Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Juz piszę jaka to trasa :p Nie wiem czy najlepsza :???:

Kraków - Katowice ( ogólnie na Śląsk ) - Tarnowskie Góry - Lubliniec - Olesno - Kluczbork ( i te rejony to połowa ) - Kępno - Ostrów Wlkp - Jarocin - Poznań

Posted

Może ktoś z watku "transportowego" się zgłosi.
A zresztą nie zostało jeszcze ustalone na 100%, że to ma się odbyć w ten wekend. Wprawdzie tym biedakom przydałoby sie żeby jak najszybciej wybywały z tych bud, no ale ... co się odwlecze to nie uciecze

Posted

hmmm
dziewczyny to co?? troche to jest na raz..nawet do polowy to bedzie 400km w obie strony...jakies 120zeta za paliwo moze wiecej...

hmmm a jak nie znajdziemy ransportu to co??pociag??

Posted

W ostatnia sobotę zrobilam trochę ponad 700 km, ale byłam potwornie już zmeczona, zwłaszcza, że wracałam po ciemku i w czasie wstrętnego deszczu

Posted

ja jechałam od siebie do Poznania - jakieś 350 km ale zajęło mi to około 6 h :angryy: droga jest niby krajowa (ta przez Tarn. Góry i Lubliniec...) ale to jest w większości droga jednopasmowa, mnóstwo tirów, ciężko wyprzedzić, zwężenia, utrudnienia itd... jako powrotną wybrałam więc przez Wrocław i tą drogę polecam bardziej bo tylko między poznaniem i wrockiem jest jednopasmowa a od Wrocławia do Krakowa tnie się autostradą - jest ciut dłuższa, ale mniej męcząca - to takie moje spostrzeżenia - jakby mi się udało w weekend załatwić samochód lub mój naprawić do weekendu to może mogłabym skoczyć po sunię do Gliwic

Posted

Cioteczki ależ się tu działo!!! Jesteście bossssskie :)
Mam odpowiedź od Jogi że 26 lub 27 marca jedzie z Wrocławia do Krakowa i może zabrać suczkę. Wtedy "tylko" ktoś z Poznania musiałby ją dowieźć do Wrocka. To tydzień czasu... trochę długo.
Ja najwcześniej mogę w sobotę - w tygodniu praca. W sobotę mogę jechać - dla mnie jazda to czysta przyjemność i ok 1000 km w jeden dzień robię spoko ale byłabym jednak zobowiązana gdybyśmy mogły się spotkać w pół drogi - opracowałabym trasę. Wolałabym zabrać to psie nieszczęście wtedy bo będę miała w sobotę jeszcze czas żeby się nią zająć i niedzielę. A jak przyjedzie w tygodniu to zawsze gorzej.
Skupię się chwilę i dam znać.

Przy okazji mam prośbę o przeprowadzenie wywiadu na temat tego drugiego sznaucerka co go tu wkleiłam. Czy to pies czy suczka, mini czy średniak, w jakim wieku, jaki jest z charakteru. Może bym wzięła obydwa...? Taki kawał drogi po jednego psa jechać to szkoda ;)

Posted

Weszko, wiedziałam, że Ty coś konkretnego powiesz. Jestem gotowa do wspólnej jazdy - oczywiście nie zabieram nikomu przyjemności prowadzenia autka, ale ktoś do pacyfikowania kłębka nieszczęścia będzie chyba potrzebny