sheltia12 Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 Chciałabym poprosic wszystkich co sie DOBRZE znają na Tervurenach. Chę jak najwiecej dowiedzieć sie o ich charakterze, przez kogo moga byc hodowane, gdzie moga mieszkac, jak je pielegnowac. Acha i jak należy wybrać dla siebie najlepszego psa pasujacego do mnie? Proszę o jak najobszerniejsze informacje... Quote
Godelaine Posted January 29, 2004 Posted January 29, 2004 A czego Ty się spodziewasz po psie? Czego oczekujesz? Co Ty możesz mu zaoferować? Quote
sheltia12 Posted January 30, 2004 Author Posted January 30, 2004 Byłam juz na tej stronie, ale dzięki. "A czego Ty się spodziewasz po psie? Czego oczekujesz? Co Ty możesz mu zaoferować?" Chciałabym sie dowiedziec jakie sa na codzień, jaki mają charakter. Mogemu zaoferowac długie spacery, pokazy na wystawach, konkursy sportowe itp. Quote
Robull Posted January 31, 2004 Posted January 31, 2004 Chciałabym sie dowiedziec jakie sa na codzień, jaki mają charakter. Mogemu zaoferowac długie spacery, pokazy na wystawach, konkursy sportowe itp.To sporo :o Ale jeśli chcesz, abyśmy poradzili Ci konkretną hodowlę, to wydaje mi się, że powinnas się zdecydować, czy zależy Ci bardziej na eksterierze, czy na sporcie. Jedno z drugim często nie idzie w parze. Jesli mówimy już o sportach, to też ciekaw jestem, czy chcesz robić tylko PT, czy może IPO, a może agility? Te dyscypliny są najbardziej popularne, ale mając belga mamy do wybor ujeszcze inne. Nie zrozum mnie źle - zadaję tyle pytań, bo oczekujesz polecenia konkretnej hodowli, a nie istnieje coś takiego jak belg do wszystkiego. Oczywiście podobnie jak moi przedmówcy zapraszam cię na specjalistyczne forum belgomaniaków - ades powyżej :P Tam wchodząc w poszczególne działy dowiesz się wszystkiego o belgach i to od ich posiadaczy! Quote
navy_blue Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Ja też polecam tą własnie stronę i to forum (choć właśnie ani jedno ani drugie mi nie chodzi :D ) Z tego co wiem i sprawdziłam belg może mieszkac i w domu i na dworze (nie wiem jak jest z maliniakiem). ja mam tervuerena i mieszka na dworze w porządnej ocieplanej budzie-co prawda rzadko z niej korzysta ale czasem go przyszpili. za to ma przez to ładną sierść Quote
Kiara Posted February 6, 2004 Posted February 6, 2004 No to nie jestes sama!!! Mi tez od wczoraj nie wchodzi :( Pewnie znowu cos sie zrabalo :cry: Quote
Figaro Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Są energiczne, czujne, inteligentne, chętnę do pracy,bardzo żywe i uważne, lubią przebywać blisko właściciela, nadają się do różnych rodzajów sportów, szczególnie do prób na torze przeszkód i łapania rzuconej piłki,dobrze odnoszą się do kotów i innych zwierząt domowych pod warunkiem, że spotkały się z nimi za młodu, nie stwarzają kłopotów w kontaktach z dziećmi dopóty, dopóki dzieci traktują je dobrze, mają skłonność do pewnej nieufności wobec obcych. Wystarczy? :wink: Quote
Recommended Posts