Kropcia Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Ja tez mialam okazje wczoraj poznac Majkiego, i gdy przed programem przegladalam Jego zdjecia wygladal na ogromnego psiaka, w porownaniu z tym, ze zobaczylam slicznego malenkiego pieska, na cieniutkich nozkach :loveu::loveu::loveu: Majki jest cudowny :) Troszke sie mnie bal, ale dal sie poglaskac, byl bardzo grzeczny :) Trzymam kciuki za domek dla Majkiego :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
qroqiet Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 black_sheep napisał(a):A byliście już? I jak było? Nie, ale tak piszę, jakby ktoś z Dogomaniaków się zdecydował:lol: , wtedy miałby pierszeństwo:lol: ! Quote
Avosette Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Aj słodki piesek, mam nadzieję, że znajdzie domek :) Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Majki musi mieć najwspanialszy domek i to szybciutko bo jak już pisałam Ambrozja ,która od szczeniaka przebywa w schronisku bardzo potrzebuje Ewusi bo inaczej nie ma żadnych szans na dopcje .Możecie oglądnąć jej zdjęcie na maleństwach schroniskowych. Quote
qroqiet Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 Bardzo proszę o pomoc również w tym względzie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4323492#post4323492 Quote
qroqiet Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 Majki nie miał powodzenia na allegro... Może to przez ten różowy ręczniczek?:oops: Quote
black sheep Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 A skończyło się już, to wznowie;) Wznowiona;) Czasem trzeba mi przypominać;) Quote
Toska Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 i co z domkiem dla Majkiego ? są wieści nowe ? Quote
weszka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Majki przypadłeś komuś do serca??? Poza qroqiet oczywiście ;) Quote
qroqiet Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Pani, która była wstępnie zainteresowana Majkim po programie nie odezwała się, więc chyba się rozmyśliła. Nie będę do niej dzwonić, bo przecież nie chodzi o to, żeby zachęcać kogoś do wzięcia pieska. Od piątku rozmyślam i doszłam do wniosku, że chyba w sumie dobrze wyszło, bo wydaje mi się, że Majki nie jest gotowy do tego, żeby iść do nowego domu. To wcale nie jest łatwy przypadek. Byłam zbyt optymistyczna i mogłam narazić Majkiego na jeszcze większe problemy emocjonalne oraz potencjalnych właścicieli na rozczarowanie. Bojaźliwość wobec większości ludzi, która czasami przeradza się w agresję trzeba najpierw wyleczyć. Zasięgnęłam już informacji. Majki powinien przejść terapię psychologiczną, być może wspomaganą farmakologicznie. Dostałam namiar na panią weterynarz z Warszawy, która podobno jest bardzo dobrym "psichiatrą" i do niej chcę się zwrócić o pomoc. Zdecyduję się przekazać Majkiego po terapii, albo tylko osobie, która podejmie się ją kontynuować. Bardzo proszę, nie zaprzestawajcie szukania domu, ale skierujcie poszukiwania do wyjątkowych osób. Chciałabym jeszcze wspomnieć o jednej sprawie. W tamtym tygodniu na dogo pojawił się nowy, gorący wątek o roli domu tymczasowego: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=52631 Jest tam wiele uwag na temat obowiązku wolontariuszy, jakim jest udzielanie wsparcia opiekunom tymczasowym. Muszę powiedzieć, że ja mam w tym względzie same miłe doświadczenia. Od kiedy zabrałam Majkiego cały czas otrzymuję niezbędną pomoc i wsparcie ze strony krakowskich wolontariuszy. Czuję, że w sprawę Majkiego zaangażowanych jest wiele osób, które na codzień okazują nam swoje zainteresowanie i troskę. Bardzo Wam wszystkim dziękuje! Mam nadzieję, że nasze wspólne działania będą zawsze kończyć się sukcesem - dla Majkiego i wielu innych piesków czekających na naszą pomoc! Quote
weszka Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 qroqiet jesteś wspaniałą tymczasową pańcią :) W Krakowie też jest psi psycholog więc możesz i do niego zwrócić się o poradę. Quote
Jagienka Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 qroqiet, jak Majki będzie w lepszej formie to do gazety może go dać, poprosimy ładnie Camare :) Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Jagienka napisał(a):qroqiet, jak Majki będzie w lepszej formie to do gazety może go dać, poprosimy ładnie Camare :) Ja już myslałam ,żeby dac Majkiego do gazety ale miałam nadzieję że po programie znajdzie domek. Grogiet Camara umieści Majkiego bez problemu ,wyslijcie do mnie lub bezposrednio do camary zdjęcie ,które uważacie za najładniejsze i opis psiaka ładny ale w miare krótki. Quote
qroqiet Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Foksia, w jakim formacie wyslac Ci zdjecia i na jaki adres? Przygotuje odpowiedni opis. Poniewaz w kwietniu nie moge pojechac do Warszawy, zdecydowalam sie skorzystac z pomocy krakowskich specjalistow z AmiChien. W sobote sesja 0. Mam nadzieje, ze spotkanie bedzie owocne. Trzymajcie kciuki;)! Quote
Perfi Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 foksia na psich adopcjach sa 2 moim zdaniem najladniejsze zdjecia majkiego sciagnij sobie :) Quote
Jagienka Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 qroqiet napisał(a): Poniewaz w kwietniu nie moge pojechac do Warszawy, zdecydowalam sie skorzystac z pomocy krakowskich specjalistow z AmiChien. W sobote sesja 0. Mam nadzieje, ze spotkanie bedzie owocne. Trzymajcie kciuki;)! Trzymamy, trzymamy :kciuki: Quote
sahara Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Jagienka napisał(a):Trzymamy, trzymamy :kciuki: QQ, czytając twoje posty serce mi rośnie i wraca wiara w ludzi. Oby wszyscy tak odpowiedzialnie podchodzili do sprawy :lol: W Krakowie to chyba na prawdę są jakieś pozytywne fluidy :loveu: Quote
qroqiet Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 No tak... Chwila ciszy i ciotki zapomnialy o Majkim...:shake: Quote
wtatara Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 O na pewno pamiętamy , ja ciągle myslę. Czy te plakaty rozwieszać. Ciągle mamy problem z Adką wziętą również ze schroniska. Tak się boję czy to da się wyleczyć. Dzisiaj ma być wynik badania kału Quote
Recommended Posts