Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani błagam zbierzmy siły i znajdzmy domek dla małej!!!!
Ona to kochane psisko!!!Nie można pozwolić by była w takim miejscu bo zmarnujemy psa a to psiak który bardzo szybko się uczy!!!Kto chciałaby ją zabrać do siebie w Warszawie to zorganizujemy obowiązkowe szkolenie więc w końcu nauczymy ją wszystkiego i napewno mała będzie bardzo posłuszna bo to mądra pojętna sunia!!!!!!!!

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak bede jutro w hotelu to wezme Misie na spacer.Na dzień dzisiejszy nie daje 100% gwarancji ,ze dojade ale pewno mnie mój syn Kamil przekabaci i pojedziemy.:lol:
Wklejajcie ogłoszenia gdzie sie da.Ona jest zywiołowa .Szkoda ją trzymac w klatce:shake:

Posted

[quote name='romenka']Kochani błagam zbierzmy siły i znajdzmy domek dla małej!!!!
Ona to kochane psisko!!!Nie można pozwolić by była w takim miejscu bo zmarnujemy psa a to psiak który bardzo szybko się uczy!!!Kto chciałaby ją zabrać do siebie w Warszawie to zorganizujemy obowiązkowe szkolenie więc w końcu nauczymy ją wszystkiego i napewno mała będzie bardzo posłuszna bo to mądra pojętna sunia!!!!!!!!

Romenko jeśli chodzi o te osoby z mapy dogo, do których pisałam z prośbą o DT odpisały mi... I niestety żadna nie może przygarnąć suni na DT bo (tak jak pisała Pidzej) mają pełne chaty :shake: przykro mi... :-( naprawdę szkoda, żeby sunia marnowała sie w hotelu i siedziała w klatce tym bardziej, że jest taka pojętna i chętne do nauki... ja niestety nadal nie mogę pomóc :-(

Posted

Dzwoniłam wczoraj do Przyjaciel_koni.On chodzi do tego chotelu do Wilka i jeszcze jednego pieska.Tam jeździ również AleksandraB więc obie cioteczki powinny zająć się Misią.
Kasia tam nie jest tak tragicznie.Ten pan który prowadzi ten hotel kocha psy.Możenie mają tam dobrych warunków ale napewno będa mieli miskę pełną jedzenie i wodę.
Co można zrobić to zrzutkę na karmę i oczywiście nie zapominamy o tym że Misia potrzebuje pieniązków na hotel!!!!

Prosze pomóżcie.
Niewidomo do końca jak jej losy się potoczą i czy znajdzie się lepsze miejsce dla niej ale mimo to pieniązki i tak będą potrzebne!!!Za darmo nikt jej nie będzie trzymać!!!
Prosze pomóżcie!!!!

Posted

pan Slawek ,który karmi i wyprowadza psy moze nie wygląda.. ale naprwade ma serce dla psów...nasza Mafia przepadala za nim..;-)) on ja miział nosił na rekach i wogóle mafia sikała ze szczescia na jego widok..;-)) jak bedziecie w hoteliku topozdrówcie pana sławka od ciotek od MAfii i jej 6 rga szczeniaków..;-))
taka moja sugestia jak bedziecie małej szukac domku to sugeruje bez innych psów.. mam doswiadczenie z taka sunka nadpobudliwa i towarzystwo drugiego psa bedzie ja nakrecac jeszcze bardziej..;-)) a nad nia trzeba bedzie dodatkowo popracowac.. wiec sunia powinna sie skupic na opiekunach a przy drugim psie Miska bedzie nie do ogarniecia..;-))

Posted

BosiaB_86 napisał(a):
Romenko jeśli chodzi o te osoby z mapy dogo, do których pisałam z prośbą o DT odpisały mi... I niestety żadna nie może przygarnąć suni na DT bo (tak jak pisała Pidzej) mają pełne chaty :shake: przykro mi... :-( naprawdę szkoda, żeby sunia marnowała sie w hotelu i siedziała w klatce tym bardziej, że jest taka pojętna i chętne do nauki... ja niestety nadal nie mogę pomóc :-(

Niestety kochana ale można to było przewidzieć.Ludzie są już zapsieni przynajmniej tu, z mapy dogo:-( Trudno jest znaleść domek tymczasowy.
Dla Misi moim zdaniem mogłby być nawet ogródek.Ona czuła by sie jak w niebie na podwórku.
Miałaby wybieg tyle ile by chciala tyle że nawet w tym jest wielki problem:-(
Czy nikt nie ma żadnego pomysłu??

Posted

a powrzucałyscie juz jej ogłoszenia wszedzie gdzie sie da?? 4 łapy, petworld, gumtree, psy.warszawa, psy-warszawa..ojej, itd.. jest od groma tych portali.. poswieccie jeden dzien na wklejanie ogłoszen i zdjec gdzie sie da.. mozektos sie pojawi z tych ogłoszen..po moja nadpobudliwa sare sam domek zadzwonił z 4 łap..;-))

Posted

elainfo napisał(a):
poswieccie jeden dzien na wklejanie ogłoszen i zdjec gdzie sie da.. mozektos sie pojawi z tych ogłoszen..po moja nadpobudliwa sare sam domek zadzwonił z 4 łap..;-))

Kochana wielkie dzięki :Rose: :Rose: :Rose: Ja też poświęce czas by powklejać ogłoszenia.
Potem podam linki gdzie mała jest...

Posted

mam ogrod, niestety przez problemy z zalatwianiem musialaby zostawac na dworze przez jakis czas... ewentualnie w kominkowym (duzy pokoj z kominkiem) zrobiloby sie jej poslanko... bude rozebralismy zostal tylko kojec ale to nie miejsce dla niej...

jesli piesek mialby gdzie zostac do poniedzialku to bym sunie wziela... niestety wczoraj wyszlam ze szpitala wiec narazie nie moge opuszczac domu...

Posted

xheiliex napisał(a):
mam ogrod, niestety przez problemy z zalatwianiem musialaby zostawac na dworze przez jakis czas... ewentualnie w kominkowym (duzy pokoj z kominkiem) zrobiloby sie jej poslanko... bude rozebralismy zostal tylko kojec ale to nie miejsce dla niej...

jesli piesek mialby gdzie zostac do poniedzialku to bym sunie wziela... niestety wczoraj wyszlam ze szpitala wiec narazie nie moge opuszczac domu...

oooo i DT sie znalazł..;-))))

szczęsciara ta Miska!!!

Posted

Gamoń ma moje namiary i wrazie czego to jej pytajcie o moje referencje bo zna mnie osobiscie i miala okazje mnie poznac jako opiekunki Morusa... a mysle ze pani Gamoń jest osoba znaną i powazana na dogo i nie pozwolilaby zeby psica trafila w rece kogos komu ona nie ufa... a lata doswiadczenia napewno pozwola jej na wydanie sprawiedliwej opinii...

tak wiec jesli do poniedzialku nic sie nie zdarzy to u mnie psica moze mieszkac puki ktos jej nie zechce... mam pytanie (bo wiem ze dom staly trudno znalezc) kiedy najlepiej byloby ja wysterylizowac? (mam szczeniaka Golda, w dodatku psa i powoli zaczynaja buzowac w nim chormony a wolalabym nie szukac domu dla wiekszej liczby psow niz 1 bo mnie poprostu nie stac na ewentualne koszty utrzymania calej sfory (karma, szczepienia, odrobaczanie) lub jak niedajboze cos sie stanie)

Posted

xheiliex napisał(a):

Kochan bardzo ci dziękuje:loveu: Misia do poniedziałku zostaje i tak w hoteliku więc akurat pasuje!!!
Nie szkodzi że Misia by była na dworze przez pewnein czas.Spokojnie.Dla niej to raj na ziemi.
Kochana ona w nocy się nie zxałatwia w domu tylko w dzień.Wiem bo była u mnie.Zamykałam ją w łazience i nie było nasikane ani nakupciane więc noce mogłaby spędzac w pomieszczeniu zmykanym.
Ona jest wspaniała,zobaczysz.
Nie wiem jak mam Ci dziękować!!!!:loveu:

Posted

Basiu -musisz jednak wiedziec ,ze ta sunia nie jest statecznym cielakowatym Moruskiem.Ona nie jest zalekniona ,bo jest szczeniakiem i jest jak błyskawica .Trzeba by było ja bardzo pilnowac aby nigdzie nie uciekła.Na pozcatku raczej nie spuszczac jej ze smyczy i bacznie obserwowac jej zachowanie.
Podstawa to pilnować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i adresówka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

xheiliex tak bardzo sie ciesze, że w końcu tu trafiłaś :Cool!: i że Misia dzięki Tobie nie będzie już od poniedziałku musiała siedzieć w hotelowej klatce :multi:
Mam nadzieje, że skoro wreszcie do małej uśmiechnęło się szczęście to teraz będzie już tylko lepiej?! :loveu:

Posted

Słuchajcie ale że sunie będzie w DT nie znaczy to że można sobie sprawę olać!!Trzeba jej szukac cały czas domu stałego i to koniecznie.Nie można zostawić xheiliex z tym samą!!!!Wszyscy musimy się za to zabrać!!!!

Posted

Poczekajcie chwilę bo się jednak troche zagalopowalismy...

Sunia w ciagu ostatniego 1,5 tygodnia byla juz w 3 domach..Nie wyszlo jej to na pewno na dobre i za nim gdziekolwiek teraz pojedzie decyzje przemysle 1000 razy. Bo ona tez juz jest zmeczona ta sytuacja i kompletnie zdezorientowana

Jestem w trakcie rozmawiania z dziewczyna, ktora byc moze wezmie sunie do siebie do domu i postar asie z niej zrobic normlanego psa. poswieci jej caly swoj czas. Wiecie ze to jest w tej chwili najwazniejsze.
Onamaial pod opeika juz nijednego szceniaka i wszystkie nauczyla nie sikac itp w domu.

Nie sztuka po prostu nie wpuszczac Misi do domu. To jej niczego nie nauczy.

W weekend bede miala odpwiiedz od niej. Jesli chodzi o koszty ustaliłsmy 400zł za miesiac, a wiec w zasadzie pokrycie kosztow jedzenia.
Taniej nie znajdziemy.

Posted

Bede ja socjalizowac z I-podem... ma 5 miesiecy wiec mysle ze bedzie dobrym koleszka... poza tym sunia bedzie miala wzor od ktorego bedzie sie uczyc... no i bez obaw... Morus to cielak ale nie jedyny pies jakiego w zyciu mialam wiec moge sobie wyobrazic czego sie spodziewac... ogrod jest duzy a w nim 2 szczeniaki... podejzewam ze po jednorazowym wypadzie na dwor beda spac jak zabite...

wlasnie doczytalam post ktory pojawil sie w miedzyczasie... jak juz pisalam... nie chce brac psa a potem sluchac ze to jednak nie to i jest ktos lepszy... przeszlam juz szkole z Morusem... dlugo mnie nie bylo bo nie wiedzialam na czym stoje... teraz mam warunki zeby dac tymczas ale nie chce zeby co 10 minut dzwoniono z zapytaniem co z psem... dlatego tez napisalam zeby Gamon i Ariadna napisaly co o tym mysla i albo poparly moja kandydature i uspokoily towarzystwo albo powiedzialy ze lepiej sie wstrzymac...
chce zeby to byla decyzja ostateczna i zeby wszyscy byli jej swiadomi

Posted

zmykam z watku o mam modem i nie chce zbankrutowac na rachunku za telefon... piszcie na priv co do podjetej przez was decyzji albo o innych psiakach ktorym 3eba pomoc i warunki jakie mam beda mu odpowiadaly (moze mieszkac w domu ale niestety mam zajecia w czasie dnia wiec przez ok 3 godziny pies musialby wytrzymac bez sikania i koopania w domu inaczej musialby na czas mojej nieobecnosci siedziec w kominkowym lub wgrodzie i byloby swietnie gdyby nie zalatwial sie w nocy ale wtedy alarm jest wylaczony wiec moznaby go zamknac na kafelkach( kuchnia ok 20m2), mam juz jednego psa (5mcy) wiec nie moze byc to pies agresywny w stosunku do innych psow lub chcacy dominowac)

*kominkowy to osobny pokoj w ktorym znajduje sie kominek

Posted

oooo czyli ze dwa DT sie znalazły!!!!!kurcze a jak ja mam znajdy w potrzebie to taki pech ,ze AKURAT nigdzie nie ma tymczasu!! brrr. złosliwosc losu.. atu prosze.. wybieraj przebieraj..:razz:

dziewczyny podejmijcie najrozsadniejsza decyzje.. z mozliwych i bedzie dobrze.. suka napewno potzrebuje poki co konsekwentnego oopiekuna, który ja nieco ułozy i nauczy karnosci ..aby moc zapanowac nad jej temperamentem w wielu sytuacjach..noi w tym wieku sikanie na dworku to normalnie starch i trwoga;-)