Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wszyscy podziwiają PyZulkę na zdjęciach, a nikt nie spyta o zachowanie :eviltong:

Przez miesiąc czasu, zrobił się z niej istny :diabloti: Próbuje dominować nad nami. Najgorzej jest kiedy zaczyna wariować, to wtedy wszystkich podgryza i szczypie zębami :shake:

Narazie uczę ją chodzenia przy nodze ( na smyczy ) i przychodzenia do mnie, kiedy jest odpięta. Nawet jej to wychodzi, oczywiście jak mam jakieś przysmaki.

Ładnie aportuje patyki i ringo ( z małymi wpadkami i gonitwami czasami, ale jeszcze się nauczy ) ;)

Reaguje na komendę "siad" :razz: i czasami na "stój" :p

Ale dalej wyjada wszystko na ulicy :shake: Chodzi bez kagańca, bo cały czas parcuję nad tym. Jak narazie, to z marymi skutkami, ale widać światełko w tunelu :p Jak dorwie jakiś mało interesujący kąsek, to na "zostaw" go wypuszcza z pyska. Gorzej jak jest coś dobrego :shake: Kiedyś chciała mnie ugyźć, jak wyciągałam jej kość z pyska wrrrr, dostała w dupsko i słowną reprymendę :mad:

To na tyle, o postępach wychowawczych uparciucha :diabloti:

Posted

No tak, tak, te biedne, zahukane schroniskowe psiurki, jak się upewnią, że są już w domku na zawsze, to zaczynają pokazywać różki - walczyć o dominację wszelkimi sposobami :razz:

Posted

Żebyś Ty zobaczyła, jak się teraz potrafi zachować Bonusik! Gorzej, nż Amiga! To on pierwszy na nią powarkuje, uważa, że jestem jego na wyłączność, a moich rzeczy pilnuje tak, jakby to Amiga była tu natrętem i intruzem :cool3:

Posted

Kolejna porcja zdjęć :p

Tak wygląda moje łóżko ( byłam chwilkę w łazience ) :mad:

Chodź Zula pobrykamy po łóżku :razz:

Ja jestem grzeczna, przecież tylko siedzę :p

Co tam masz ??

Posted

Monito Twoja Zuleczka nie była chyba aż tak zestresowana jak Bonusik - on zupełnie nie ma ochoty na żadne zabawy i psoty z Amigą. Wręcz przeciwnie - jak ona dostaje głupawki, to on zaczyna na nią szczekać i powarkiwać!
Super, że Zuleczka tak szybko zapomniała stresy schroniskowe:loveu:

Posted

Monito w książeczce zdrowia Bonuska jest data jego urodzenia 2003 rok. Nie wiem na jakiej podstawie został stwierdzony jego wiek, bo mnie się wydaje, że on jednak jest starszy. Ma bardzo starte ząbki 9a jeden wrećz ma złamany), no i ta zaćma w oczkach - u takiego młodego pieska by już mogła być zacma?

Posted

Ach Monita jak fajnie czyta się o szczęśliwych psach. :multi:

A moja Nuka robi postepy - schodzi ze schodów z piętra domu na parter. Przełamaliśmy jej strach z synem w sobotę. Po 5 miesiącach u nas. :cool3:

Teraz musimy pocwiczyc wchodzenie. :evil_lol:

Posted

Dopiero po 5 miesiącach :-o To ogromny postęp !!

A Zula, zrobiła mi wczoraj niespodziankę na spacerze i nakupkała na chodnik :mad: