Jump to content
Dogomania

Piękny,wyszkolony ON...Marko pojecha do swojego domu!!! :)

Recommended Posts

Posted (edited)

Wierzę, że to będzie super dom :) Nie chciałabym tylko, żeby z powodu kota musiał wracać kawał drogi. Trudne macie dziewczyny zadanie. Ja przeprowadziłam adopcję do Holandii i jest to jedna z najlepszych adopcji jakie mi się trafiły.

Edited by Cantadorra
  • Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='Lobaria']Nie będę tu więcej dyskutować i " namawiać" na adopcję Marko... Wiem, że będzie to najlepszy dom... po wielu rozmowach z zaufaną behawiorystką / wyszkoloną w USA /, która wyadoptowała do tego domu innego psiaka / a więc sprawdziła NA WSZYSTKO /. Decyzja należy do Fundacji. Tyle w temacie...

Ja osobiście nic nie mam przeciwko zagranicznym adopcjom jeśli dom gruntownie sprawdzony, doświadczony i przygotowany na wszelkie ewentualności np. taką, że Marko jednak nie dogada się z kotem, a przynajmniej nie od razu.
Jeśli natomiast traktuje akceptowanie kotów jako warunek adopcji, to moim zdaniem, nie da się tego zagwarantować na podstawie jednego testu :roll:

Tak jak zauważyła Lobaria, decyzja nie należy jednak do nas...
Trzymam kciuki za podjęcie tej najlepszej dla Marko :thumbs:

Ciekawa jestem jak Marko wypadł na teście :roll:

Edited by DONnka
Posted

Marko z Emiś wczoraj nas odwiedzili :)
Wiem, że takie testy są mało miarodajne, ale chociaż mieliśmy okazję zauważyć, że Marko widząc kota nie ma na zamiarze od razu pożarcia go w całości :)
Owszem, był zainteresowany, wąchał ale na jedno słowo Emilki od razu odszedł. Myślę, że nie powinno być źle. Oczywiście Pani ma możliwość w razie "W" odseparowania towarzystwa.
Wczoraj chłopak pojechał na szczepienia, badanie krwi i założenie paszportu.
Przed wyjazdem zostanie wykastrowany i będzie miał zrobione echo serca (na wszelki wypadek).
Planowany wyjazd - 30 listopad. Państwo jadą specjalnie po Marko :)

Posted

Cantadorra napisał(a):
To cudownie, że przyjadą państwo po Marko. To zawsze zapowiedź poważnego traktowania. Szczęściarz z tego Marko :) A w jakim państwie Marko będzie mieszkał?

Nie pisałam tu? Holandia ;)

Posted

Cantadorra napisał(a):
Może i pisałaś, ale ja na pewno nie doczytałam :) No to będzie holendrem :)

Przejrzałam - nie napisałam :) W morzu tylu wątków już zaczynam się gubić czy wszędzie wszystkich o wszystkim poinformowałam :)

Będzie polakiem na holenderskiej ziemi, o :)

Posted

[quote name='Avilia']Marko z Emiś wczoraj nas odwiedzili :)
Wiem, że takie testy są mało miarodajne, ale chociaż mieliśmy okazję zauważyć, że Marko widząc kota nie ma na zamiarze od razu pożarcia go w całości :)
Owszem, był zainteresowany, wąchał ale na jedno słowo Emilki od razu odszedł. Myślę, że nie powinno być źle. Oczywiście Pani ma możliwość w razie "W" odseparowania towarzystwa.
Wczoraj chłopak pojechał na szczepienia, badanie krwi i założenie paszportu.
Przed wyjazdem zostanie wykastrowany i będzie miał zrobione echo serca (na wszelki wypadek).
Planowany wyjazd - 30 listopad. Państwo jadą specjalnie po Marko :)

Fiu, fiu, powiało wielkim światem ;)
Cieszę się, że taka decyzja zapadła :multi:
Biorąc pod uwagę to, co na temat domku pisała wcześniej Lobaria oraz to, co teraz przeczytałam - jestem o Marko spokojna :)
Trzymam kciuki za pomyślne sfinalizowanie sprawy :thumbs:
I niech nasz chłopak będzie szczęśliwy :loveu:

Posted

Avilia, Marko ma wiele obywatelstw: niemieckie, polskie i będzie holenderskie. Tak chciałabym, aby był kochany i poczuł, co to znaczy miłość i delikatność, a nie pruski dryl i baty.

Posted

Bardzo się cieszę, ale jest mi też trochę smutno. Daleko będzie nasza psina. Czy jest chociaż mała szansa, że przyszłe pańciostwo Marko wyśle czasem jakąś wiadomość o nim, a może zdjęcie z uśmiechniętym pysiem - oby tak się stało. Trzymam mocno kciuki za szczęście tego kochanego psa.:loveu:

Posted

Afra3 napisał(a):
Bardzo się cieszę, ale jest mi też trochę smutno. Daleko będzie nasza psina. Czy jest chociaż mała szansa, że przyszłe pańciostwo Marko wyśle czasem jakąś wiadomość o nim, a może zdjęcie z uśmiechniętym pysiem - oby tak się stało. Trzymam mocno kciuki za szczęście tego kochanego psa.:loveu:

Oczywiście, Pani jest aktywną działaczką dla psów w potrzebie na FB :) Ma pełną galerię zdjęć swoich zwierzaków, myślę, że jak tylko Marko do nich trafi to galeria się zapełni :)

Posted

[quote name='Cantadorra']A trafią fotki na dogo? Nie wszyscy są na facebooku :(

Cantadorro, nie martw się, specjalnie dla Ciebie mogę przeklejać ;)
Ja też lubię, jak nowe domki utrzymują kontakt i ślą foty
Człowiek jest wtedy spokojniejszy i ma czym oko ucieszyć :)

Posted

Cantadorra napisał(a):
A trafią fotki na dogo? Nie wszyscy są na facebooku :(

Pewnie, że trafią :) Jak nie DONka to ja będę przeklejać, spokojnie :) Będziesz mogła oglądać :)

Posted

egradska napisał(a):
jak wygladają finanse Marko? Wiem, że skarpeta miała dla niego zamrozone srodki na hotelikowanie, czy to wystarczy, by piesek wyjechał po nowe życie z czystym kontem

W pierwszym poście jest rozliczenie.
Wiem, że przyszły DS Marko wysłał nam jeszcze na wszelki wypadek 400zł.
Przed wyjazdem Marko musi być zaszczepiony, ma zrobione bad krwi, echo serca i kastracja, ach no i paszport. Do tego do opłacenia październik i listopad hotelowania.
Jak Emilka poda nam mniej więcej koszty wtedy będę mogła powiedzieć czy nam wystarczy :)

Także prosimy drogą SKARPETĘ o jeszcze chwilkę mrożenia :)

Posted

Wyniki krwi są w miarę dobre, dziś odbiorę z lecznicy i na dniach wrzucę na wątek

Rozliczenie za październik

hotel 31 x 10zł = 310zł
wyżywienie 31 x 4zł = 124
szczepienie 78zł
paszport 60zł
badania krwi 60zł
transport 115km x 0,4zł = 46zł
= 678zł

Posted

[quote name='Emiś']Wyniki krwi są w miarę dobre, dziś odbiorę z lecznicy i na dniach wrzucę na wątek

Rozliczenie za październik

hotel 31 x 10zł = 310zł
wyżywienie 31 x 4zł = 124
szczepienie 78zł
paszport 60zł
badania krwi 60zł
transport 115km x 0,4zł = 46zł
= 678zł

A więc musimy SKARPETKĘ ( :) ) poprosić o pomoc.
Obecnie na koncie mamy: razem: 610,30zł
Nie mam jeszcze przelewu od przyszłego DS.
Przed nami jeszcze kastracja i opłacenie listopada.
Pomożecie?

Posted

[quote name='Avilia']A więc musimy SKARPETKĘ ( :) ) poprosić o pomoc.
Obecnie na koncie mamy: razem: 610,30zł
Nie mam jeszcze przelewu od przyszłego DS.
Przed nami jeszcze kastracja i opłacenie listopada.
Pomożecie?

Jasne, że pomożemy :)
W końcu słowo się rzekło :razz:
Przyznaliśmy Marko 200 zł dofinansowania do hotelu
Proszę na PW numer konta do Emiś :)
Wyślę te 200 zł jako zaliczkę na poczet opłaty za hotel