Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiesz AniaB jak jest. Ale raczej nie można mieć do ludzi pretensji że mają jakieś oczekiwania co do tego jakiego chca mieć psa... Są tacy co im obojętne bo po prostu chcą dać biedakowi dom, a są tacy co wybrzydzają i pomoc jest dobiero na którymś tam miejscu...

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mama zakochana ale zwycięża rozsądek, brak jakiegokolwiek pobliskiego miejsca do spacerów, pozostałe 3 suki, kot, 5 mies. synek mojej siostry którym się mama często opiekuje itd... Ale główna przeszkoda to miejsce gdzie mama mieszka - betonowa pustynia

Posted

Ja siedzę i płodzę ogłoszenia dla przynajmniej części naszej czeredy w hotelu.
I jeszcze ledwo żyję, a dodatkowo miałam fatalną noc, walczyłam z rodzącą bezdomną kotką, ehh szkoda gadać :(

Posted

Więc piszę :p

Mama przeciwna wizycie gdyż uważa, że Zulka ( reaguje już na imię ) ma zostać !!!!

Mnie gryzie sumienie - ktoś znowu zwinie im psa z przed nosa :shake:

Z drugiej strony boję się, że jak zobaczą sunie, to się zakochają i ją wezmą :shake:

Szaleje sama ;) Maksio :p od czasu do czasu razem z nią ( chyba jest już za stary na wygłupy i przyzwyczaił się bawić sam )

Dzisiejszy poranny ( godzina 6:00 wyjście ) spacer zaliczony celująco :multi: Tylko wczoraj była, ta jedna mała wpadka ( z tym telefonem ) a tak to wszystko OK :mdrmed: Dlatego tym bardziej jestem zadowolona, że Zulka już wie, po co wychodzi się na spacery :evil_lol:

Jeszcze nasunęła mi się jedna myśl do głowy, kiedy weszka napisała, że Ci ludzie myślą, że Pyza będzie za mła - może oni chcą psa postawnego, żeby budził respekt w ogrodzie i brobił domu ( ale śpiącego w domu ) ??:hmmmm:

Posted

[quote name='monita']Więc piszę :p

Mama przeciwna wizycie gdyż uważa, że Zulka ( reaguje już na imię ) ma zostać !!!!

Mnie gryzie sumienie - ktoś znowu zwinie im psa z przed nosa :shake:

Z drugiej strony boję się, że jak zobaczą sunie, to się zakochają i ją wezmą :shake:

Jeszcze nasunęła mi się jedna myśl do głowy, kiedy weszka napisała, że Ci ludzie myślą, że Pyza będzie za mła - może oni chcą psa postawnego, żeby budził respekt w ogrodzie i brobił domu ( ale śpiącego w domu ) ??:hmmmm:

monita to jest BARDZO poważna sprawa i decyzja.
Jeśli chcesz żeby Pyza została z Tobą to się zdecyduj ale już. Nie ma sensu ludzi ciągnąć jeśli Pyza ma zostać z wami.
JA MUSZĘ WIEDZIEĆ NA CZYM STOJĘ.

Posted

MONITA CZEKAM NA DECYZJĘ.

JEŚLI PYZA U CIEBIE ZOSTAJE, ODWOŁUJĘ DZISIEJSZĄ WIZYTĘ I INNE AKCJE SZUKANIA DOMU DLA NIEJ.

Nie ukrywam, że miałaby u Ciebie super domek :) i byłabym o nią spokojna.
Ale decyzja musi być przemyślana, a nie pod wpływem emocji. Rola DT jest trudna i ciężko się z psami rozstawać.
Przemyśl wszystkie za i przeciw. I nie myśl że to czy ma się 1 czy 2 psy to żadna różnica, to tak nie jest. Wszystko jest podwójne i obowiązki i koszty i kłopoty. Miłość i radość oczywiście też. Proszę dobrze to przemyśl.

Posted

monita napisał(a):
OK - w takim razie czekam :roll:

Ale jeżeli im się nie spodoba, to zostaje u mnie ;)

A co tam, najwyżej nie pojadę nad morze :p

Z dwoma psami da się pojechać nad morze :razz:

Posted

Tymczasem wklejam fotki z demolki mieszkania przez psy :p tzn bardziej nabroiła Zulka :diabloti:

Ja nic nie zrobiłem - cały czas siedzę w koszyczku :p

A ja cały czas jestem na fotelu :eviltong:

Mówiłam, że jestem grzeczna ;)

A jednak ktoś nabroił :diabloti: