do kraty i mysle ze jeszcze chwilke i moze by sie przelamal...widac ze boi sie tamtego pas:( siedzi tez z innymi psami-one maja po dwie klatki polaczone jednym przejsciem...ale on tylko 'filcuje' sie w tej budzie...ciekawe kiedy jadl ostatnio??:( pies 'nie wiadomo jak duzy jest' ale mysle ze do kolan siega...zaje mi sie moze to byc psiak 15-20kilowy...

Posted

to poproszę o jakieś namiary i troszke informacji o nim - ile mniej wiecej ma latek, jak długo jest w schronisku i jaki jest w stosunku do innych psów ;)

Posted

fedelek..to ja się dowiem dziś, jak pójde do schroniska. Jaki jest w stosunku do innych psów..no cóż uległy..nie ma co ukrywać. Ale takie konkrety..to dopiero mogę wywalczyć w schrnisku. Sama nie wymyślę.
Dziękuję za pamięc.. i za chęć pomocy :multi:

Posted

Hala napisał(a):

fedelek..to ja się dowiem dziś, jak pójde do schroniska. Jaki jest w stosunku do innych psów..no cóż uległy..nie ma co ukrywać. Ale takie konkrety..to dopiero mogę wywalczyć w schrnisku. Sama nie wymyślę.
Dziękuję za pamięc.. i za chęć pomocy :multi:

ok, to dowiedz sie jeszcze co z kastracją...czy jest wykastrowany a jak nie to czy przed wydaniem będzie ;)
Myślę że to ważne, on jest podobny do sznaucerka to żeby komuś nie przyszło na myśl rozmnażać go ;)

Posted

Ostatnio poszły do adopcji dzięki dogo (a w zasadzie allegro) dwa sznaucery średniaki pieprz i sól - jeden z naszego szczecińskiego schronu a drugi z wałbrzycha. Jak były w schronie to wyglądały dużo gorzej od tego kudłaczka. Po ostrzyżeniu wyszły z nich przepiękne 100% sznaucery.

Jak będa fotki lepsze to go obejrzę. Ja mam cztery suczki sznaucery miniatury - w tym jedną zabraną ze schronu w sylwestra 2006r.

Wiekszość miniatur i średniaków bardzo źle znosi schron - dlatego ten mały też tak się zachowuje.

Posted

Hala napisał(a):
tylko że on nie jest żadnym sznaucerem na 100%

hala - nigdy nic nie wiadomo:lol:
moze z niego piękny sznaucerek wyjsć po wyczesaniu i odpowiednim przystrzyżeniu...

Posted

Co za prześliczna mordeczka:-) Po łebolku faktycznie wydaje się on byc dość sznaucerowaty! Czy nadal nic nie wiadomo, w jakim on jest wieku? I od jak dawna przebywa w schronisku?

Posted

Dlatego trzeba by kogoś kto zna sznaucery i poszedłby do schronu i obejrzał czy to sznaucer.

To co napisałam, że 100% sznaucera - chodziło mi o to, że to nie jakiś mix z cechami sznupka ale psiak co może nie ma rodowodu ale wyglada jak sznaucer.

Nawet mocno zarośniętego psa można ocenić widząc na żywo czy z budowy i kształtu głowy to sznaucer.

Dla mnie ta główka wystająca z budki wygląda jak sznupkowa.

Posted

Hala napisał(a):
tylko że on nie jest żadnym sznaucerem na 100%

wg mnie jest :loveu: wygląda na miniaturkę - ale ciężko mi tak mówić bo nei wiem jakiej wielkości jest buda więc nie ma punktu odniesienia, ale jest mocno zarośnięty a średniaki mają raczej mniej owłosione łapy, no ale to tylko takie moje przypuszczenia no i zachowanie - :-( pasuje mi na mini - tak pewnie by siezachowywała moja Luna jakby trafiła do schronu :placz:

dziewczyny czy w ogóle macie pewność, że to pies a nie suczka?

Posted

kaLOlina napisał(a):
lupe thx za pomoc jeset tylko problem-ja ciemnota nie widze w edycji podpisu tej ikonki z gorkami:/.... tssssssss hopaj kudlaczu do domu!!

Posted

[SIZE="1"]1. wejdz w edycje podpisu
2. nacisnij te ikonke zolta z gorkami i sloneczkiem , w okienko, ktore wyskoczy wpisz adres obrazka* Daj OK.
3. teraz podswietl banerek, ktory opkazal sie w edycji i przy podswietlonym kliknij na ikonke z ziemia i lancuszkiem, w okienko , ktore wyskoczy wpisz adres watku.
4. ok i zapisz podpis

* adres banerka uzyskasz przez klikniecie na niego prawym i wejscie we wlasciwosci. jezeli masz opere to chyba w menu po klinieci na obrazek prawym, jest tez komenda kopiuj adres obrazka.

Pozostale TUTAJ

Posted

Oooj Malawaszko - moja Amiga jest średniaczką i jest nieźle zarośnięta na łapkach. tzn. nie jest zarośnieta, bo się to strzyże, ale jak jest zapuszczona, to naprawdę ma firany.
Ale w sumie to przecież nieważne - ważne jest to, że to naprawdę piękny piesek. I jak sobie wyobrażam, że moja sznaucerka miałaby zostać w takich warunkach w jakich on tam jest, to nie wydaje mi się, że mogłaby przezyc tam zbyt długo!