Foksia i Dżekuś Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 tamb napisał(a):Kochana Syria, wezmę się za działanie po znalezieniu domu dla Mimi. Już jest etap sprawdzania. mimi w domku wiec teraz syria napewno szybciutko znajdzie domek :lol:,juz najwyzsza pora po latach schroniska;) Quote
hop! Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Tamarko, to teraz czekam, aż ukaże się ogłoszenie Syrii w DP. Pewnie znowu zgłosi się fajny dom. Ostatnio błyskawicznie znajdujesz psiakom dobre domy. Oby tak dalej. ;) Quote
marysia55 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 [quote name='agamika'] Syria :loveu: miniaturka owczarka niemieckiego :evil_lol: Quote
tamb Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Syria została przebadana i potwierdziły się najgorsze obawy. Ma chore serce. Na zdjęciach serce jest przesunięte, powiększone, jest jakiś problem z prawą komorą. Potrzebna jest konsultacja u kardiologa. Będzie potrzebna pomoc przy przewiezieniu Syrii na konsultację, nie mam samochodu. Jeśli chodzi o koszty weterynaryjne, dostałam z dogo na koszty weterynaryjne Mimi kwote, z której zostało 201zł. Za zgodą osób, które zrobiły przelewy, przeznaczam to na Syrię. To jednak mało, zapowiadają się duże wydatki. Będę robiła rozliczenie i bardzo proszę zamieścić informację o tym w pierwszym poscie. Wpływy: 201zł (zostało po Mimi http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyrzucona-mala-mimi-ma-wspanialy-dom-142272/ ) Wydatki: 80zł opłata weterynaryjna 105zł opłata weterynaryjna 20 karnityna ________________________________-- 205zł Quote
hop! Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 [quote name='tamb']Syria została przebadana i potwierdziły się najgorsze obawy. Ma chore serce. Na zdjęciach serce jest przesunięte, powiększone, jest jakiś problem z prawą komorą. Potrzebna jest konsultacja u kardiologa. Będzie potrzebna pomoc przy przewiezieniu Syrii na konsultację, nie mam samochodu. Jeśli chodzi o koszty weterynaryjne, dostałam z dogo na koszty weterynaryjne Mimi kwote, z której zostało 201zł. Za zgodą osób, które zrobiły przelewy, przeznaczam to na Syrię. To jednak mało, zapowiadają się duże wydatki. Będę robiła rozliczenie i bardzo proszę zamieścić informację o tym w pierwszym poscie. Wpływy: 201zł (zostało po Mimi http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyrzucona-mala-mimi-ma-wspanialy-dom-142272/ ) Wydatki: 80zł opłata weterynaryjna A jednak miałaś rację... Teraz wiadomo dlaczego Syria kaszle. Quote
wellington Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 agamika napisał(a):i to by było na tyle , mam nadzieje ze wystarczy :eviltong: Nie wystarczy. Malo Filemona :mad: I czemu on za kratami ? Quote
tamb Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/ceramiczne-znaki-zodiaku-na-syrie-dwa-szczeniaki-do-15viii-143703/ Quote
agamika Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 [quote name='wellington']Nie wystarczy. Malo Filemona :mad: I czemu on za kratami ? kot_filemon - Album - TinyPic - bezpłatny hosting obrazw, udostępnianie zdjęć i hosting filmw wideo tu jest samo kocisko :evil_lol:a za kraty to karusia ona wstrętna wyrodna kota zamiast na wolność wypuścić to za kraty go ... psy jej się znudziły :diabloti:.. teraz czekamy na jaką kurę lub kozę dla odmiany Al;e kocisko jak tylko straciło na męskości poszło do nowego domu który go już baaardzo wyczekiwał Ehh, Syria nie odczuwa na szcęscie swej choroby i jest przeszczęsliwa na spacerkach . Grzecznie przybiega na zawołanie , wiecznie usmiechnięta i mająca dośc bycia samej ... _ Quote
wellington Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Obejrzalam wszystkie pozy Filemona - mam nadzieje ze jego nowy domek sobie zdaje sprawe z tego ze ma wyjatkowo pieknego kota - po prostu cudo :loveu: Quote
tamb Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Wellington i agamika pojechały dzisiaj z Syrią na badanie krwi i echo serca. Same napiszą na wątku dokładne informacje. Bardzo, bardzo dziękuję.:Rose: Quote
agamika Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 no to jakby tu nic nie pokrecic .. Syria ma powiększona prawą komorę przedsionka . Organizm na dzisiejszy dzień sobie z tym bardzo dobrze radzi i nie ma potrzeby lekami nasercowymi jej faszerować . Syria niema żadnych objawów niewydolności krążeniowej organizmu . Jest to coś co już trzeba będzie kontrolować do konca jej zycia i raz na rok zrobic EKG . Najprawdopodobniej powstało to w wyniku nieleczonego zapalenia oskrzeli, płuc itp , jest tez ewentualnośc ze ciagle w organizmie jest jakis stan zapalny, dlatego została pobrana jej krew . I ewenytualnie zotsanie przeprowadzona kuracja antybiotykowa . Kaszel Syrii jest nie związany z zabrzeniami w sercu, ma ona nadwrazliwa tchawice i kazdy ucisk, nawet niewielki powoduje odkaszlnięcia. Na szcęscie Suyria juz od dawna ma szelki i Maciek który z nia chodzi w hotelu tez ja na szeleczki zapina :loveu:. a tak wogóle to ANIOŁ nie pies , była troszke nadpobudliwa w samochodzie w gabinecie tez wszystko musiałą skontrolowac :evil_lol:, ale nie wykazała ani krzty sprzeciwu na mierzenie temp , na podnoszenie na stół, osłuchwianie, opinanie aparaturą ...Do samochodu sama wskakuje :loveu: Quote
hop! Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 To super, że z sercem Syrii nie jest źle, i że jest takim aniołem. :multi: Quote
wellington Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Agamika wszystko juz napisala co wiedziala :evil_lol: Laboratorium jutro przefaksuje wyniki krwi do lecznicy i lekarka podejmie decyzje czy istnieje koniecznosc podania antybiotykow. Lekarka powiedziala ze Syria ma lekka zapasc tchawicy i ze to powoduje kaszel. Dlatego w zadnym wypadku nie powinna byc prowadzona na obrozy, tylko wylacznie w szelkach. Syria rzeczywiscie wszedobylska, po drodze ziajala, sapala i krecila sie , w lecznicy wszystko pozwalala sobie zrobic bez najmniejszego sprzeciwu - nawet takie okropne rzeczy jak mierzenie temperatury ! Ani razu nie zakaszlala :multi: Tylko jak Agamika na chwile wyszla ze samochodu to Syria o maly wlos nie dostala amoku - widac ze juz sie w jakis sposob z nia zwiazala. Ten piesek bardzo bardzo potrzebuje swojego czlowieka ! Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Syria jest dzisiaj w krakowskiej:loveu: Quote
agamika Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Dzis odebrałam wyniki krwi i dokładnie juz opisane ekg :) przepisze co napisała Pani dr "Rytm zatokowy ok 150 ud/min (mam nadzieje ze nie pomyliłam jedn - ale jest to w normie ) . Wektor nachylenia osi elektrycznej serca skierowany prawidłowo . Zapis EKG nosi cechy powiększenia lewego i prawego przedsionka. Wskazane badanie kontrolne ze względu na duzą ilość artefaktów w zapisie (pies w trakcie badania pobudzony ) " Tak więc , Syrię trzeba obserwować: czy np kaszel sie nienasila ( bo ten obecny wynika z tego co napisała wellington ) , czy nie zaczyna sie szybciej męczyć itp. Jesli cos zacznie sie dziac, to od razu trzeba do weta . Natomiast jeśli nic sie nie bedzie działo , to kontrolne EKG za rok do wykonania. Badania krwi wyszły bardzo ładnie , mocznik jest lekko podniesiony , ale kreatynina jest w normie - nie ma wiec wskazan na niewydolnosc nerek . MOze to byc spowodowane jesli nic niepokreciłam teraz :oops: zbyt wysokobiałkowa dietą . Ale na tyyyle info co dostałam dzis tomogłam juz pokręcić. Syria leków zadnych dostawac nie musi :) Ale mamy do jedzonka dodawac : Karnityne - bedzie pomagac serduchu (chiba :oops:) Olej z wiesiołka (kapsułki ) olej z ogórecznika (kapsułki ) Syria utyć nie moze, i troszke mogłaby tez zrzucić wagi ;) no to chyba wszystko :) Quote
hop! Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 tamb napisał(a):Ani jednego.:shake: A kiedy będzie ogłoszenie w DP? Quote
wellington Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 agamika napisał(a): i troszke mogłaby tez zrzucić wagi ;) Serduszko by tez sie ucieszylo, byloby mu lzej ;) Quote
tamb Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Syria jest dzisiaj w Dzienniku Polskim. Trzymajmy kciuki.:thumbs: Quote
Jagienka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Oj Syrulcu ale się powichrowało, a na powichrowania zdrowotne najlepszy jest kochający dom i rodzina. Trzymam kciuki!!! Quote
Recommended Posts