miska29 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='Istar19']witam wszystkich :) wiem już nieco po fakcie ale jako Siostra Istar i osoba która noc w noc miała Sasi (jej robocze imię:P) u swego boku na kołderce tak się przejmowałam jej dalszym losem że przeczytałam po czasie cały wątek od góry do dołu :D. No i prostuje co by nie było: Sasi to typowy kanapowiec :D jak tylko wyczaiła mięciutką kołderkę, tak już nawet na dwór nad ranem wychodzić nie chciała :) Przyznam spać z dwoma kotami i dwoma psami na jednym łóżku to była ehm walka o kołdrę ;] i walką z dusznościami (:( eh alergiczka ze mnie) Psinka uwielbia się głaskać - nie wiem czy sama z siebie czy po prostu zgapiła od Zuzi :) Bo u nas tak to już jest, że gdy kotek chce się poprzytulać i pomruczeć to zaraz mam Zuzie z drugiej strony bo chodź ona nie mruczy to jak kot lubi być głaskana :) OD Zuzi Sasi też próbowała uczyć się zabawy sznurkiem i piłką, szkoda, że brakło czasu :) bo prawie łapała o co biega. Za to pierwszy raz widziałam jak Zuzia bawi sie z innym psem jak równy z równym :) (z reguły ma większe od siebie towarzystwo co ją pewnie irytuje). No i co do jedzenia - zasada była prosta - Sasi suche jadła w ostateczności ! chodź zawsze było w misce. Po stokroć wolała (zresztą jak Zuzia) karme mokrą (domyślam się bez znaczenia rodzaj) i wszelaką karmę kocią (w tym o dziwo też suchą). Łakomstwo jej pewnie długo nie przejdzie, ale tak to juz jest z bezdomnymi głodnymi pieskami. Raz w nocy mi uciekła (z szelek!) w klapkach w piżamie biegłam goniłam ją na ulicy aby ja dorwać :mad: ale mi ciśnienie podniosła ... ale jak ją tylko dorwałam to była potulna jak baranek. Mimo wszystko cieczka to zew natury i tyle heh. Nowemu Domkowi gratuluję ! to naprawdę ładny i kochany piesek (omg i to mówię ja ! typowa kociara oO ) Ehm siostra - sorki za wykorzystanie twego konta :P ale skoro zostawiłaś je aktywne na moim kompie :P Pozdrawiam Was gorąco ! i podziwiam za to walkę na rzecz psiaków ! Też myslę, że nowy domek będzie nią zachwycony :) to anioł w postaci psa :D Sliczna mordka przytulanka do kochania w sam raz :) Dziękuje bardzo że nam pomogłas i czuwałas nad małą w nocy ... Tak naprawdę gdyby nie pomoc i zaangazowanie Istar, Twoje, Mamy , Figi i Pana Kierowcy to nic by mi sie nie udało zdziałac... Także z tego miejsca jeszcze raz serdecznie pragnę podziekowac w imieniu swoim i Suni (ona sama pewnie podziękuje calusami ) ;) Nie sądziłam ze w takim tempie mała znajdzie dom! Dziękuję. Quote
:: FiGa :: Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 "Siostro Istar", DZIEKI za opieke nad malenka :loveu: Wszystkim pragne Bardzo BARDZO podziekowac za pomoc :loveu: Nela, bo takie imie dostala nasza malenka, ma przy sobie kilka dobrych duszyczek bez ktorych nie bylaby tam, gdzie jest teraz :loveu: Co do glaskania to na pewno jej tego nie zabraknie i bedzie rozpieszczana i glaskana nie tylko przez swoich ale i nas :D Bylismy dzis u psinki, ale jej nie zastalismy niestety. Powedrowala z dziecmi do zoologa wybrac sobie spanko. Czekali z tym na jej przyjazd, nie wiedzieli dokladnie jakie kupic, podobno ze zdjec wydawala im sie wieksza ;) Zostawilam mojej siostrze aparat, a sama wrocilam do domu. Jesli siostra aparat ogarnie to pozniej wstawie fotki ;) Dzieci sa podobno zachwycone, po minie cioci widzialam ze ona tez, choc starala sie tego nie okazywac :evil_lol: Sunia podobno duzo skomle, pewnie teskni za ludzmi do ktorych sie przyzwyczaila... potrzeba jej po prostu czasu na ogarniecie sytuacji, pokochanie nowej rodziny. Ach i jeszcze kuzynka pisala mi ze mala od czasu do czasu biegnie do sypalni, staje przed lustrem i patrzy na swoje odbicie, nastepnie odchodzi... napisalam kuzynce ze maja w domu psia damulke, skoro lubi sie tak w lustrze przegladac :D Quote
:: FiGa :: Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 Zdjecia co prawda doopy nie urywaja, ale na dowod, cobyscie nie myslaly ze pies nie dojechal :evil_lol: Sunia jest kochana i siedzi im caly czas na kolankach :evil_lol: Wczoraj spala w lozku z moja kuzynka. Dzis, choc mala ma juz legowisko, pewnie bedzie podobnie :evil_lol: Musze sie tam przejechac i zabrac ja na spacerek, postaram sie o fajne fotki ;) Quote
miska29 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Nela - piękne imię :loveu: Dzisiejsza noc będzie juz spokojna :) Mała się szybko przyzwyczai, pewnie jej sie bardzo podoba spanie w łózku , no i mizianie pewnie tez :D Zdjęcia sliczne, prosze ucałowac ode mnie ten piękny ryjek :) Ona moze tęskni za Zuzką , dlatego się tak przegląda ... bo one prawie identyczne... ;) Żeby tylko dziewczynom nie zwiała... uczul je proszę nt :) Cieszę się że Nela się rodzince podoba , pewnie z wzajemnościa ;-) Pozdrawiam i miłego wieczorku życzę... :) Quote
Istar19 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 cieszę że że maleńka jest tak kochana przez swoją rodzinę :D ona musi mieć jakiegoś świetnego Anioła Stróża z wieloletnim doświadczeniem - miała tyle szczęścia że dla nie jednego by starczyło - oby tak dalej ! Figa przypomnę tylko o tym safe animal - żeby do nich napisać o zmianę danych - jeśli jeszcze tego nie zrobiliście :) ona jest cudem - nie psem ..skoro nawet moja siostra się do niej przywiązała :D Quote
miska29 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Hejja.. :) Co tam u Małej słychac?? Jak sytuacja w nowym domku, wszystko okej ? :) Figa Jak bedziesz miala chwilkę to naskrob parę zdan :) Pozdrawiam ;) Quote
:: FiGa :: Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='Istar19'] Figa przypomnę tylko o tym safe animal - żeby do nich napisać o zmianę danych - jeśli jeszcze tego nie zrobiliście :) [/QUOTE]Wpisalam jej nr chipa na stronie safe animal, ale nie znalazlo mi jej danych. To znaczy ze jeszcze nie zostaly wprowadzone do bazy? [quote name='miska29']Hejja.. :) Co tam u Małej słychac?? Jak sytuacja w nowym domku, wszystko okej ? :) Figa Jak bedziesz miala chwilkę to naskrob parę zdan :) Pozdrawiam ;)[/QUOTE]Musze sie do niej przejechac jakos na dniach bo sama jej jeszcze nawet nie poznalam!!! :oops: Kuzynka pisala mi jedynie ze sunia juz mniej piszczy, widac bardzo przywiazala sie do tymczasowych opiekunow. A i jej nocne wedrowki do lustra troche ich "przerazaja" :evil_lol: Malej ewidentnie brakuje towarzysza do zabaw ;) Jak bedzie cieplo to przejedziemy sie do nich z Marcelkiem i pojdziemy na wspolny spacerek, tylko ta cieczka musi sie definitywnie skonczyc ;) Quote
:: FiGa :: Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 Zaraz pakujemy psa w auto i jedziemy na spacerek do malej ksiezniczki :loveu: Quote
Istar19 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Figa to spr ją zarejestrować - albo zaraz sama zobaczę :) bo może wet sam skasował (mówiłam mu że chce ją zarejestrować) wygłaskaj małą ode mnie :) edit: u mnie chip wchodzi - na weterynarza ... chyba najlepiej będzie jak napiszesz do safe-animal o zmianę danych do jej nr chipa :) chyba że mam napisać? Quote
:: FiGa :: Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 [quote name='Istar19']Figa to spr ją zarejestrować - albo zaraz sama zobaczę :) bo może wet sam skasował (mówiłam mu że chce ją zarejestrować) wygłaskaj małą ode mnie :) edit: u mnie chip wchodzi - na weterynarza ... chyba najlepiej będzie jak napiszesz do safe-animal o zmianę danych do jej nr chipa :) chyba że mam napisać?[/QUOTE] Szukam jakiegos adresu email i nie widze nic? Moglabys napisac do nich o zmiane tych danych? Ja juz nie wiem :oops: Pakuje Marcela do auta ;) Do zobaczyska pozniej :loveu: Quote
Istar19 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 wysłałam do nich maila, może trzeba być zalogowanym? tak czy inaczej będę czekać na odpowiedź :) miłego spaceru! edit: a poza safeanimal można dodać małą np do Niemieckiej bazy danych https://www.tasso.net/online-registrierung.aspx tylko nie wiem jak u nich z opłatami aktywacyjnymi (na safe animal ja musiałam płacić jak rejestrowałam swoje psy) Quote
Istar19 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 dostałam odpowiedź z safeanimal [FONT=Calibri]Witamy,[/FONT] [FONT=Calibri]Prosimy o przesłanie skanu książeczki zdrowia (strona z numerem mikroczipa) zwierzęcia lub formularza zgłoszeniowego SAFE-ANIMAL otrzymanego od lekarza weterynarii. [/FONT] [FONT=Calibri]Pozdrawiamy serdecznie[/FONT] [FONT=Calibri]ZESPÓŁ SAFE-ANIMAL[/FONT] [FONT=arial]da radę zrobić zdjęcie/skan strony [/FONT][FONT=arial]paszportu[/FONT][FONT=arial] z numerem chipa?:)[/FONT] Quote
:: FiGa :: Posted September 21, 2012 Author Posted September 21, 2012 Da rade ;) Bede musiala jeszcze raz pojechac do cioci z aparatem ;) Poznalam wczoraj malutka, ale nie mialam kiedy tu napisac. Oczywiscie od pierwszych sekund mala podbila moje serce na dzien dobry pakujac mi sie na kolana i popiskujac ze szczescia ze ktos sie nia zajmuje :loveu: Sunia przeszla moje najsmielsze oczekiwania, juz wiem co mialyscie na mysli ze to ideal psa :loveu: Z malym wajatkiem, ze na spacerze balabym sie ja spuscic :mad: Pokaze kuzynce jak z nia nad tym pracowac ze smaczkami i powinna sie mala nauczyc wracac na zawolanie ;) Bylam tam wczoraj z moim psiakiem, ktory na poczatku sie jej bal :D A pozniej oszalal... najwyrazniej zapach po cieczce jeszcze pozostal, a ona niezmordowanie nastawiala sie mu zadkiem, musielismy z tym walczyc :lol: Ale na pierwszy rzut oka bardzo sie polubili, beda miec w sobie towarzyszy do harcow ;) Pokazujemy brzunio do smyrania :loveu: Kuzynka kupila malej szeleczki, ale okazaly sie za duze... mala sie z nich wywijala :mad: I na łączce ;) Quote
:: FiGa :: Posted September 21, 2012 Author Posted September 21, 2012 Spotkalismy tez inne psiaki na spacerku ;) Quote
:: FiGa :: Posted September 21, 2012 Author Posted September 21, 2012 Tutaj bardzo rozmazane i ciemne ale widac jak mala po Marcelku skakala :) I usmiechniety pysio na koniec :) Buziole i pozdrowionka od malej :) Quote
Istar19 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 cudne zdjęcia :D najlepsze z Twoim psiakiem (Marcelem, tak?) ja mam nadzieje że jak małej minie szok po tych ostatnich przeżyciach plus cieczce to zacznie wracać na zawołanie i będzie się pilnować - trochę pracy i oby dało efekt :) Quote
:: FiGa :: Posted September 21, 2012 Author Posted September 21, 2012 Tak, Marcelem ;) Na pewno da sie ja wszystkiego nauczyc z uwagi na to ze to maly zarloczek ;) Ostatnia fotke robilam szeleszczac papierkiem, inaczej nie dalo sie odciagnac jej uwagi od Marcela :D Na poczatek zaproponowalam kuzynce linke 10m, moze sama dzis na miescie zahacze o zoologa i taka zakupie ;) Na dniach jeszcze beda ja obcinac to tez zrobie fotki ;) Quote
miska29 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 (edited) Genialne zdjęcia , sama się do siebie usmiecham :) Codziennie będę wpadac by popatrzec na to szczęscie :) Sunia na tych fotkach z Marcelem wygląda przeslicznie, taaka wielka radosc :) , fajnie że beda mieli swoje towarzystwo... :) Ogolnie same cukiereczki, buziaczki i ciasteczka :) Pozdrawiam dziewczyny serdecznie :) Koniecznie wstaw fotki po wizycie u fryzjera :D Edited September 21, 2012 by miska29 Quote
:: FiGa :: Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 Istar, cos takiego wystarczy? http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0298_zpsa09a0994.jpg Quote
:: FiGa :: Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 Malutka zaliczyla pierwsza wizyte u weta i rzeczywiscie wielka z niej panikara :D A powodem wizyty byly dwa bolace ja miejsca w okolicach ostatnich rzeber. Istar zauwazyliscie ze mala miala napuchniete w tych okolicach? Wczoraj mala odwiedzilismy ;) Zmacalam ja i juz te opuchlizna jej zeszla i nie boli. Mela jest ogolnie rozpieszczana, wczoraj siedziala przy stole z goscmi, co rusz na innych kolankach i wystawiala brzusio do miziania :loveu: Agresorek ze swoja zabawka :) I cudenko :loveu: Stwierdzili ze nie beda jej na razie brac do fryzjera bo jest bardzo zimno i mala sie trzesie na spacerach, chce wracac do domku. Zakupili linke 10m, ale niewiele sie przydaje bo Mela trzyma sie blisko ;) Quote
Istar19 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 jeju nic nie zauważyliśmy :( wet też nie ..a oglądał ją dokładnie - tak mi się zdawało ... dobrze, że jej zeszło .... zdjęcia cudne :D Quote
miska29 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Ale Krasnal cudny :) Wlasnie tez tak pomyslalam o tym fryzjerze, rodzinka ma sznaucera i tez w zimę chodzi zarośnięty jak borsuk ;) Na wiosne będzie nowa stylizacja ... yeah :D Melka na zdjęciach promienieje, morderca pluszowych króliczków... :D Fajnie że o nią dbacie ... juz sporo czasu mineło, mam nadzieję że rodzinka się zgrala i że Mela zachowuje się jak na dame przystało i nie łobuzuje... :D Cieszę sie niezmiernie że sie pilnuje :)) Wierne psie serducho... Uściski przesyłam dla Całej rodzinki i dla Was dziewczynki :) ps. A wet co stwierdził?? Skąd ta opuchlizna?? Quote
Recommended Posts