Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

no i jak go wyciagnąć z tej budy? Jestem wręcz pewna, że gdyby chodzić do niego każdego dnia...i pogadać do niego... To by się kiedyś odważył i wyszedł. A tak? NIe ma jak... Ja jutro już do pracy idę i nici z zaprzyjaźniania się. :placz:

Posted

AMIGA napisał(a):
Oooj Malawaszko - moja Amiga jest średniaczką i jest nieźle zarośc\nięta na łapkach. tzn. nie jest zarośnieta, bo się to strzyże, ale jak jest zapuszczona, to naprawdę ma firany.
Ale w sumie to przecież nieważne - ważne jest to, że to naprawdę piękny piesek.

ahh wiem wiem jak to napisałam to zdałam sobie sprawę że głupoty piszę :lol: ale on mi i tak wygląda na minika - tak mu z oczu patrzy :loveu: no i to jest istotne bo nie wiem czy szukać domu albo tymczasu dla mini czy dla średniaka - a to jest ogromna różnica :placz:

Posted

piesiak jest cudowny!!!!!
ja z miska na sile u fryzjera bede robila sznaucera a tu prawdziwy jeden...on jest w klebie tak do kolan ok 15kilo...wiec wychodzi ze jesli juz to sredniak...

Posted

lupe a jesli chodzi o podpis wiem jak ta ikonka wyglada:( ale jak wchodze w swoj profil, pzniej w edytuj, i tam mam podpis-to tylko jakies pare ikonek mam-nie tyle co mi pokazalas:( buuuu glupek:(
lupe a moze jakbys miala chwilke to zrobilabys tez banerek dla Miska?? jast u mnie na DT:P mam nadzieje ze kudlaty mi wybaczy ze interesy zalatwiam na jego watku:(
kudlatu hop w gore-wcale nie wiedomo czy to chlopiec czy dziewczyna-ja go widzialam tylko do polowy...jak JUZ JUZ prawie z budy wylazl i to male szczekajace cos sie pojawilo&uciekl... :P ;)

Posted

Poznaniaczki, mam taką propozycję. Na AFN założyłam skarpetę dla sznaucerów w potrzebie. Obecnie jest tam 160 zł, ja mogę jeszcze dołożyć ok. 100 zł. To wystarczy na 2 tyg pobytu w hotelu. Jeśli macie możliwość wyciągniecia go ze schronu to zróbcie to. Jeśli nie to ja mogę zaoferować mu hotel k.Krakowa ale wtedy jakoś musiałby tu dojechać.

Posted

W dwa tygodnie taki psiak wyjęty ze schronu, ostrzyżony i poznany powinien znaleźć dom. Ja cały czas zbieram kasę na sznaucki w potrzebie więc kasa sukcesywnie powinna spływać.
U mnie DT odpada - 2 olbrzymki i kot w mieszkaniu w bloku. Mogę tylko zaoferować hotel, doprowadzenie go do porządku i znalezienie domu. No i oczywiście zrobiłabym wszystko żeby przestał się bać i odzyskał radość życia.

Posted

:shake: weszka..a jak po ostrzyżeniu okaże się, że nie bardzo podobny do sznaucerka? :razz: I przyznaję, że nie wiem jak to z tymi hotelami. Czy miałby lepiej niz w schronie? Jak to jest?
One tam też w kojcach siedzą? Czy aby pojedyńczych? Opowiedz coś Weszzka. Bo jak ma trafić na podobne warunki.. :shake:

Posted

Hala hotek k.Krakowa jest w 100% pewny i sprawdzony. trzymamy tam nasze psiaki którym szukamy domu. Psy są w 1 osobowych kojcach, część w budynku, nadające się do tego sa na zewnątrz. Mają 2 razy dziennie spacery, dobre jedzenie, opiekę. Od nas codziennie ktoś tam jest. Są super zaopiekowane i bezpieczne. Oczywiście nic nie zastąpi DT ani stałego domu ale w porównaniu ze schronem to niebo a ziemia.

Posted

:loveu: ja go moge wycignac i zalatwic transport do Krakowa...bo piesek jest kochany...ale...hmmm nie mozemy podejmowac pochopnych decyzji...jesli weszka nie boisz sie ze zostanesz z tym klopotem...a jak raz wezmie sie psa ze schronu NIE moze on tam wrocic!!! :( najpierw trzeba sie wszystkiego dowiedziec-czyli ile ma ok lat...jak go wet 'na wejsciu' ocenil-co wpisal-kundel czy co...te info dadza w biurze!! Hela prosze zapytaj jak bedziesz odbierala miska ksiazeczke si?? jak nie mozesz ja sprobuje podjechac tam jakos nie wiem kiedy:/ bo jutro odpada a weekenda mam w pracy po 11h no chyba ze sob z punkt 10:)..wiec dopiero w srode-wtorek odpada bo mam OBOWIAZKOWE zajecia:( mi na losie tego psa tez bardzo zalezy-jast taki ladny-oby znalazl dom:(

Posted

kaLOlina gdybyś mogła pomóc w transporcie byłoby super.

Też przed podjeciem ostatecznej decyzji bym chciała o nim wiedzieć jak najwięcej. Mam nadzieję że tyle ile się da dowiemy się.

O to, że zapewnię mu najlepszą opiekę nie martwcie się. Nie oddam go też nikomu kto w pełni nie zostanie przeze mnie zaakceptowany. A do schronu nie wróci z całą pewnością, będzie w hoteliku tak długo jak będzie trzeba.

Posted

z transportem nie bedzie zle...zalatwie samochod:) tylko trzeba jakis termin wybrac...:) ale ale powolutku najpierw sie dowiemy...wszystkiego:) w hoteliku na bank lepiej niz w schronie-hala nic sie nie boj-tam psiaki maja dobra opieke-tylko ze to troszke kosztuje:(

Posted

kaLOlina napisał(a):
lupe a jesli chodzi o podpis wiem jak ta ikonka wyglada:( ale jak wchodze w swoj profil, pzniej w edytuj, i tam mam podpis-to tylko jakies pare ikonek mam-nie tyle co mi pokazalas:( buuuu glupek:(
lupe a moze jakbys miala chwilke to zrobilabys tez banerek dla Miska??

a jednak umie! ;) Miska to prosze fotki na lupe@wp.pl poslac i link do watku tez...:lol:

Posted

trzeba cos z piesem zrobic-w schronie,jak siedzi w tej budzie, ciezko go znalezc...:( hmm nasz Kudlaty-bez-imienia-no nie moze zostas 'brudaskiem'-w krakowie:) hmmm dobry pomysl:razz:

Posted

To ja tak po cichu powiem, że Weszka jest sznauceroczarodziejką od szukania domków dla sznupków. :loveu:

Już sporo psiaków dzięki niej znalazło domki.

Posted

sluchajcie krakowianki...TRZEBA sie dowiedziec ile piesio ma lat dokladnie...bo to b.wazne-na ile go ocenili...i obejrzec go..ja moge pojecha do schronu dopiero w srode...hmmm tylko chyba jedyna opcja zeby mu fote strzelic w calosci to poproszenie pracownika o wyjecie go z budy...a nie chcialabym robic mu nadzieji...:placz: a co jak piesio okaze sie jakims mega mixem...??