Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

monita napisał(a):
Z ludźmi jednak nigdy nic nie wiadomo :shake:

No wiesz, rasy bojowej to ona nie jest, więc nikt jej nie będzie szczuć na inne psy; po sterylce jest, więc jej nie rozmnożą - myślę, że nie można skreślać ludzi tylko dlatego,że przyszli z zamiarem przygarnięcia psa.

A tak nawiasem mówiąc, to jeśli już w końcu po nią przyjedziecie, to przypadkiem nie wchodźcie do biura od progu oświadczając, po jakiego psa przyjechałyście ;-), tylko przejdźcie się po schronisku i dopiero wtedy poproście pracownika, by ją wyprowadził z boksu.

Posted

czekam na informacje czasu niewiele a ja z Michem musze jechac do weta...
boks ma w chyba jednym z najgorszych miejsc mozliwych;)
a monita czeka na Pyze i mi sie zdaje ze niekoniecznie ja odda jak ja zobaczy;)

Posted

faktycznie, dziewczyny - tak jak napisała monikap
w schronisku nie wskazujcie od razu którego psa chcecie, bo to moze wzbudzić czujnosc i policzą nam za pyze nie wiadomo ile..
a zawsze lepiej przeznaczyć te pieniadze na jakieś lepsze jedzenie albo weta dla niej...

monita - napisz prosze jak bedziesz cos wiedziała w sprawie transportu..
i słuchajcie - czy dajemy sobie jakis deadline z transportem poznań - wrocław, czy czekamy do oporu
bo ja w zasadzie moge jechać i do poznania bo mam urlop..
a o ligote jakoś zahaczymy w razie czego nastepnym razem..

Posted

AniaB napisał(a):
faktycznie, dziewczyny - tak jak napisała monikap
w schronisku nie wskazujcie od razu którego psa chcecie, bo to moze wzbudzić czujnosc i policzą nam za pyze nie wiadomo ile..
a zawsze lepiej przeznaczyć te pieniadze na jakieś lepsze jedzenie albo weta dla niej...

Mnie nie tyle chodziło o to, że policzą za nią więcej, tylko boję się,że może się powtórzyć sytuacja sprzed paru dni, z adopcją Kropka - że zaczną z Was wyciągać, skąd wiecie o psie itp.

Posted

ostatnio w schronie jak robilam z siebie glupka wspominalam ze maja jeszcze jednego psa-ktory caly czas mi w glowie siedzi i ze chyba go tez wezme-musialam miec przy tym przesluchaniu przez sprzataczke pretekst dlaczego wychodze zwiedzac schron drugi raz skoro juz wszystko zalatwilam...

Posted

monita czekam jak na szpilkach na wieści o tym transporcie. Czy wypali czy nie... :roll:
Swoją drogą to jakiś obłęd żeby w schronach trzeba było odgrywać szopkę chcąc adoptować psa :angryy:
Kochana Pyzko już niedługo!

Posted

Jeśli dalej poszukujecie tymczasu w Poznaniu na okres tygodnia to zwróćcie się również do innych poznaniaków czyli, np. Azir, bigos, Hakita, GoniaP, Kara_Tc, la_pegaza, Marta_i_Wika, Marysia_i_gonczy, mrowa23, supergoga, silky, Taura- to wszyscy poznaniacy, których kojarzę.

Posted

teraz juz nic z tego nie bedzie...ale i tak mysle ze dobrze by bylo ja choc na noc przed wyjazdem przetrzymac, oto powody:
-wyjscie ze schronu i tak dluga jazda tego samego dnia to stres
-Pyza ma na sobue pol schroniskowego brudu, lepiej byloby ja choc doczyscic
-i to czego sie boje najmocniej-po schroniskowa sraka jeszcze powiekszona stresem;)
bo bakow to mozna sie spodziewac ze hoho;)

Posted

nie ma śmiechu - tak jak napisała kalolina - dobrze byłoby, zeby sunia chociaż dzień mogła u kogoś pomieszkac - chocby po to ,żeby wąłsnie nie była taka zestresowana i troche mogła sie ogarnąć przed podróżą..
no i zeby nie dostała rano jesć..!!:evil_lol:

po drugie moze ktoś miałby pozyczyć transporterek na jeden dzień - podróz dla pyzy moze byłaby wtedy mniej stresujaca..