Ewa Marta Posted April 29, 2015 Author Posted April 29, 2015 Bardzo dziękujemy Inka:) Jakie to jest mądre, dobre i grzeczne psisko! Bez problemu przespał noc, wieczorem przytulaliśmy się jeszcze całym stadem na kanapie. Malutki wyczuł chyba, że nie powinien pchac sie przed Peruszkę i w końcu zaskarbił sobie jej przychylność:) Niestety Peruszka jest zazdrosna i bardzo pilnuje w tej chwili, żebym nie głaskała Malutkiego więcej niż ją i w tej chwili na przykład Malutki położył się w moich nogach pod biurkiem, gdzie psiaki mają 8 już w tym domu posłanko, a Perusz, żeby być bliżej leży na mojej nodze:) Postaram się zaraz zgrać zdjęcia, ale jak Malutki widzi aparat, to przestaje się uśmiechać:( Quote
Mattilu Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Ja też głaski zostawiam :) Jak się miewa Semik Ewuniu? Quote
Ewa Marta Posted April 29, 2015 Author Posted April 29, 2015 Z Peruszką: Malutki: A to Peruszka - zobaczcie, jacy są podobni:) i jeszcze obrażona Peruszka:) Quote
Ewa Marta Posted April 29, 2015 Author Posted April 29, 2015 Ja też głaski zostawiam :) Jak się miewa Semik Ewuniu? Gusiaczku, bardzo dziękujemy! Semik miewa się nieźle:) Korzysta z mojej obecności w domu dzisiaj i co chwilę podchodzi i wymusza na mnie np. otwarcie balkonu albo podrapanie za uchem:) Quote
Ewa Marta Posted April 29, 2015 Author Posted April 29, 2015 Aaaale pieszczoch! :) Uwierzyłabyś Mattilu, że jeszcze niedawno stal na łańcuchu i spędzal samotnie czas w budzie? On bardzo, ale to bardzo potrzebuje bliskości człowieka. Na spacerach ma w tej chwili fazę wąchania. Co chwilę staje i ciężko go odwołać od zapachu. Dzisiaj spotkaliśmy sunię z cieczką. Był bardzo podekscytowany i musiałam szybko z nim odejść :) Quote
Ellig Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Dzwoniła Ewunia, Malutki bardzo szybko zasnął, okazało się, że ma jakieś ciało obce w jednym uchu, były to klosy, które zostały wyjęte. Malutki dostanie w związku z tym antybiotyk, ponieważ może być uszkodzona błona bębenkowa, ucho jeszcze raz będzie dokładnie oglądane. Malutki będzie miał kastrację z wycięciem moszny, operację przepukliny, czyszczone zęby. Za około trzy godziny Ewunia Quote
Ellig Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Śliczny Malutki :) http://www.iv.pl/images/81183796183244461429.jpg Quote
Ellig Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Malutki juz sie obudził, Ewunia jedzie do lecznicy :) Quote
Ewa Marta Posted April 29, 2015 Author Posted April 29, 2015 Jaką ja bidusię odebrałam z lecznicy. Takie zaspane, śnięte kochanie przytuliło się do mnie i odejść nie chciało. Jechał na wymoszczonym posłanku z przodu i cały czas trzymałam rękę na nim, żeby czuł moja obecność. Podejrzewam, że nie do końca był świadomy, bo całą drogę spał:) Maluszek miał w uchu wbity głęboko kłos. Został naruszony bębenek, ale powinien się sam zregenerować. Kłos widziałam osobiście, bo wyjmowali go zanim Małutki zostal zaintubowany. Malutki miał kastrację z wycięciem moszny, zaszycie dużej pępowiny, czyszczenie ząbków trzonowych i to nieszczęsne wyjmowanie kłosa z uszka. Poprosiłam też o obcięcie pazurków kiedy był uśpiony. Ma teraz śliczne, równiutkie i krótkie:) Za całość zapłaciłam dzisiaj 500 zł. W domu u Ani Malutki ożywił się troszkę ale zaraz poszedł spać. Chcialam rozliczyc od razu z Anią opłaty za maj, bo nie wiem, kiedy będziemy się widziały. Ania bardzo chciala dorzucić się do operacji Malutkiego i choć mialam duże opory, to w końcu ja jej zaplaciłam brakujące 125 zł za DT na cały maj, a ona mi dała 75 zł od siebie:) W rezultacie zaplaciłam za Malutkiego w maju u Ani 50 zł:) Wgrywam opis wczorajszego echa serca: i rachunki z wczoraj i dzisiaj. Te opisy długopisem robię po to, żeby było jasne, którego psiaka dotyczy paragon. Przechowuję je zawsze w kopertach. Quote
Gusiaczek Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Malutki, Serce Kochane, trzymam kciuki za rekonwalescencję ... "kłos" - o matulu, nawet do głowy by mi przyszło coś takiego ... Quote
inka33 Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Dzielny chłopaczek z cudnymi okrągłymi oczkami! :wub: Quote
Ellig Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Satelita -Malutki, mówi Wszystkim dzień dobry! :) Quote
Ewa Marta Posted April 30, 2015 Author Posted April 30, 2015 Malutki kręcił się większość nocy i Ania musiała go głaskać, żeby choć na chwilę przysnął. Przeszkadzał mu kołnierz, który niestety nosić musi, bo chce się dobierać do szwów:( na szczęście zjadł dzisiaj z apetytem gotowanego kurczaka z warzywami. Dostał od mnie w prezencie duży słoik jedzenia, które ugotowałam w czwartek dla Semika i reszty stada. Wekuję je na wrząco i tak spokojnie przechowuję w lodówce. Malutki zjadł u nas kolację z dodatkiem tego jedzonka i zajadał się, więc dostal porcję na 2 dni na wynos:) Quote
Ellig Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Dzisiaj w wieku około 70-ciu lat, odeszła żółwica Mania. :( Quote
Gusiaczek Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Dzisiaj w wieku około 70-ciu lat, odeszła żółwica Mania. :( Ojej :( Pani Aniu, serdeczności zostawiam .... Quote
Recommended Posts