loozerka Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Cieszę sie ogromnie, ze wszystko zostało dograne, jakos czuje szczególny sentyment do psów z ADHD :D I prawda jest, ze towarzystwo drugiego psa bardzo dobrze na nia moze podzialac i jest korzystne dla włąsciciela. Ja od czasu, gdy mam drugiego psa, mam duzo wiecej spokoju, Gangster moj zaczepia do zabawy juz nie mnie, a Kuki...:) Quote
Kasiek Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Dziekuje dziewczyny, ze ja odwiedziłyscie! Jutro konczy sie pobyt Misi w hotelu. Chciałabym ja jakos przetransportowac do xheiliex. Niestety nie mam samochodu i jestem zdana nałaske innych...byc moze ktos mi pomzoe odebrac ja dopiero okolo 19 z hotelu, ale nie wiem czy zwiezie az do Kani... A moze ktos z Was moglby pomoc? jesli tak, dajcie prosze znac! Quote
xheiliex Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 sugeruje zmiane tytulu watku z pieniedzy na hotel na TRANSPORT... byloby swietnie gdyby udalo sie ok 15/16... czy piesica ma swoje miski? raczej nie prawda? a smycz i obroze? kuurcze nie wiem jaka obroze jej kupic:shake: ...a o 19/20 to nigdzie jej nie uda sie zaszczepic i odrobaczyc... :placz: Quote
xheiliex Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 ja ok 13/14 musze byc w szpitalu... potem pojade do warszawy wiec piesicy nie trzeba wiezc az tak daleko bo mozemy sie spotkac w wawie i z tamtad pojechalabym kolejka do domu... mysle ze pieska mialaby nowe doswiadczenie... JEST JESZCZE JEDNO ALE... OK 25.04 musze wyjechac na 2 tyg do anglii wiec na znalezienie domku jest tylko MIESIĄC... Quote
Kasiek Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 SŁUCHAJCIE!!!!!!!!!!!! MISIA MA DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM:)) W Gdańsku :) Przyjada po nia w poniedziałek!!!!!!!!!!!!! Yuuuuhuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! Quote
Kasiek Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Własnie się dowiedziałam :) Ale jestem szczesliwa!!!!!!!!!!!! Zapytam czy moze jeszcze zostac w Hotelu przez tydzien, bo w tej sytuacji chyba nie ma sensu zawracac głowy tylu osobom, zeby ja przewieźć. Dzieki wszystkim za pomoc!!! Kurcze, wypadałoby ja wysterylizowac, bo niesety przyszli panstwo chyba tego sami nei zrobia....:( nie chce zeby zaszla w ciaze... Ale ja jak oplace ten tydzien w hotelu to nei mam jak... Quote
elainfo Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Kasiek napisał(a):Własnie się dowiedziałam :) Ale jestem szczesliwa!!!!!!!!!!!! Zapytam czy moze jeszcze zostac w Hotelu przez tydzien, bo w tej sytuacji chyba nie ma sensu zawracac głowy tylu osobom, zeby ja przewieźć. Dzieki wszystkim za pomoc!!! Kurcze, wypadałoby ja wysterylizowac, bo niesety przyszli panstwo chyba tego sami nei zrobia....:( nie chce zeby zaszla w ciaze... Ale ja jak oplace ten tydzien w hotelu to nei mam jak... hmmmmm.... to super wieści!!!! noszybciutko sie uporalyscie ciotki z MISIĄ;-)) a mam pytanie a czemu ci państwo sami jej niewysterylizuja.. .??? Quote
Behemot Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Kasiek napisał(a):SŁUCHAJCIE!!!!!!!!!!!! MISIA MA DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM:)) W Gdańsku :) Przyjada po nia w poniedziałek!!!!!!!!!!!!! Yuuuuhuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! Hurrra!!!! Sobowtór mojej Soni znalazł dom!!! :multi::multi::multi::multi: Nowy właściciel koniecznie niech napisz,e kiedy Misia już będzie u niego :loveu: Quote
Kasiek Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Bede jeszcze z nimi gadac, na razie tylko wspomnialam...ale nie uslyszalam entuzjazmu...wiecie jakie niektorzy mają podejsice... zwlaszcza ze dziewczyna ktora im ta sunie w ogole pokazala powiedziała ze takiego wariata tylko ciąża uspokoi! :mad: (to jest ta dziewczyna, ktora ją znalazła i nam ja oddała, szukała domu na własną rękę) Quote
elainfo Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Kasiek napisał(a):Bede jeszcze z nimi gadac, na razie tylko wspomnialam...ale nie uslyszalam entuzjazmu...wiecie jakie niektorzy mają podejsice... zwlaszcza ze dziewczyna ktora im ta sunie w ogole pokazala powiedziała ze takiego wariata tylko ciąża uspokoi! :mad: (to jest ta dziewczyna, ktora ją znalazła i nam ja oddała, szukała domu na własną rękę) hahah sorry ,ze sie smieje.. no ale faktycznie pojechała z ta ciążą... no nie to trzeba ja faktycznie wyciąć.. na własna reke.. ale przed pierwsza cieczka to niewskazane.. Quote
BosiaB_86 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 :multi::multi::multi: Misia będzie miała domek :lol: Kasiu a to już pewne na 100% z tym domkiem?? A ile kosztuje taka sterylka? Bo nie jestem zbytnio w tym zorientowana :oops: Z tą ciążą to dziewczyna faktycznie wyskoczyła jak "Filip z konopi" :roflt: Quote
elainfo Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 BosiaB_86 napisał(a)::multi::multi::multi: Misia będzie miała domek :lol: Kasiu a to już pewne na 100% z tym domkiem?? A ile kosztuje taka sterylka? Bo nie jestem zbytnio w tym zorientowana :oops: Z tą ciążą to dziewczyna faktycznie wyskoczyła jak "Filip z konopi" :roflt: tak pi razy oko to koszt. ok. 250 pln.. zalezy czy pies duzy czy mały ponoć.. Quote
BosiaB_86 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 elainfo napisał(a):tak pi razy oko to koszt. ok. 250 pln.. zalezy czy pies duzy czy mały ponoć.. Qrcze to sporo kasy :roll: Myślałam, że może będe mogła pomóc ale niestety nawet finansowej pomocy nie jestem w stanie w tej chwili zaoferować :-( Quote
romenka Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Po pierwsze to bardzo się cieszę z nowego domku Misi i trzymam kciuki by to był domek ten właściwy:loveu: Sterylizacja teraz powinna być tańsza bo marzec ale nie wiem od którego ta zniżka obowiązuje :shake: Quote
BosiaB_86 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 romenka napisał(a):Po pierwsze to bardzo się cieszę z nowego domku Misi i trzymam kciuki by to był domek ten właściwy:loveu: Sterylizacja teraz powinna być tańsza bo marzec ale nie wiem od którego ta zniżka obowiązuje :shake: Aaaa właśnie nie pomyślałam o tej akcji... Akcja "weszła w życie" 24.03 a trwa w zależności od lecznicy. Tylko, że z tego co czytam to ceny są niewiele niższe (200zl dla suki) :shake: Ale w razie czego tu są namiary na lecznice w Wa-wie, które podjęły sie tej akcji: http://www.arkastrefa.fora.pl/viewtopic.php?t=155 Trochę tych lecznic w Warszawie jest ;):cool3: Quote
Lulka Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 generalnie lepiej po 1 cieczce, ale w takiej sytuacji lepiej ja teraz zrobic niz by miala potem rodzic bez przerwy, a na to sie zapowiada niestety :shake: mozna ciac jak pies ma skonczone pol roku Quote
Kasiek Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Postaram sie zadzwonic jutro do babki i pogadam o tej sterylce... Quote
przyjaciel_koni Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Lulka napisał(a):generalnie lepiej po 1 cieczce, ale w takiej sytuacji lepiej ja teraz zrobic niz by miala potem rodzic bez przerwy, a na to sie zapowiada niestety :shake: mozna ciac jak pies ma skonczone pol roku Zgadzam się z tą opinią w całej rozciągłości !!!!!! Potem Wam powiedzą, że "nie wiedzą jak to się stało, że jest w ciąży" !!!! Nie znoszę powiedzenia "chociaż raz musi mieć małe". Kasiek - zapytaj weta tam w hotelu ile by wziął za sterylkę ! Quote
Kasiek Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Wczoraj byłam u Misi, wziłąm ja na spacer, jesli to mozna nazwac spacerem...:) Ten diabeł biegał w kólko z 20 minut z obłedem w oczach ;) Najgorsze jets to sikanie, to chyba na tle jakims nerwowoym...kiedy poszlam po nia do boksu, podeszla do mnie ja ja na smycz zaczelam zapinac i ona od razu nasikala pod siebie.... Dlaczego tak robi??? Quote
romenka Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Kasiu to sikanie jej w tamtym momencie to raczej wynika z radości.Niektóre psy tak mają że sikają pod siebie kiedy bardzo się ekscytują.Druga sprawa że Misia sika też pod siebie kiedy się boi.Jak Diana na nią naskakiwała co prawda z wuimy Misi to ta w pisk i od razu siku pod siebie. Mówiłam Ci ze ona tak sika....Ale to jak wczoraj było to raczej dlatego bo bardzo jest podekscytowana. Quote
przyjaciel_koni Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Czy coś wiadomo na temat sterylki ? Quote
hankag Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Moja Nela ma ok 3 lat i tez jak Jurek z nią wychodzi na dwór i zaklada szelki to czesto posikuje rozpłaszczając sie na podlodze ....moze z radochy , a moze ze stresu ze idzie z domku.... Quote
elainfo Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 hmmmm a ja sobie tak mysle..,zeby przypadkiem..to nie byl jakis problem urologiczny.. z utrzymaniem moczu, bo sterylizacja przed pierwsza cieczka w zasadzie powoduje ryzyko powikłan z nietrzymaniem potem moczu przez suczke.. ..a gdyby ona miała juz jakis problem to wtedy starylizacja jej wogóle może pogłebic ten problem....Ale tak sobie tylko głosno mysle.. ,zeby nie siac paniki..;-) podejrzewam ,ze to posikiwanie ma jakis zwiazek jednak z jej emocjami.. Quote
przyjaciel_koni Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Nie wiem, co myśleć... Psinka nieco nadpobudliwa, ale bardzo przyjazna. Natomiast wg moich obserwacji - niestety jest problemem robienia dokładnie wszystkiego w pomieszczeniu. To nie wróży dobrze. W środę było strasznie nafajdane w boksie (również zaraz po sprzątnięciu - przy nas). Chyba dobrze by Misi zrobił jednak najpierw tymczas, gdzie by się trochę "odstresowała" i może jeszcze nauka "czystości"...... Brudzenie w domu to jeden z powodów powrotu psiaków wziętych do adopcji.... Chyba powinnyście przemyśleć wszelkie za i przeciw....... Ale oczywiście to tylko moje sugestie, a decyzja Wasza.... Quote
Recommended Posts