Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cieszę sie ogromnie, ze wszystko zostało dograne, jakos czuje szczególny sentyment do psów z ADHD :D
I prawda jest, ze towarzystwo drugiego psa bardzo dobrze na nia moze podzialac i jest korzystne dla włąsciciela. Ja od czasu, gdy mam drugiego psa, mam duzo wiecej spokoju, Gangster moj zaczepia do zabawy juz nie mnie, a Kuki...:)

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekuje dziewczyny, ze ja odwiedziłyscie!

Jutro konczy sie pobyt Misi w hotelu.

Chciałabym ja jakos przetransportowac do xheiliex.

Niestety nie mam samochodu i jestem zdana nałaske innych...byc moze ktos mi pomzoe odebrac ja dopiero okolo 19 z hotelu, ale nie wiem czy zwiezie az do Kani...

A moze ktos z Was moglby pomoc?

jesli tak, dajcie prosze znac!

Posted

sugeruje zmiane tytulu watku z pieniedzy na hotel na TRANSPORT... byloby swietnie gdyby udalo sie ok 15/16...

czy piesica ma swoje miski? raczej nie prawda? a smycz i obroze? kuurcze nie wiem jaka obroze jej kupic:shake: ...a o 19/20 to nigdzie jej nie uda sie zaszczepic i odrobaczyc... :placz:

Posted

ja ok 13/14 musze byc w szpitalu... potem pojade do warszawy wiec piesicy nie trzeba wiezc az tak daleko bo mozemy sie spotkac w wawie i z tamtad pojechalabym kolejka do domu... mysle ze pieska mialaby nowe doswiadczenie...

JEST JESZCZE JEDNO ALE... OK 25.04 musze wyjechac na 2 tyg do anglii wiec na znalezienie domku jest tylko MIESIĄC...

Posted

SŁUCHAJCIE!!!!!!!!!!!!

MISIA MA DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM:))

W Gdańsku :)

Przyjada po nia w poniedziałek!!!!!!!!!!!!!

Yuuuuhuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!

Posted

Własnie się dowiedziałam :)

Ale jestem szczesliwa!!!!!!!!!!!!

Zapytam czy moze jeszcze zostac w Hotelu przez tydzien, bo w tej sytuacji chyba nie ma sensu zawracac głowy tylu osobom, zeby ja przewieźć.

Dzieki wszystkim za pomoc!!!

Kurcze, wypadałoby ja wysterylizowac, bo niesety przyszli panstwo chyba tego sami nei zrobia....:( nie chce zeby zaszla w ciaze...

Ale ja jak oplace ten tydzien w hotelu to nei mam jak...

Posted

Kasiek napisał(a):
Własnie się dowiedziałam :)

Ale jestem szczesliwa!!!!!!!!!!!!

Zapytam czy moze jeszcze zostac w Hotelu przez tydzien, bo w tej sytuacji chyba nie ma sensu zawracac głowy tylu osobom, zeby ja przewieźć.

Dzieki wszystkim za pomoc!!!

Kurcze, wypadałoby ja wysterylizowac, bo niesety przyszli panstwo chyba tego sami nei zrobia....:( nie chce zeby zaszla w ciaze...

Ale ja jak oplace ten tydzien w hotelu to nei mam jak...

hmmmmm.... to super wieści!!!! noszybciutko sie uporalyscie ciotki z MISIĄ;-))
a mam pytanie a czemu ci państwo sami jej niewysterylizuja.. .???

Posted

Kasiek napisał(a):
SŁUCHAJCIE!!!!!!!!!!!!

MISIA MA DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM:))

W Gdańsku :)

Przyjada po nia w poniedziałek!!!!!!!!!!!!!

Yuuuuhuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!

Hurrra!!!! Sobowtór mojej Soni znalazł dom!!! :multi::multi::multi::multi:
Nowy właściciel koniecznie niech napisz,e kiedy Misia już będzie u niego :loveu:

Posted

Bede jeszcze z nimi gadac, na razie tylko wspomnialam...ale nie uslyszalam entuzjazmu...wiecie jakie niektorzy mają podejsice...

zwlaszcza ze dziewczyna ktora im ta sunie w ogole pokazala powiedziała ze takiego wariata tylko ciąża uspokoi! :mad:

(to jest ta dziewczyna, ktora ją znalazła i nam ja oddała, szukała domu na własną rękę)

Posted

Kasiek napisał(a):
Bede jeszcze z nimi gadac, na razie tylko wspomnialam...ale nie uslyszalam entuzjazmu...wiecie jakie niektorzy mają podejsice...

zwlaszcza ze dziewczyna ktora im ta sunie w ogole pokazala powiedziała ze takiego wariata tylko ciąża uspokoi! :mad:

(to jest ta dziewczyna, ktora ją znalazła i nam ja oddała, szukała domu na własną rękę)

hahah sorry ,ze sie smieje.. no ale faktycznie pojechała z ta ciążą... no nie to trzeba ja faktycznie wyciąć.. na własna reke.. ale przed pierwsza cieczka to niewskazane..

Posted

:multi::multi::multi: Misia będzie miała domek :lol:

Kasiu a to już pewne na 100% z tym domkiem??

A ile kosztuje taka sterylka? Bo nie jestem zbytnio w tym zorientowana :oops:
Z tą ciążą to dziewczyna faktycznie wyskoczyła jak "Filip z konopi" :roflt:

Posted

BosiaB_86 napisał(a):
:multi::multi::multi: Misia będzie miała domek :lol:

Kasiu a to już pewne na 100% z tym domkiem??

A ile kosztuje taka sterylka? Bo nie jestem zbytnio w tym zorientowana :oops:
Z tą ciążą to dziewczyna faktycznie wyskoczyła jak "Filip z konopi" :roflt:

tak pi razy oko to koszt. ok. 250 pln.. zalezy czy pies duzy czy mały ponoć..

Posted

elainfo napisał(a):
tak pi razy oko to koszt. ok. 250 pln.. zalezy czy pies duzy czy mały ponoć..

Qrcze to sporo kasy :roll: Myślałam, że może będe mogła pomóc ale niestety nawet finansowej pomocy nie jestem w stanie w tej chwili zaoferować :-(

Posted

Po pierwsze to bardzo się cieszę z nowego domku Misi i trzymam kciuki by to był domek ten właściwy:loveu:
Sterylizacja teraz powinna być tańsza bo marzec ale nie wiem od którego ta zniżka obowiązuje :shake:

Posted

romenka napisał(a):
Po pierwsze to bardzo się cieszę z nowego domku Misi i trzymam kciuki by to był domek ten właściwy:loveu:
Sterylizacja teraz powinna być tańsza bo marzec ale nie wiem od którego ta zniżka obowiązuje :shake:

Aaaa właśnie nie pomyślałam o tej akcji... Akcja "weszła w życie" 24.03 a trwa w zależności od lecznicy. Tylko, że z tego co czytam to ceny są niewiele niższe (200zl dla suki) :shake: Ale w razie czego tu są namiary na lecznice w Wa-wie, które podjęły sie tej akcji: http://www.arkastrefa.fora.pl/viewtopic.php?t=155

Trochę tych lecznic w Warszawie jest ;):cool3:

Posted

generalnie lepiej po 1 cieczce, ale w takiej sytuacji lepiej ja teraz zrobic niz by miala potem rodzic bez przerwy, a na to sie zapowiada niestety :shake:

mozna ciac jak pies ma skonczone pol roku

Posted

Lulka napisał(a):
generalnie lepiej po 1 cieczce, ale w takiej sytuacji lepiej ja teraz zrobic niz by miala potem rodzic bez przerwy, a na to sie zapowiada niestety :shake:

mozna ciac jak pies ma skonczone pol roku

Zgadzam się z tą opinią w całej rozciągłości !!!!!!
Potem Wam powiedzą, że "nie wiedzą jak to się stało, że jest w ciąży" !!!!
Nie znoszę powiedzenia "chociaż raz musi mieć małe".

Kasiek - zapytaj weta tam w hotelu ile by wziął za sterylkę !

Posted

Wczoraj byłam u Misi, wziłąm ja na spacer, jesli to mozna nazwac spacerem...:)

Ten diabeł biegał w kólko z 20 minut z obłedem w oczach ;)

Najgorsze jets to sikanie, to chyba na tle jakims nerwowoym...kiedy poszlam po nia do boksu, podeszla do mnie ja ja na smycz zaczelam zapinac i ona od razu nasikala pod siebie....

Dlaczego tak robi???

Posted

Kasiu to sikanie jej w tamtym momencie to raczej wynika z radości.Niektóre psy tak mają że sikają pod siebie kiedy bardzo się ekscytują.Druga sprawa że Misia sika też pod siebie kiedy się boi.Jak Diana na nią naskakiwała co prawda z wuimy Misi to ta w pisk i od razu siku pod siebie.
Mówiłam Ci ze ona tak sika....Ale to jak wczoraj było to raczej dlatego bo bardzo jest podekscytowana.

Posted

Moja Nela ma ok 3 lat i tez jak Jurek z nią wychodzi na dwór i zaklada szelki to czesto posikuje rozpłaszczając sie na podlodze ....moze z radochy , a moze ze stresu ze idzie z domku....

Posted

hmmmm a ja sobie tak mysle..,zeby przypadkiem..to nie byl jakis problem urologiczny.. z utrzymaniem moczu, bo sterylizacja przed pierwsza cieczka w zasadzie powoduje ryzyko powikłan z nietrzymaniem potem moczu przez suczke.. ..a gdyby ona miała juz jakis problem to wtedy starylizacja jej wogóle może pogłebic ten problem....Ale tak sobie tylko głosno mysle.. ,zeby nie siac paniki..;-)

podejrzewam ,ze to posikiwanie ma jakis zwiazek jednak z jej emocjami..

Posted

Nie wiem, co myśleć...
Psinka nieco nadpobudliwa, ale bardzo przyjazna.

Natomiast wg moich obserwacji - niestety jest problemem robienia dokładnie wszystkiego w pomieszczeniu. To nie wróży dobrze.
W środę było strasznie nafajdane w boksie (również zaraz po sprzątnięciu - przy nas). Chyba dobrze by Misi zrobił jednak najpierw tymczas, gdzie by się trochę "odstresowała" i może jeszcze nauka "czystości"......
Brudzenie w domu to jeden z powodów powrotu psiaków wziętych do adopcji....
Chyba powinnyście przemyśleć wszelkie za i przeciw.......

Ale oczywiście to tylko moje sugestie, a decyzja Wasza....