ore_sama Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Mój pies od paru dni ma przyspieszony oddech. Jest to starszy ok 15-letni pies który ma problemy ze stawami. Dostaje zastrzyki na stawy raz na 3 tygodnie i jest ok, jednak jeżeli ból pojawi się wcześniej i nie zdążymy zareagować pies cierpi i w okresach bólu często ma przyspieszony oddech. Tym razem sytuacja jest podobna: wczoraj dostał zastrzyk i poprawia mu się jednak oddech dalej ma przyspieszony: ok 34 oddechy/min (mam wrażenie że bardziej niż zwykle) i mam wrażenie że dłużej się to utrzymuje. Czasem też dyszy, taj jakby było mu gorąco (faktem jest że chyba zrobiło sie trochę cieplej) Proszę Was o jakąś opinię na ten temat, bo zaczynam się martwić... Reszta jest normalnie, ma apetyt, nie jest osowiały, ani nic. Co o tym sądzicie? Powinnam się martwić, czy przesadzam? Quote
ore_sama Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 Więc, nieśmiało stwierdzę że prawdopodobnie było mu gorąco. Otworzyłam okna, pies się zrelaksował, a w mieszkaniu zrobiło się chłodniej i pies oddycha normalnie (15 oddechów/min). Mam nadzieję że tak już zostanie. Quote
gryf80 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 no widzisz problem niejako sam sie rozwiązał -następnym razem zbadaj psu puls(na tętnicy udowej-po wewn stronie) Quote
ore_sama Posted September 15, 2012 Author Posted September 15, 2012 on tak zawsze ma jak go boli a ja zawsze panikuje, zwłaszcza jak to jest bardziej natężone (tak jak ostatnio) teraz już lek działa i pies jest jak nowy, chodzi, ładnie prosi, gdy tylko wychodzę, on też chce iść ze mną a po wieczornym jedzeniu ma nadzieję że coś porobimy (bo wtedy są smakołyki) Mam nadzieję że teraz już będzie dobrze, bo zawsze jak on się źle czuje to strasznie się o niego martwię. Quote
Recommended Posts