Cantadorra Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 (edited) Wierzę, że to będzie super dom :) Nie chciałabym tylko, żeby z powodu kota musiał wracać kawał drogi. Trudne macie dziewczyny zadanie. Ja przeprowadziłam adopcję do Holandii i jest to jedna z najlepszych adopcji jakie mi się trafiły. Edited October 26, 2012 by Cantadorra Quote
DONnka Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 (edited) [quote name='Lobaria']Nie będę tu więcej dyskutować i " namawiać" na adopcję Marko... Wiem, że będzie to najlepszy dom... po wielu rozmowach z zaufaną behawiorystką / wyszkoloną w USA /, która wyadoptowała do tego domu innego psiaka / a więc sprawdziła NA WSZYSTKO /. Decyzja należy do Fundacji. Tyle w temacie... Ja osobiście nic nie mam przeciwko zagranicznym adopcjom jeśli dom gruntownie sprawdzony, doświadczony i przygotowany na wszelkie ewentualności np. taką, że Marko jednak nie dogada się z kotem, a przynajmniej nie od razu. Jeśli natomiast traktuje akceptowanie kotów jako warunek adopcji, to moim zdaniem, nie da się tego zagwarantować na podstawie jednego testu :roll: Tak jak zauważyła Lobaria, decyzja nie należy jednak do nas... Trzymam kciuki za podjęcie tej najlepszej dla Marko :thumbs: Ciekawa jestem jak Marko wypadł na teście :roll: Edited October 26, 2012 by DONnka Quote
Avilia Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Marko z Emiś wczoraj nas odwiedzili :) Wiem, że takie testy są mało miarodajne, ale chociaż mieliśmy okazję zauważyć, że Marko widząc kota nie ma na zamiarze od razu pożarcia go w całości :) Owszem, był zainteresowany, wąchał ale na jedno słowo Emilki od razu odszedł. Myślę, że nie powinno być źle. Oczywiście Pani ma możliwość w razie "W" odseparowania towarzystwa. Wczoraj chłopak pojechał na szczepienia, badanie krwi i założenie paszportu. Przed wyjazdem zostanie wykastrowany i będzie miał zrobione echo serca (na wszelki wypadek). Planowany wyjazd - 30 listopad. Państwo jadą specjalnie po Marko :) Quote
Cantadorra Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 To cudownie, że przyjadą państwo po Marko. To zawsze zapowiedź poważnego traktowania. Szczęściarz z tego Marko :) A w jakim państwie Marko będzie mieszkał? Quote
Avilia Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Cantadorra napisał(a):To cudownie, że przyjadą państwo po Marko. To zawsze zapowiedź poważnego traktowania. Szczęściarz z tego Marko :) A w jakim państwie Marko będzie mieszkał? Nie pisałam tu? Holandia ;) Quote
Cantadorra Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Avilia napisał(a):Nie pisałam tu? Holandia ;) Może i pisałaś, ale ja na pewno nie doczytałam :) No to będzie holendrem :) Quote
Avilia Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Cantadorra napisał(a):Może i pisałaś, ale ja na pewno nie doczytałam :) No to będzie holendrem :) Przejrzałam - nie napisałam :) W morzu tylu wątków już zaczynam się gubić czy wszędzie wszystkich o wszystkim poinformowałam :) Będzie polakiem na holenderskiej ziemi, o :) Quote
Martika&Aischa Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Marko jedzie do domku ??? ależ cudna wiadomość :multi: Powodzenia kochany ...piękny psiaku :loveu: Quote
DONnka Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 [quote name='Avilia']Marko z Emiś wczoraj nas odwiedzili :) Wiem, że takie testy są mało miarodajne, ale chociaż mieliśmy okazję zauważyć, że Marko widząc kota nie ma na zamiarze od razu pożarcia go w całości :) Owszem, był zainteresowany, wąchał ale na jedno słowo Emilki od razu odszedł. Myślę, że nie powinno być źle. Oczywiście Pani ma możliwość w razie "W" odseparowania towarzystwa. Wczoraj chłopak pojechał na szczepienia, badanie krwi i założenie paszportu. Przed wyjazdem zostanie wykastrowany i będzie miał zrobione echo serca (na wszelki wypadek). Planowany wyjazd - 30 listopad. Państwo jadą specjalnie po Marko :) Fiu, fiu, powiało wielkim światem ;) Cieszę się, że taka decyzja zapadła :multi: Biorąc pod uwagę to, co na temat domku pisała wcześniej Lobaria oraz to, co teraz przeczytałam - jestem o Marko spokojna :) Trzymam kciuki za pomyślne sfinalizowanie sprawy :thumbs: I niech nasz chłopak będzie szczęśliwy :loveu: Quote
__Lara Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Ojej, Marko, ale będziesz od nas daleko! :o Gratuluję chłopaku nowego życia :) Quote
Cantadorra Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Avilia, Marko ma wiele obywatelstw: niemieckie, polskie i będzie holenderskie. Tak chciałabym, aby był kochany i poczuł, co to znaczy miłość i delikatność, a nie pruski dryl i baty. Quote
Afra3 Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Bardzo się cieszę, ale jest mi też trochę smutno. Daleko będzie nasza psina. Czy jest chociaż mała szansa, że przyszłe pańciostwo Marko wyśle czasem jakąś wiadomość o nim, a może zdjęcie z uśmiechniętym pysiem - oby tak się stało. Trzymam mocno kciuki za szczęście tego kochanego psa.:loveu: Quote
Avilia Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Afra3 napisał(a):Bardzo się cieszę, ale jest mi też trochę smutno. Daleko będzie nasza psina. Czy jest chociaż mała szansa, że przyszłe pańciostwo Marko wyśle czasem jakąś wiadomość o nim, a może zdjęcie z uśmiechniętym pysiem - oby tak się stało. Trzymam mocno kciuki za szczęście tego kochanego psa.:loveu: Oczywiście, Pani jest aktywną działaczką dla psów w potrzebie na FB :) Ma pełną galerię zdjęć swoich zwierzaków, myślę, że jak tylko Marko do nich trafi to galeria się zapełni :) Quote
Cantadorra Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 A trafią fotki na dogo? Nie wszyscy są na facebooku :( Quote
DONnka Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 [quote name='Cantadorra']A trafią fotki na dogo? Nie wszyscy są na facebooku :( Cantadorro, nie martw się, specjalnie dla Ciebie mogę przeklejać ;) Ja też lubię, jak nowe domki utrzymują kontakt i ślą foty Człowiek jest wtedy spokojniejszy i ma czym oko ucieszyć :) Quote
Ana :) Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Super, że Marko pojedzie do nowego domu !!! Quote
Avilia Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 Cantadorra napisał(a):A trafią fotki na dogo? Nie wszyscy są na facebooku :( Pewnie, że trafią :) Jak nie DONka to ja będę przeklejać, spokojnie :) Będziesz mogła oglądać :) Quote
Afra3 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Och, to super. Niech będzie szczęśliwy ten nasz smutas:loveu: Quote
egradska Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 jak wygladają finanse Marko? Wiem, że skarpeta miała dla niego zamrozone srodki na hotelikowanie, czy to wystarczy, by piesek wyjechał po nowe życie z czystym kontem Quote
Avilia Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 egradska napisał(a):jak wygladają finanse Marko? Wiem, że skarpeta miała dla niego zamrozone srodki na hotelikowanie, czy to wystarczy, by piesek wyjechał po nowe życie z czystym kontem W pierwszym poście jest rozliczenie. Wiem, że przyszły DS Marko wysłał nam jeszcze na wszelki wypadek 400zł. Przed wyjazdem Marko musi być zaszczepiony, ma zrobione bad krwi, echo serca i kastracja, ach no i paszport. Do tego do opłacenia październik i listopad hotelowania. Jak Emilka poda nam mniej więcej koszty wtedy będę mogła powiedzieć czy nam wystarczy :) Także prosimy drogą SKARPETĘ o jeszcze chwilkę mrożenia :) Quote
wolf122 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 (edited) Źle wpisałem,pomyliłem wątek .Przy okazji hopsam Marko :loveu: Edited October 31, 2012 by wolf122 Quote
Emiś Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Wyniki krwi są w miarę dobre, dziś odbiorę z lecznicy i na dniach wrzucę na wątek Rozliczenie za październik hotel 31 x 10zł = 310zł wyżywienie 31 x 4zł = 124 szczepienie 78zł paszport 60zł badania krwi 60zł transport 115km x 0,4zł = 46zł = 678zł Quote
Avilia Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 [quote name='Emiś']Wyniki krwi są w miarę dobre, dziś odbiorę z lecznicy i na dniach wrzucę na wątek Rozliczenie za październik hotel 31 x 10zł = 310zł wyżywienie 31 x 4zł = 124 szczepienie 78zł paszport 60zł badania krwi 60zł transport 115km x 0,4zł = 46zł = 678zł A więc musimy SKARPETKĘ ( :) ) poprosić o pomoc. Obecnie na koncie mamy: razem: 610,30zł Nie mam jeszcze przelewu od przyszłego DS. Przed nami jeszcze kastracja i opłacenie listopada. Pomożecie? Quote
DONnka Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 [quote name='Avilia']A więc musimy SKARPETKĘ ( :) ) poprosić o pomoc. Obecnie na koncie mamy: razem: 610,30zł Nie mam jeszcze przelewu od przyszłego DS. Przed nami jeszcze kastracja i opłacenie listopada. Pomożecie? Jasne, że pomożemy :) W końcu słowo się rzekło :razz: Przyznaliśmy Marko 200 zł dofinansowania do hotelu Proszę na PW numer konta do Emiś :) Wyślę te 200 zł jako zaliczkę na poczet opłaty za hotel Quote
__Lara Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 A kiedy Marko miałby jechać do ds? Zapraszam na bazarek, który ma pomóc spłacić dług Zenka - kolejnego Pszczyniaka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/234758-Nie-tylko-Made-in-China-gad%C5%BCety-gad%C5%BCeciki-bielizna-do-17-11-godz-22-00-NA-ZENKA?p=19908112#post19908112 Quote
Recommended Posts