phase Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Najważniejsze, że wszystko w porządku. :) Quote
:: FiGa :: Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Hej :) Ja tez rzadko jestem na dogo... wrzuc kiedys jakies fotki ;) Quote
Nath Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 Już wkrótce wrzuce fotki :) W ogóle mam takie pytanko, bo jestem niedoświadczona jeśli chodzi o suczki. Rikula dzisiaj albo i wczoraj w nocy dostała cieczkę. Tak że mamy już kobiete! Ale nigdy nie bylam świadkiem pierwszej cieczki i nie wiem czy to normalne, ale ciagle prawie sika w domu, wiec częściej trzeba wychodzić? Tak po prostu będzie? Nie wie co sie dzieje i to jest skutek? Czy coś jest nie tak? Bo tak szczerze mówiąc troche mi nie na rękę siedzieć w zapachu uryny no i co chwile bawic się w ścieranie jeziorek po całym mieszkaniu. I w tych sikach nawet krwi w ogole nie ma, jak na dworze to tak ale w domu to własciwie czysta woda (o aromacie sików). I dosłownie wszystko mam zasikane, a ona nawet wody jakos duzo teraz nie pije wiec skąd to się bierze ? Quote
Nath Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 A i jeszcze, bo zapomniałam: Dziękujemy za życzenia Bożonarodzeniowe i Nowo Roczne! :loveu: Quote
phase Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Moja w czasie cieczki ciągle, by siedziała na dworze, a żeby dorwał ją chłop. Jakoś nie patrzę na to czy więcej sika czy nie, ale jak mi siedzi pod drzwiami i piszczy to nie mam wyjścia, by z nią nie wyjść. Quote
Nath Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 To już nie to, że więcej sika ale w domu to robi i to strasznie dużo. I to tak ni stąd ni zowąd. Wczoraj w nocy ścierałam jedno a ta przyszła i beszczelnie koło mnie zrobiła kolejną kałużę. Nigdy tak nie robiła, i w domu od bardzo dawna już się nie z sikała, a jak bardzo jej się chce to popiszczy, a teraz nic z tych rzeczy - dlatego mnie to tak zastanawia. Quote
dorka1403 Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 jedź do weta bo widocznie ma zapalenie pecherza.....moja tak szczała właśnie jak miala...dostala antybiotyk i przez tydzien furagine po 1 tabletce 2xdziennie Quote
Nath Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 O, już się nastawiłam że widocznie tak musi być a tą cieczką taka przyćmiona jestem że faktycznie może to być coś z pęcherzem. Jutro to obadamy mam nadzieje że szybko, wszystko powróci do normy. Dziękuję za wskazówkę. Quote
:: FiGa :: Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Nie powinna tak sioosiac gdzie popadnie, powodzenia u weta i szybkiego powrotu do zdrowka :calus: A cieczki wspolczujemy :P Quote
Nath Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 Z tą cieczka narazie wszystko w porządku w sensie w domu nic nie jest poplamione na dworze tylko widze krew. Mam nadzieje że to cieczka a nie ze z tym peczerzem coś choć tak patrze to ma nabrzmiały nieco tyłeczek więc chyba na pewno to cieczka. Popołudniu się wybieramy do lekarza, choć już mniej wylewa się z niej. :) Zobaczymy, może odrazu zaklepiemy sobie jakiś termin ze sterylką. Tak 3 miesiace od zakonczenia mysle że będzie w porządku. Quote
betty_labrador Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Tosca w czasie cieczki tez duzo wiecej sikała, ale tylko na spacereach. U suk to normalne- w moczu jest feromon zawiadamiający psy, że suczka z ruja na nich czeka. Tylko czemu ona Ci sie w domu załatwia to już tego nie wiem :hmmmm: Może czuje sie tam bezpieczna? Bardziej niż na zewnatrz? ale i tak warto spytać u weta ;) Quote
Ty$ka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Hej. Cieszę się, że wracacie do nas :) Trzymam kciuki, byście w miarę spokojnie przeżyli cieczkę. Byłaś u weta? Quote
phase Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [IMG]http://img27.imageshack.us/img27/8356/wielkanoca.jpg[/IMG] Quote
betty_labrador Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Wesołych świąt , radosnych i zdrowych bo pogoda robi psikusa -mokrego dyngusa na jutro :) Quote
Nath Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Witam Was wszystkich po długiej przerwie! Tak długo mnie tu nie było, że nie wiem od czego zacząć. Rika to już dwuletnia kobita... ale pozostała oszołomem. Muszę się pochwalić za nią, że Rikula ma swojego chłopaka Diesla (Goldena). Oto parę ich wspólnych zdjęć z nad rzeki: I moje ulubione: Quote
*Monia* Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 Tak długo Cię nie było i tylko tyle zdjęć? :mad: Ładna pannica z niej wyrosła :loveu:. Ile waży? Quote
Nath Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Na początek tylko tyle, ale jak mnie tak tym kijem baseballowym poganiasz to w najbliższym czasie wstawię o wiele więcej :D No cóż, ma urodę modelki więc jest wysoka, smukła i waży zaledwie ok. 28 kg ;) (chociaż ostatnio jej nie ważyłam, więc kto wie czy nie przytyło się jej coś). A tu sę biegnę: A tu siedzę: Quote
Recommended Posts