Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kilka dni temu, gdy byłam na spacerze, spotkałam faceta z dogiem. Śmiał się, że pies jest czarny, a broda ruda i skomentował, że PyZula upodabnia się do właścicielki :diabloti:

Posted

Co z PyZulcem ?? Najprawdopodobniej w brzuchu pozostał fragment jajnika lub wycięto samą macicę. Pod koniec tygodnia idę na kolejną kontrolę i zrobimy badania. Maksio cały w skowronach, bo ma prywatną dziewczynę ;) Dzisiaj pół dnia, odganiałam go od Zuli :mad:

W ostatnim czasie mam OGROMNE szczęście, do wizyt u weterynarza. Dzisiaj ( przed godziną ) była kolejna - z PyZulą :cool1:

Zabrałam psy na wieczorny spacer, a sucz musiała coś wymyślić :shake: Znalazła ropuchę i chciała ją zjeść ... co skończyło się niesamowitym ślinotokiem ( to końcowy efekt ) W czasie kilku sekund zaczęła się ... cholernie pienić, targała łapami po pysku, kładła się na ziemi ... Ale miałam nerwy :-o Sprintem wróciłam do domu i za telefon do weterynarza ... Powiedział, że mam przyjechać :-o Więc się wybrałam na wycieczkę do KrakVetu. W międzyczasie, zadzwoniłam do znajomego biologa ( uwielbia gady, płazy i pajęczaki ) ;) Powiedział, że psu nic nie będzie, ale był ciekawy co zrobi lekarz. A weterynarz oglądnął psa, pomarudził ( chciał dać zastrzyk, ale w końcu zrezygnował ) i powiedział, że psu nic nie będzie :razz: ... pieniędzy zainkasował sporo ( nocna taryfa, było grubo po 20 ) ;)

A teraz idę spać ... bo mnie te psy wykończą :mdleje::grab:

Posted

o rany Monita współczuję przeżyć - tak to jest że psiaki nie dają nam się nudzić :mad:

a z tym jajnikiem to może być też tzw trzeci ukryty jajnik - czytałam, że niektóre suki mogą tak mieć i nawet po sterylce miewają takie niby cieczki :roll:

a Maxio jak to wyłysiał? może jakies problemy hormonalne?

Posted

O tym trzecim jajniku, też słyszałam :roll: Muszę poczytać i zapytać weterynarza. Ale Badania zrobimy obowiązkowo.

Jeśli później będą powtórki, to Maksio pójdzie do wycięcia jajek ;)
A jeśli chodzi o sierść, to ma problemy z mieszkami włosowymi ( najbardziej nad ogonem ) nie widać tego bardzo ( nie ma łysych placków ) ale spore przerzedzenia na sierści :shake:

Posted

AMIGA napisał(a):
Super czeredka. To gdzie tak poszaleliście? Na łąkach koło weszki?

Nie, nie bylysmy na lace na NCK-iem.

Monita ale psiaki daja czasem czlowiekowi popalic :shake: Mam nadzieje ze juz wszystko wraca do normy. Jak Pyzulec ze swoja atrakcyjnoscia?

• 2 weeks later...
Posted

Witam.

Nie wiem czy pamiętacie ... ale dzisiaj jest wielki dzień ...

Py - Zula jest u mnie rok :loveu: :multi::sweetCyb:

Wzięło mnie na wspomnienia i przeczytałam cały wątek :p
Jak czytałam co wyprawiała na początku ... echhh,aż się łezka w oku zakręciła :p

Pozdrawiamy dzisiaj wszystkich, którzy o nas pamiętają !!

Posted

Ale czas szybko leci! Ja oczywiście pamiętam i ten dzień i te wcześniejsze jak była w schronie i cieszę się że od czasu do czasu mam okazję spotkać pięknotę :):loveu:
Wielu kolejnych wspólnych lat życzę!

Posted

kaLOlina napisał(a):
ja tez pamietam:) i ten zapaszek! i to jak ona wygladala:) i ta jej palemke:)
i wszystko wszystko:)

i te twoje gazety w przedpokoju!!! wielu lat razem zycze!!!

Palemka była najlepsza - teraz może być tylko malutki kucyk ;)

A pamiętasz jak skakała po schodach ;)

AnkaG napisał(a):
Pamiętamy i życzymy sto lat razem. :lol:

Sto to może nie ... mam w planach posiadanie innych psów :diabloti:

Hala napisał(a):
Jak ten czas szybko leci. Ja o was pamietam. :loveu: :painting::Rose:

Oj szybko, szybko :crazyeye:

weszka napisał(a):
Ale czas szybko leci! Ja oczywiście pamiętam i ten dzień i te wcześniejsze jak była w schronie i cieszę się że od czasu do czasu mam okazję spotkać pięknotę :):loveu:
Wielu kolejnych wspólnych lat życzę!

Pięknota będzie jak zrobimy podstrzyżyny, bo już trochę się nam zarosło ;)