Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mijanie z Maszą - one coś sobie do gustu nie przypadły, ale jak na damy przystało nie wszczynają kłótni - tylko się mijają i ignorują

bardzo fajnie reaguje na gwizdanie :) zaraz przybiega - choć nie wiem jakby to wyglądało na otwartej przestrzeni

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tu ząbki :D

troszkę chyba potrzebuje przycięcia włosków ^^' ale mama nie ma odpowiednich nożyczek - no i tak przy oczach boimy się przycinać

i jeszcze łapcia :)

to tyle tych monotonnych zdjęć ^^"
mam nadzieje że się podobają :)

Aha ..tylko na Małą trza uważać przy karmieniu ..jakby sie kiedyś zdarzyło ze jadła by w towarzystwie innego psa ...bo to mała złodziejka i zagląda do każdej miski - a najszybciej do nie swojej ...dziś gdy były w czwórkę, dostały po jednej psiej "kiełbasce" i Mała w tempie ekspresowym podbiegła do Maszy - ugryzła wystający z pyska kawałek przysmaku i czmychnęła z powrotem do swojego ... nie wiem jak ona to zrobiła ...biedna Masza też nie bo potem szukała brakującego kawałka po podłodze wokół siebie ....po kryjomu później w rekompensacie dostała drugą kiełbaskę ...

Posted

Ile fotek :loveu:
Co do karmy to widze ze to jakies niemieckie puchy :) Poszukamy ich w zoologach skoro tak jej smakuja :)
Im wiecej czytam o tym ze mala nie szczeka tym wiekszy banan rosnie mi na twarzy, trafilismy w dziesiatke :D

Co do parapetow to u cioci sa niskie :cool3: I szerokie :cool3: Z widokiem na ulice :cool3: I sa tam kwiatki :watpliwy: Cos wymyslimy :evil_lol:

Posted

sądząc po języku w którym są opisane na etykiecie - to Niemieckie :)

mama zawsze zamawia w zooplusie a tam głównie z Niemiec sprowadzają :)

a kwiatki na parapetach hmm..może wsadzić w ciężkie donice?:D

choć małej zdarzyło się usiąść na drzewku szczęścia ^^ i teraz drzewko jest hmm...rośnie w inną stronę :D - dobrze że mama ma trzy

Posted

I znowu łezka w oku mi sie zakręciła, ale to taka łza ze szczęscia :) Piękna fotogaleria:loveu: Mała potarfi sie przymilic, szczegolnie tym calowaniem w ucho :D hahah
Co do skakania na parapety to u nas nie bylo takiego problemu bo meble mamy odsuniete od okien, wskoczyla raz na komodę z tv, ale to mysle ze chciala sie zapoznac, kazałam jej zejsc i posluchała :)
Ale super zdjęcia :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Jutro już piątek :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Pozdrawiam , dzieki za wiadomosc i mmsa :D

Posted

Ale ona jest słodziutka i śliczna :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Dobrze, że jest w domku. :)
Teraz tak pada i zimno...

Jeszcze tylko dwa dni i Mała jedzie do swojego domku :multi:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Malutka u nas bedzie adorowana przez mojego psiaka, ktory kocha wszelkie male suczki :loveu: Pewnie przy poznaniu mu napyszczy, bo chlopak naprawde potrafi byc meczacy, ale on przyjmie wszystko z pokora... juz taki z niego nieogarniety cielak, wszystkie kobity cale życie nim pomiataja :shake:

http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0062.jpg

Dobrej nocki zyczymy :loveu:

Cudny jest :loveu: Bedą tworzyc z sunią idealną parę :D
Jak przygotowania do podrózy ;) ?

Posted

miska29 napisał(a):

Jak przygotowania do podrózy ;) ?
Przygotowan jako takich wiekszych jeszcze nie ma ;) Jedynie kocyk wybralam i lezy zlozony i czeka na sobote, a to juz jutro :multi:

Co do imienia to nic jeszcze nie wiem ;) Pewnie jak mala znajdzie sie juz w domku to imie samo do niej przyjdzie ;)

Posted

[quote name=':: FiGa ::']To ja zabiore cioci Ptysia i powiem ze zdjecia nigdy nie oddaja wielkosci psa, a przeciez sie zgodzili :evil_lol:[/QUOTE]
Przecież Ptysiek to taki maleńki szczeniaczek, pewnie by nawet nie zauważyła różnicy wielkości :loveu:
Pomijając fakt, że w życiu bym Ptysia nie oddała... a na pewno nie bez walki a uważaj bo mam koszatniczke i szczurka :razz::evil_lol:
To Ciocia dostałaby na głowę z Ptysiem jakby zaczął za mną wyć :evil_lol:

Posted

Figa odebrałam dziś paszport małej - ma tam wpisane imię Figa ...bo tylko to mi przyszło do głowy na szybko a coś musiało być, ale to "tylko" papier ..

tylko mama problem z tabletkami na chorobę lokomocyjną ...mój wet sklerotyk zapomniał zamówić i nie miał dzisiaj, była jeszcze w dwóch innych gabinetach, ale tam mieli tylko takie tabletki co psiaka praktycznie usypiają. Jutro jeszcze mama skoczy do jednego weterynarza, do którego ja bym dziś już nie zdarzyła (o 16.30 wyszłam z pracy) przepraszam :(

mam nadzieje że mama jutro coś dla małej znajdzie = bo ja znów w pracy do 16

eh zawaliłam z tym :( nie sądziłam ze wte zapomni ..do teraz o wszystkim pamiętał i nie przyszło mi do głowy by się dziś rano przypominać

a tak to u Małej wszystko ok dzisiaj . Jutro po pracy wpadnę do nich z psami, a w niedziele będziemy czekać :)

aha a co do chipa to jest już w bazie safe animal - ale wpisany przez weta, będziecie musieli napisać do safe animal że "zmienił" się właściciel - albo tam zadzwonić :)

Posted

Dzwoniłam właśnie do vetki w Mysłowicach. Są fajne tabletki podobno : Cerenia
To trzeba dobrać do wagi pieska. Nie ma ich u Nas na poniedziałek dopiero... ale mogę zadzwonić do Swojej Vetki i zapytać.

Posted

no własnie mój wet też je miał zamówić na dzisiaj :( a jeszcze wczoraj z nim o tym gadałam jak zanosiłam dane do paszportu ...jestem zła na siebie że jeszcze mu rano głowy nie zawracałam :(

Posted

[quote name='Istar19']no własnie mój wet też je miał zamówić na dzisiaj :( a jeszcze wczoraj z nim o tym gadałam jak zanosiłam dane do paszportu ...jestem zła na siebie że jeszcze mu rano głowy nie zawracałam :([/QUOTE]

Kurcze , mam nadzieje że jednak uda się cos kupic :modla::modla: A nie mozna by małej podac tego srodka dla dzieci Lokomotiv? ewentualnie, gdyby nie udalo sie nic zalatwic sensownego...
Fajnie ze paszport odebrany :) Juz blizej niż dalej :D
Tak sobie myslalam przedwczoraj gdy byla u nas burza, wczoraj i dzisiaj gdy bylo zimno, mokro i ponuro, myslalam jak by sobie ta nasza bieda poradziła bez dachu nad głową... brak słów.
Figa daj znac jak bedziecie ruszac w trasę :)

Posted

eh zawaliłam z tym :(

a jeśli chodzi o burzę - mała się nie boi - jak wczoraj grzmiało i Zuzia przesiadywała w łazience to Mała spokojnie sobie spała na kanapie :)

Posted

Nie martw się !, może uda się jeszcze cos załatwic, musi się udac :) Moze bedziesz miala mozliwosc zapytac weta o ten aviomarin lub lokomotiv ?? chyba ze jednak Figa zdecyduje się na ta tabletkę po której sunia będzie sobie spała...
Zuźka się boi burzy? ? Jak sie wgl panny dogadują??? Ignorują czy czuja chociaz malutka nić sympatii ? :D

Posted

Zuzia panicznie boi się huków/grzmotów/ a nawet deszczu który za mocno bije w parapet ... wtedy chowa się w łazience (a właściwie w małym pomieszczeniu z wc) bo tam ciasno, ciemno i najciszej :)

Mała z Zuzią żyją w zgodzie :) Mała zachęca Zuźke do zabawy, ale Zuzia woli bawić się zabawkami niż z Małą ...potrzebowała by więcej czasu by zacząć Mała traktować jak rodzinę - grunt że spokojnie ze sobą żyją , jedzą obok siebie nawet - choć Mała zagląda do miski Zuzi ...tylko wtedy Zuzia idzie do Miski Małej i tak się wymieniają :)

ja już jutro do weta nie dam rady pójść bo pracuje 10-16 ...ale mama pójdzie to poproszę ją by się popytała - jeszcze jej rano zadzwonię by się przypomnieć ^^'

Posted

Czytam wlasnie o tych tabsach Cerenia i podobno są bardzo dobre, nie otumaniają i mają swietną skutecznosc...
Trzymam kciuki zeby udalo sie cos zalatwic, a Ty co myslisz Marzena , moze faktycznie jej podac ta tabletke na spanie...? Decyzja nalezy oczywiscie do Figi :)
Figa wypowiadaj sie tu natychmiast :D

Posted

ja bym tabletkę na spanie odbierała jako ostateczność ...mam nadzieje że jutro się uda mamie załatwić coś lepszego.

bo fajnie jakby sunia dojechała do domu żywa anie jak szmacianka ...

kurczee noo zawaliłam :wallbash:

Posted

Ze swojego doswiadczenia moge stwierdzic, że sunię najbardziej brało na wymioty na wyboistych drogach, mam nadzieje, że Figa takimi nie będzie jechac :)
Kurde to nie Ty zawalilas tylko wet ... szkoda że nie moze zalatwic tych tabsow na CITO ;) Trzymam kciuki za jutrzejsze zakupy mamy :)