Emiś Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Kopiuję z pierwszego postu: Konto do wpłat na Marka: [SIZE=3]FUNDACJA "ZWIERZĘCA ARKADIA" ul.Sarenek 10B 43-215 Jankowice BOŚ BANK 33 1540 1128 2081 9100 7566 0001 koniecznie z dopiskiem: Marko-darowizna Zeskrobiny wyszły ujemne. Marco na razie dostaje kalm-aid, zobaczymy, czy da to jakiś efekt, czy trzeba będzie jakieś mocniejsze rzeczy. Pomału się ze sobą zaprzyjaźniamy. W tej chwili już nawet macha ogonem jak mnie widzi, liże po rękach. Mimo to on cały czas nie wie, czego tak do końca ma się po mnie spodziewać i momentami patrzy na mnie tak z byka, że masakra. Szczególnie niepewnie czuje się w bezpośrednim kontakcie. Żeby go trochę oswoić, wzięłam szczotki i miziałam (szczotkowaniem bym tego nie nazwała) no i futrowałam smaczkami. Zauważyłam, że bardziej nie pewnie bierze smakołyki z prawej ręki, z lewej chętniej. Przez pierwsze dni nie chciał ich brać wcale, więc może był uczony jedzenia z lewej ręki i nie brania od obcych. Przy próbie pogłaskania za wykonaną komendę robi unik. Nie za bardzo chce biegać po terenie - wraca od razu do kojca, więc zabieram go na pola. Gdy idziemy na spacer idzie na całkowicie luźnej lince treningowej, przy nodze (chyba, że coś wywącha i chce obsikać). W drodze powrotnej ciągnie, chce wracać do siebie. Wczoraj wreszcie się przełamał i biegał za piłką i nosił ją w pysku. Nie za bardzo chce ją oddawać, ale nauczę go. Deklaracje dla Marko są niezbędne, bo oprócz pobytu u mnie, wyżywienia trzeba się liczyć z tym, że będzie trzeba kupić leki (na razie jeszcze kalm-aid trochę mam, ale nie starczy na bardzo długo, bo chłopak jest spory. No i koniecznie muszę go zaszczepić - łączona szczepionka ok. 80zł. Jeśli ma być kastrowany, to trzeba byłoby się też z tym uwinąć jak najszybciej, póki ciepło jeszcze w miarę jest(nie mam pojęcia ile zabieg u 40kg psa kosztuje, dopytam, ale pewnie nie mniej niż 200zł). A przed kastracją ze względu na wiek powinien mieć zrobione badania krwi (ok. 60zł). Donka Marco ma wątek na jakimś innym forum? Quote
Avilia Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 Nikt się nie zgłosił aby być skarbnikiem wobec tego wpłaty proszę kierować na konto fundacji. Bardzo się cieszę,że Marko zaczyna się na Ciebie otwierać Emiś.Oby tak dalej. I oby z tym ogonem szło ku dobremu. Quote
DONnka Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 (edited) [quote name='Avilia']Nikt się nie zgłosił aby być skarbnikiem wobec tego wpłaty proszę kierować na konto fundacji. Bardzo się cieszę,że Marko zaczyna się na Ciebie otwierać Emiś.Oby tak dalej. I oby z tym ogonem szło ku dobremu. OK, a zatem podam dziewczynom z owczarka konto fundacji :) Wyślijcie namiary do wpłaty winter7 - deklarowała 50 zł miesięcznie, jesli Marko trafi do DT :multi: Z doświadczenia wiem, że nie każdy ma czas, żeby śledzić wątek, a jak dostanie PW to ma jasność sytuacji :) Emiś, prosiłam o pomoc dla Marko na forum owczarek.pl Marko nie ma tam osobnego wątku, ale jest dość popularny na wątku SKARPETY OWCZARKOWEJ :razz: Edited September 25, 2012 by DONnka Quote
Avilia Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 Zamieszczam paragon za środki na odrobaczenie i Fiprex: Quote
natalia.aleksandrov Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 PILNIE potrzebujemy pomocy! Proszę, zajrzyjcie do malucha... http://www.dogomania.pl/forum/threads/232793-NA-CITO-DT-i-wsparcie-dla-porzuconego-szczeniaka-spaniela%21%21%21 Quote
__Lara Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Jak fajnie, że Marco robi postępy ;) Quote
Avilia Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 A co tu tak ucichło?Kochani nie mamy dla Marko deklaracji! Quote
__Lara Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 No właśnie.... pies bezpieczny to ucichło...... Quote
Avilia Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 [quote name='__Lara']No właśnie.... pies bezpieczny to ucichło......[/QUOTE] A niedobrze,bo nie ma na chłopaka utrzymanie.Ma wrócić do schronu?To go złamie całkiem... Quote
__Lara Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Avilia, kochana, przypomnij mi koszty hotelowania Marko? Deklaracji nie ma żadnych? Quote
Aryste Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Ja moge zadeklarowac 15 zl/msc. Ale poprosze maila z nr konta, bo mam troche deklaracji i nie chce sie zgubic w tym wszytskim. Quote
paula_t Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Super, dziękujemy!!!:multi: Ciotki, wrzućcie w pierwszym poście ile Marko ma kaski, ile potrzeba i na co już poszło, będzie łatwiej. Quote
Emiś Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Koszt utrzymania w hotelu to 10zł hotel + 4zł wyżywienie/doba. Ponieważ u jednego z psów zostały znalezione pierwotniaki, muszę wszystkie psy przez trzy dni potraktować aniprazolem. Mimo, że udało mi się kupić tabletki w bardzo przystępnej cenie, to za Marco wyjdzie 28zł (musi zjeść w sumie 12 tabletek). Quote
Avilia Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 [quote name='paula_t']Super, dziękujemy!!!:multi: Ciotki, wrzućcie w pierwszym poście ile Marko ma kaski, ile potrzeba i na co już poszło, będzie łatwiej.[/QUOTE] W przyszłym tygodniu idę do banku po wyciąg z konta. Wszystko wkleję w pierwszy post. Quote
paula_t Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Dzięki Avilia:) Ja mniej więcej się orientuję, bo jestem od początku, ale jak ktoś zagląda pierwszy raz, to nie wie. Quote
Emiś Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Zawsze wklejam zdjęcia na koniec miesiąca/ew. początek razem z rozliczeniem. Mam teraz bardzo chorego psa, dużo czasu spędzam w lecznicy (zaraz też jadę) i mogę mieć lekką obsuwę, na dniach będę uzupełniać poszczególne wątki. W dużym skrócie - Marco ok ma się całkiem nieźle, nie przyłapałam go w ostatnich dniach na atakowaniu ogona, mam nadzieję, będzie to stała poprawa i niedługo zarośnie. Quote
DONnka Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Zaglądam do Marko :loveu: Nie zapomniałam :) Na owczarek.pl podałam konto fundacji czterem cioteczkom, które deklarowały wpłaty dla Marko :) Swoją skromną deklarację zaraz wysyłam :) Czy ktoś podał numer konta winter7 ??? Też deklarowała stałą :) Jutro wyjeżdżam na tydzień, ale myślami będę z Marko :loveu: Cieszę się, że dał spokój ogonowi :multi: Oby tak dalej :thumbs: Emiś, trzymam kciuki za Twojego chorowitka :thumbs: Quote
Elwira1992 Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 ja jutro idę wpłacać pieniążki dla piękniusia :) i na skarpetę bo w końcu przy moich podliczeniach będę miała hihih i nawet ciutkę więcej niż deklarowałam to 5 zł :razz: Quote
__Lara Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Zaglądam do Marko ;) Przy okazji - zajrzyjcie proszę, głodzony, na łańcuchu, na tym zimnie :( zbieramy na transport.... http://www.dogomania.pl/forum/threads/232986-Sk%C3%B3ra-i-ko%C5%9Bci-na-%C5%82a%C5%84cuchu-BEZ-BUDY-potrzebne-wsparcie-na-transport-i-karm%C4%99!! Quote
Avilia Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 STAN KONTA MARKO WYGLĄDA FATALNIE!!! Mamy tylko 2 wpłaty! 80zł... Nie ma za co opłacić hotelu, weta i reszty. Quote
Elwira1992 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 ode mnie pieniążki powinny dojść na dniach na konto ;) ludziska w góre trzeba pomóc on nie może znów wrócić do schronu hmmm przydałby się może bazarek ale u mnie brak fantów ... ps. wysłałam Pw do osób z owczarka z danymi konta bo może akurat nie zagladają na ten wątek Quote
Recommended Posts