Ewelina & Hera Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 [LEFT]Mam pytanie,czy wyżeł niemiecki dobrze sprawdzi się na torz agility? [/LEFT] Quote
Alusia Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Ja się tam nie znam za specjalnie w aglitach ale myślę,że chyba tak.;) Quote
Magda i Saga Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Zmnam trzy biegające wyzły, z czego jeden to nasz Regis. Jest szybki, jeszcze troche ogłady i będzie super. Zapytaj włascicielke Edyta i Regis, temat "Agility w Bydgoszczy" Quote
Tobi Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Wpisałem do googla "wyżeł agility" i wypluło mi m.in. ten link: http://www.agility.strefa.pl/obrazki/mistrzostwa/mistrzostwa%202002.htm Skoro wyżeł startował w mistrzostwach świata w agility - to chyba się nadawał? ;) Quote
Edyta & Regis Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Evela1994 napisał(a):Mam pytanie,czy wyżeł niemiecki dobrze sprawdzi się na torz agility? Nie jestem ekspertem od wyżłów w ogóle, ewentualnie od jednego wyjątkowego egzemplarza ;), ale moim zdaniem agility to właśnie coś dla wyżłów. Wyżły to psy stworzone do pracy z człowiekiem, a co za tym idzie wymagające zajęcia. Może nim być polowanie, może być i agility. Są dość lekkie, mają długie nogi, uwielbiają biegać i robic coś razem z właścicielem. Z bieganiem agility ze swoim psem będziesz mieć zatem kilka korzyści: radochę psa, że poświęcasz mu czas i to w sposób który sprawia mu niesamowitą frajdę, lepszy kontakt wyrobiony przez rodzaj szkolenia specyficznego dla tego sportu, a na dodatek zmęczonego psa, który po treningu nie będzie rozrabiał w domu. Zatem jak dla mnie: wyżeł + agility= same plusy. Pozdrowionka Quote
Tobi Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 PATIszon napisał(a):Wszelki Duch.....Tobi Bez obaw. ;) Moja wizyta raczej przelotna. Quote
Recommended Posts