modliszka84 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 dzieki wam dziewczyny za pamiec i zainteresowanie :loveu: tytuł wątku moze zmienic Tengusia, bo ona go zakładała... a co do odrobaczania- jesli był odrobaczany w schronisku to na karcie zdrowia powinna byc wklejka z datą. Ja teraz nie pamietam juz... Ale zawsze mozna odrobaczyc ponownie. Moja suka nieraz wymiotuje piana gdy zje jakiegos śmiecia, naje sie trawy :cool1: Ale jest to baaardzo rzadko. Natomiastniepokojące jest to, że wymiotuje często. Chociaz przypomniało mi sie, ze z któryms psem bylo podobnie - zamieszkal w domu i czesto wymiotował, odrobaczenie pomogło, wylazły robale :p O łapie Agnieszka juz mowiła na początku, ale myslałysmy ze to moze skutek zastania miesni i siedzenia w w małym boksie w schronisku... Ale moze to jednak efekt jakiegos starego złamania...? A czy u astów wystepuje tzw wilczy pazur? Quote
doddy Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Wilczy pazur nie występuje. W książeczce nie ma nic poza wklejką o wściekliznie. Odrobaczenie więc polecimy na początek. Z kulawizną, będziemy go więc umawiać na konsultacje ortopedyczne. Quote
modliszka84 Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 na zakaźne tez byl szczepiony, nie wiem czemu nie ma wklejki w takim razie :p Quote
Tengusia Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 Zmienilam tytul, lepiej pozno niz wcale:oops: Buziaczki dla Jarkana na dobranoc :loveu: :loveu: :loveu: Quote
dariaopole Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 kto by pomyślał : amstaf, ratlerki i koty w jednym domu !!!! jarkanku gzreczny z Ciebie gentelman !!! Quote
andzia69 Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Bardzo się cieszę,ze tak się ułożyło!!!! Ma dziewczyna niezłą psiarnie teraz i kociarnię do tego.:loveu::loveu::loveu: Quote
modliszka84 Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Jarkan byl dzis u weta - dostal tablety na odrobaczanie, wet podejrzewa ze problemy z łapa to zmiany reumatyczne, zapisał aspiryne i kazal obserwowac, sprawdzac czy boli po wysiłku, a pod koniec tygodniu (jesli nie bedzie poprawy) przyjsc na zdjęcie. Jarkan ma jednak wciaz problemy z biegunka wywołaną zmianą jedzenia, dostaje ryz z warzywami i mieso, ale ryz mu nie smakuje, woli makaron... Wet powiedzial tez ze jest troche wychudzony, trzeba go wiec podpaść... W schronie mógł schudnac troche po kastracji, a poza tym stres itp robiły swoje. Takze z odrobaczaniem trzeba tez poczekac az sie sprawy zoładkowo-jelitowe unormują. Mam nadzieje ze z jego zdrowiem bedzie wszytsko dobrze... Quote
Tengusia Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 Napewno wszystko bedzie dobrze ... buziaczki dla Jarkanka :) Quote
modliszka84 Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 u Jarkana wszystko dobrze. Dostał tablety na robaki, podobno juz prawie nie wymiotuje, nadal jednak dokuczają mu rozwolnienia. Wet kazałczekać aż organizm się przyzwyczai do innego jedzenia. Z kotami nie ma już problemów, chodzą koło jego głowy, siedzą mu w misce. Z boksią szaleje co widać na załączonym obrazku, nawet z malutką Figą się bawi :) I malutka Figa bardzo lubi z nim spać, przytula się do niego - w końcu takiego faceta ma w domu :megagrin: Z jego łapką też lepiej, nie utyka już po dłuższym spacerze. Jest tylko "problem" taki, że jak juz sie rozbawi, rozszaleje to trudno go uspokoić, nakręca się jeszcze bardziej wtedy .... A to fotki z działki: Quote
kate89 Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Widze ze piesio ma sie świetnie,zupełnie inny pies sie z niego zrobił i na stare lata zabaw mu sie zachciewa :) ale wiadomo,musi sobie teraz odbic ten stracony czas :) Quote
andzia69 Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Goliat i kruszynka:loveu::loveu::loveu: a co do rozkręcania - no cóż, odbija sobie siedzenie w schronisku!!!!:p Quote
basiagk Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='andzia69']Goliat i kruszynka:loveu::loveu::loveu: Wymiękłam przy tym zdjęciu:evil_lol: Quote
Reno2001 Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='modliszka84'] Zdjęcie fantastyczne. Też bym sie tuliła o takiego faceta :loveu: :loveu: ! Quote
dariaopole Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Zdjecie rzeczywiście cudne, a jaki Jarkanik przystojny ;) Quote
mini zoo Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 dariaopole napisał(a):Zdjecie rzeczywiście cudne, a jaki Jarkanik przystojny ;) w koncu moge napisac bo miałam jakis problem,to zdjecie to nic oni potafia razem spac,figa sie wtula wniego i spi,a jak ktos sie zblirza to warczy i pilnuje jarkana.do najstarszej suni czuje respekt i wie ze znia to nie warto zadzierac,z boksia to juz stare małzenstwo,dzien im mija na szalenstwach ,jarkan nadrabia czas spedzony w schronie.najfajnijsze jest to za na łuzku to ja juz nie mam miejsca hahahaha bo jarkan jak sie rozwali i do tego boksia to mi zostaje fotel hahaaha.jestem szczesliwa ze jarkan jest umnie,i ze karzdy mnie straszył nie poradzisz sobie z takim psem i ze mnie zje,ucze sie przy nim bardzo wiele.a co do kotków czasem pogoni ale nie robi krzywdy jak to było na poczatku ze sie rzucał teraz jest tylko poscig ale to w formie zabawy,kiedy jarkan je kotki mu chodza obok miski ani razu nie warknoł. Quote
Tengusia Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Buziaczki dla kochanego Jarkanka :) ... co do braku miejsca w lozku to cos wiem na ten temat, Fazula spi mi na plecach a Bolus na glowie hihihi (a to dlatego ze jak kladzie mi sie na nogach to go wyganiam bo nie umie spac z takim ciezarem na nogach hihi) Pozdrawiam Quote
dariaopole Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 HAHAHA u mnie powoli tez sie robi małe zoo :) bazarek na sterylizacje suniek z Brodnicy : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4726266#post4726266 Quote
mini zoo Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 basiagk napisał(a):mini zoo WSPANIALE!!!!!! witam wszystkich,no tak mini zoo to naj lepsza nazwa bo nie mam tylko ptaszków,mam kotki,pieski,szczurki,rybki eeeeeeeehhhhhhhhhhhh gdyby były mozliwosci odała bym sie całkowicie zwierzeta ale na to potrzeba duzych nakładów finansowych,kto wie morze kiedy.A co do jarkanka mojej myszki bo tak na niego mówie malenka myszka jest super.dzis mu kot grzebał w misce i bawił sie suchym jedzeniem byłam w szoku a jarkan czekał az kot odejdzie,ktos by powiedział to nie morzliwe,ale jednak jest morzliwe.pozdrawiam wszystkich Quote
modliszka84 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Poniewaz Agnieszka z cała ferajną jest teraz na działce gdzie nie ma dostępu do neta, dostałam smsa, że Jarkan czuje sie dobrze, całuje kotki, razem z nimi śpi, na działce pilnuje swoich suczek, a najstarszej nawet ustepuje. Przytył troche ale niedużo. Spi z Agnieszka i rano budzi lizaniem po twarzy. Po powrocie beda fotki. Quote
modliszka84 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 wieści z życia Jarkana - to całe dnie wariuje na działce z boksią, chodzi do lasu, biega. Został pierwszy raz puszczony bez smyczy i oszalał z radości, ładnie sie słucha. Koty toleruje, a nawet je lubi i liże. :loveu: Quote
Recommended Posts