AMIGA Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Jasne, że to ona - sznaucerka pełną gębą :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
monita Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 AnkaG napisał(a):Niezły egzemplarz sznupkowy. :loveu: Oj tak - uparta jak cholera :diabloti: Quote
monita Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Wszyscy podziwiają PyZulkę na zdjęciach, a nikt nie spyta o zachowanie :eviltong: Przez miesiąc czasu, zrobił się z niej istny :diabloti: Próbuje dominować nad nami. Najgorzej jest kiedy zaczyna wariować, to wtedy wszystkich podgryza i szczypie zębami :shake: Narazie uczę ją chodzenia przy nodze ( na smyczy ) i przychodzenia do mnie, kiedy jest odpięta. Nawet jej to wychodzi, oczywiście jak mam jakieś przysmaki. Ładnie aportuje patyki i ringo ( z małymi wpadkami i gonitwami czasami, ale jeszcze się nauczy ) ;) Reaguje na komendę "siad" :razz: i czasami na "stój" :p Ale dalej wyjada wszystko na ulicy :shake: Chodzi bez kagańca, bo cały czas parcuję nad tym. Jak narazie, to z marymi skutkami, ale widać światełko w tunelu :p Jak dorwie jakiś mało interesujący kąsek, to na "zostaw" go wypuszcza z pyska. Gorzej jak jest coś dobrego :shake: Kiedyś chciała mnie ugyźć, jak wyciągałam jej kość z pyska wrrrr, dostała w dupsko i słowną reprymendę :mad: To na tyle, o postępach wychowawczych uparciucha :diabloti: Quote
AMIGA Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 No tak, tak, te biedne, zahukane schroniskowe psiurki, jak się upewnią, że są już w domku na zawsze, to zaczynają pokazywać różki - walczyć o dominację wszelkimi sposobami :razz: Quote
monita Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Oj tak, a Zula jest wyjątkowo złośliwa i uparta :diabloti: Quote
AMIGA Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Żebyś Ty zobaczyła, jak się teraz potrafi zachować Bonusik! Gorzej, nż Amiga! To on pierwszy na nią powarkuje, uważa, że jestem jego na wyłączność, a moich rzeczy pilnuje tak, jakby to Amiga była tu natrętem i intruzem :cool3: Quote
monita Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 No tak - zamiana o 360 astopni :p A w schronisku takie biedne i zastraszone ;) Quote
monita Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Kolejna porcja zdjęć :p Tak wygląda moje łóżko ( byłam chwilkę w łazience ) :mad: Chodź Zula pobrykamy po łóżku :razz: Ja jestem grzeczna, przecież tylko siedzę :p Co tam masz ?? Quote
monita Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 O pani patrzy :-o To ja może pójdę już spać ;) Albo pobawię się misiem :diabloti: Quote
AnkaG Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Superowe te twoje psiurki. Ale Zulka ma psotne spojrzenie. :evil_lol: Quote
AMIGA Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Monito Twoja Zuleczka nie była chyba aż tak zestresowana jak Bonusik - on zupełnie nie ma ochoty na żadne zabawy i psoty z Amigą. Wręcz przeciwnie - jak ona dostaje głupawki, to on zaczyna na nią szczekać i powarkiwać! Super, że Zuleczka tak szybko zapomniała stresy schroniskowe:loveu: Quote
monita Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Może jest zbyt stary na zabawę ;) Ile on ma lat ?? Zapomniała i to bardzo szybko :p Quote
monita Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Zapomniałam napisać - PyZulka wariuje do tego stopnia, że z radości wskoczyła na stół, jak wróciłam do domu :grin: Quote
AMIGA Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Monito w książeczce zdrowia Bonuska jest data jego urodzenia 2003 rok. Nie wiem na jakiej podstawie został stwierdzony jego wiek, bo mnie się wydaje, że on jednak jest starszy. Ma bardzo starte ząbki 9a jeden wrećz ma złamany), no i ta zaćma w oczkach - u takiego młodego pieska by już mogła być zacma? Quote
monita Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Z tymi zębami, to różnie bywa, ale zaćma u tak młodego psa :hmmmm: Quote
AnkaG Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Ach Monita jak fajnie czyta się o szczęśliwych psach. :multi: A moja Nuka robi postepy - schodzi ze schodów z piętra domu na parter. Przełamaliśmy jej strach z synem w sobotę. Po 5 miesiącach u nas. :cool3: Teraz musimy pocwiczyc wchodzenie. :evil_lol: Quote
monita Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Dopiero po 5 miesiącach :-o To ogromny postęp !! A Zula, zrobiła mi wczoraj niespodziankę na spacerze i nakupkała na chodnik :mad: Quote
monita Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Jeszcze się pochwalę, że Zulka dała mi dzisiaj pospać. Wyszłam z nią rano, dopiero o 8:00 :multi: Quote
AMIGA Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 To tak, jak i ja! Baaaardzo grzeczne mamy te psiury :multi: Quote
Recommended Posts