Jump to content
Dogomania

Piękny,wyszkolony ON...Marko pojecha do swojego domu!!! :)

Recommended Posts

Posted

Kopiuję z pierwszego postu:

Konto do wpłat na Marka:
[SIZE=3]FUNDACJA "ZWIERZĘCA ARKADIA"
ul.Sarenek 10B 43-215 Jankowice

BOŚ BANK 33 1540 1128 2081 9100 7566 0001
koniecznie z dopiskiem: Marko-darowizna

Zeskrobiny wyszły ujemne. Marco na razie dostaje kalm-aid, zobaczymy, czy da to jakiś efekt, czy trzeba będzie jakieś mocniejsze rzeczy.

Pomału się ze sobą zaprzyjaźniamy. W tej chwili już nawet macha ogonem jak mnie widzi, liże po rękach. Mimo to on cały czas nie wie, czego tak do końca ma się po mnie spodziewać i momentami patrzy na mnie tak z byka, że masakra. Szczególnie niepewnie czuje się w bezpośrednim kontakcie. Żeby go trochę oswoić, wzięłam szczotki i miziałam (szczotkowaniem bym tego nie nazwała) no i futrowałam smaczkami. Zauważyłam, że bardziej nie pewnie bierze smakołyki z prawej ręki, z lewej chętniej. Przez pierwsze dni nie chciał ich brać wcale, więc może był uczony jedzenia z lewej ręki i nie brania od obcych. Przy próbie pogłaskania za wykonaną komendę robi unik. Nie za bardzo chce biegać po terenie - wraca od razu do kojca, więc zabieram go na pola. Gdy idziemy na spacer idzie na całkowicie luźnej lince treningowej, przy nodze (chyba, że coś wywącha i chce obsikać). W drodze powrotnej ciągnie, chce wracać do siebie.

Wczoraj wreszcie się przełamał i biegał za piłką i nosił ją w pysku. Nie za bardzo chce ją oddawać, ale nauczę go.

Deklaracje dla Marko są niezbędne, bo oprócz pobytu u mnie, wyżywienia trzeba się liczyć z tym, że będzie trzeba kupić leki (na razie jeszcze kalm-aid trochę mam, ale nie starczy na bardzo długo, bo chłopak jest spory. No i koniecznie muszę go zaszczepić - łączona szczepionka ok. 80zł. Jeśli ma być kastrowany, to trzeba byłoby się też z tym uwinąć jak najszybciej, póki ciepło jeszcze w miarę jest(nie mam pojęcia ile zabieg u 40kg psa kosztuje, dopytam, ale pewnie nie mniej niż 200zł). A przed kastracją ze względu na wiek powinien mieć zrobione badania krwi (ok. 60zł).

Donka Marco ma wątek na jakimś innym forum?

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikt się nie zgłosił aby być skarbnikiem wobec tego wpłaty proszę kierować na konto fundacji.

Bardzo się cieszę,że Marko zaczyna się na Ciebie otwierać Emiś.Oby tak dalej.
I oby z tym ogonem szło ku dobremu.

Posted (edited)

[quote name='Avilia']Nikt się nie zgłosił aby być skarbnikiem wobec tego wpłaty proszę kierować na konto fundacji.

Bardzo się cieszę,że Marko zaczyna się na Ciebie otwierać Emiś.Oby tak dalej.
I oby z tym ogonem szło ku dobremu.

OK, a zatem podam dziewczynom z owczarka konto fundacji :)
Wyślijcie namiary do wpłaty winter7 - deklarowała 50 zł miesięcznie, jesli Marko trafi do DT :multi:
Z doświadczenia wiem, że nie każdy ma czas, żeby śledzić wątek, a jak dostanie PW to ma jasność sytuacji :)

Emiś
, prosiłam o pomoc dla Marko na forum owczarek.pl
Marko nie ma tam osobnego wątku, ale jest dość popularny na wątku SKARPETY OWCZARKOWEJ :razz:

Edited by DONnka
Posted

[quote name='__Lara']No właśnie.... pies bezpieczny to ucichło......[/QUOTE]

A niedobrze,bo nie ma na chłopaka utrzymanie.Ma wrócić do schronu?To go złamie całkiem...

Posted

Koszt utrzymania w hotelu to 10zł hotel + 4zł wyżywienie/doba.

Ponieważ u jednego z psów zostały znalezione pierwotniaki, muszę wszystkie psy przez trzy dni potraktować aniprazolem. Mimo, że udało mi się kupić tabletki w bardzo przystępnej cenie, to za Marco wyjdzie 28zł (musi zjeść w sumie 12 tabletek).

Posted

[quote name='paula_t']Super, dziękujemy!!!:multi:
Ciotki, wrzućcie w pierwszym poście ile Marko ma kaski, ile potrzeba i na co już poszło, będzie łatwiej.[/QUOTE]

W przyszłym tygodniu idę do banku po wyciąg z konta.
Wszystko wkleję w pierwszy post.

Posted

Zawsze wklejam zdjęcia na koniec miesiąca/ew. początek razem z rozliczeniem. Mam teraz bardzo chorego psa, dużo czasu spędzam w lecznicy (zaraz też jadę) i mogę mieć lekką obsuwę, na dniach będę uzupełniać poszczególne wątki. W dużym skrócie - Marco ok ma się całkiem nieźle, nie przyłapałam go w ostatnich dniach na atakowaniu ogona, mam nadzieję, będzie to stała poprawa i niedługo zarośnie.

Posted

Zaglądam do Marko :loveu:
Nie zapomniałam :)
Na owczarek.pl podałam konto fundacji czterem cioteczkom, które deklarowały wpłaty dla Marko :)
Swoją skromną deklarację zaraz wysyłam :)
Czy ktoś podał numer konta winter7 ???
Też deklarowała stałą :)
Jutro wyjeżdżam na tydzień, ale myślami będę z Marko :loveu:
Cieszę się, że dał spokój ogonowi :multi:
Oby tak dalej :thumbs:

Emiś, trzymam kciuki za Twojego chorowitka :thumbs:

Posted

ode mnie pieniążki powinny dojść na dniach na konto
;)

ludziska w góre trzeba pomóc on nie może znów wrócić do schronu
hmmm przydałby się może bazarek ale u mnie brak fantów ...

ps. wysłałam Pw do osób z owczarka z danymi konta bo może akurat nie zagladają na ten wątek