Enid Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 czyli domek bedzie?! dajcie sunie ludzia ktorzy chca ja pokochac! zawsze warto sprobowac. Zreszta 90 % ludzi rozumei ze piesek podsikuje, ja mam szczeniorka i nie chce jakos nauczyc siusiu poza domkiem paskuda, ale jej nie wyrzuce tylko cierpliwie bede uczyc! i wiekszosc ludiz ma takie podejscie! wiec warto dac im szanse Quote
pidzej Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 czyli wygląda na to że wszystko jest super? :) 5 min do parku praskiego to bliziutko, a skoro ludzie b fajni....:) Quote
dorotta30 Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Byłam w dzień i zrewidowałam teren. Ale zaczne od tego, ze zadzowniła Pani i powiedziała, że bardzo jej się psinka spodobała i cierpliwie będzie czekać na moja decyzje - ona jest w 100% na tak. Oto relacja: To jest kamienica, w której mieszka Pani - niestety zero trawnika, wyjście z kamienicy wprost na ulicę z tramwajami. Ulica szara, bura i typowa dla tej części Pragi :( To jest tył ulicy - juz wygląda lepiej to jest mały skwerek zaraz za kamienica w której mieszka Pani (byłby dobry na małe siku :)) A to wejśćie do Parku Praskiego - jakieś 5-7 minut od kamienicy. Może jak Pani będzie szła z dzieckiem i wózkiem to 10 - 12 minut :) Najważniejsze, że chodzi tam codziennie na spacery z dzieckiem. I co najważniejsze. Znowu widziałam sporo osób z psami - przeróżnymi: były duże, małe, rasowe, kundelki. Widać tam ludzie lubia psy i mimo starego budownictwa trzymają zwierzaczki. Quote
pidzej Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 heheh jaka relacja :eviltong: a Ty podjęłaś decyzję? Quote
lupe Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [SIZE="1"]O co chodzi z tym starym budownictwem ? W kamienicach sa mieszkania i ponad 100 metrowe, ciasne bloki lepsze ? Mam dokladnie odwrotne doswiadczenia. Na blokowskach gdzie czasem przejedzam widuje mnostwo psow bez opieki. Nie znam wawskiej Pragi, ale wydaje mi sie : normalna ulica, normalne kamienice, miasto jak miasto... polowa ludzi psow powinna nie miec wedle tego kryterium, ze ktos w kamienicy mieszka, a jakos maja i znam takich co codziennie autkiem na drugi koniec miasta jada, zeby sie tylko pies wybiegal ....a jeden z moich osobistych znajomych codzinnie draluje piechotka - starszy pan a jednak - ze swoim psiurem na tereny zielone do sasiedniej dzielnicy....(owszem sa i tacy co nie pownni miec, ale to juz nie kwestia miejsca zamieszkania - sa posiadlosci, gdzie pies poza podworkiem nie zna nic......) Ważne na ile pani bedzie sie chcialo psu zapewnic ruch i spacery, i na ile bedzie odpowiedzialna, by psu zapewnic w miescie bezpieczenstwo - to czlowiek jest wazny.....nie kazdy ma wille z przyleglosciami. Przepraszam, ale jakies takie mi sie to wydalo krzywdzace, bo znam mnostwo osob z psami mieszkajacych w kamienicach. :) Quote
pidzej Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 tu nie chodzi o kamienice a okolice. też mieszkam w bloku, do tego w ciasnej kawalerce, ale w bardzo zielonej okolicy. Jednak tu widać- blisko do Parku Praskiego, więc dla mnie wydaje się to być dobre miejsce. Quote
lupe Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [SIZE="1"];) pidzej, jasne, w blokach tez sa Ludzie i ludzie. Jak wszedzie. Daltego napisalam, ze nie znam wawskiej Pragi, ale odnioslam sie do dziwnych moim zdaniem, uwag na temat mieszkancow kamienic ( mimo, ze w starym budownictwie to lubia psy !!....zaiste szok ). Kurcze, 1/3 rodziny i znajomych mam w kamienicach :evil_lol: :eviltong: W blokach troche tez, przepraszam za te bloki, pi. :lol: Quote
dorotta30 Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 lupe przepraszam, nie miałam na myśli, że w kamienicach mieszkaja źli czy bezduszni ludzie, sorki!:) chodziło mi o to, że jak na miejsce gdzie wyjście z kamienicy to od razu ulica, zero trawnika i nie ma gdzie psa wysikać to zagęszczenie psów było bardzo duże :) i bardzo dobrze :) zapewne wiele osób rozważając psa bierze pod uwagę to gdzie pies będzie mógł sie wysiusiać i ulica nie zawsze jest tym dobrym miejscem, a jednak mimo tego, że właśnie w takim miejscu mieszkają decydują się na psa i spacery z nimi w inną zieloną (czasami odległą) część nie są dla nich problemem. Ja mieszkam na Bemowie w dość zielonej okolic - pod reka mam dużo przestrzeni gdzie pies może się swobodnie wybiegać, a zagęszczenie psów nie jest duże. I pomimo tego, że warunki są, ludzie widocznie nie chca psów:( Pewnie poprzez porównanie tych dwóch miejsc wyszło mi takie nieopatrze spostrzerzenie, za które jeszcze raz przepraszam:oops: I jeszcze jedno. Nie napisałam, że dziwi mnie, że w starym budownictwie ludzie lubią psy tylko, że tak dużo z nich ma psy. Przez stare budownictwo miałam na myśli kamienice w centrach miast, gdzie wszyscy wiemy jak jest. Quote
lupe Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [SIZE="1"][quote name='dorotta30'] Przez stare budownictwo miałam na myśli kamienice w centrach miast, gdzie wszyscy wiemy jak jest. ok, ok, spokojnie. :lol: Kurcze, nie wiem jak jest na Pradze, sorry, mnie sie w centrum w moich miastach podoba, tak samo jak w domu na wisiejskowillowym ;-) przedmiesciu - mam porównanie, ale ok ok daje juz spokoj. To bylby spor miedzy Wielkanoca a Bozym Narodzeniem, :lol: ciiiii :lol: Wazne by pies trafil w dobre rece, czego zycze mu z calego serca. :lol: :lol: Quote
dorotta30 Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 nie ma się o co spierać :) Wazne by pies trafil w dobre rece, czego zycze mu z calego serca. :lol: :lol: o to przede wszystkim chodzi :lol::lol::lol: Quote
dorotta30 Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 nie ma się o co spierać :) Wazne by pies trafil w dobre rece, czego zycze mu z calego serca. :lol: :lol: o to przede wszystkim chodzi :lol::lol::lol: przepraszam, komputer mi zwariował :) Quote
dorotta30 Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Decyzja podjeta!!! We wtorek suńka jedzie na Pragę do nowego domku!!! :):):):) Quote
lupe Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 super :lol: :lol: tylko uczulić nową Panią na konieczność smyczy od progu jeszcze wewnątrz mieszkania!!!! Quote
beka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 i może kup im adresówkę. Kosztuje kilka złotych a mimo tego nie wszyscy ich używają. Quote
dorotta30 Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 sunia ma już cały opierunek :) - smyczka automatyczna 5 m - obróżka z adresatką - miseczki - podusię - zabawki - lekarstewko do uszu (jakiś grzybek tam był) - 7kg Nutry, którą lubi ale będe za nia tęsknić :( już mi się łzy do oczu cisną.... :( Quote
deszczowa Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 trzymamy kciuki za małą....:multi: ważna jest też kontrola poadopcyjna Quote
agula Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 :loveu: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: powodzenia Quote
dorotta30 Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Kontrola poadopcyjna będzie na pewno i to częsta. Tak polubiłam te małą przylepke, ze nie zostawię jej w obcym domu bez informacji czy jej tam dobrze. Na poczatku oczywiście nie będę mogła sie jej pokazać. Ale myślę, że po 2 tygodniach pojadę do niej z moim psiakiem :) Quote
dorotta30 Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Suńka juz w nowym domku!!!!! :):):) ...troche tu smutno bez niej... :( Quote
dorotta30 Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 oczywiście :) codziennie od przekazania małej dostaję smsy od nowej Pani. Przylepka vel Muszka :): - bawi się całymi dniami z dziećmi - stuka noskiem w miske jak chce jeść - wypija wszystkie napotkane kałuże - jest radosna i towarzyska no i najważniejsze na 31 marca jedziemy razem na sterylkę (zaoferowałam transport :)) Quote
Recommended Posts