Nath Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Witam, jestem tu od niedawna i bardzo spodobał mi się pomysł z zakładaniem galerii swoim czworonożnym pociechom. Postanowiłam również założyć taką galerię mojej suni, którą mam od ponad miesiąca. Jest bardzo inteligentna, już pierwszego dnia zaczęła reagować na swoje imię, a w pierwszym tygodniu nauczyła się siadać i dawać łapę. Nie boję się jej również spuszczać ze smyczy, przychodzi na zawołanie i nie oddala się prawie w ogóle. Bardzo lubi się bawić z innymi psami choć na początku obdarza ich jakąś skromna nieufnością - kuli się, skręca łebek i jedynie podnosi jedna łape i lekko stara się trącnąć w pyszczek swojego nowego kolegi. A już po chwili szczeka, skacze na wszystkie strony i zabawa trwa na całego. Sprzątanie przy niej jest nieco uciążliwe. Miotły nie lubi i warczy oraz podgryza ją. A do mopa ma większy respekt wiec tylko skacze i kręci się koło niego ze straszliwie głośnym szczekaniem. W każdym razie jest prze słodka i zabawna :loveu: Quote
Nath Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 (edited) Pierwszego dnia: Już trochę później: Za jakość przepraszam, ale robione telefonem. Następnym razem dodam robione aparatem. Edited September 9, 2012 by Nath Quote
Leokadia Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Jaka śliczna mordeczka, albo mi się wydaje, albo jest w typie labradora:loveu: Quote
Joann Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 do labka chyba jednak jej daleko, ale słodka czarnuszka ;] czekam na więcej zdjęć Quote
Leokadia Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Pomyślałam tak patrząc na pierwsze zdjęcie, ale przecież nie musi był rasowa, chodzi o to że może być w typie labka;) Quote
Joann Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 leónowa napisał(a):Pomyślałam tak patrząc na pierwsze zdjęcie, ale przecież nie musi był rasowa, chodzi o to że może być w typie labka;) miałam na myśli ze do 'w typie' nie podobna;] bo rasowa i tak nie jest. ale i tak pięknotka Quote
Leokadia Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 E tam dla mnie i tak jest labradorkopodobna, ale przeciez nie bedziemy się na ten temat wykłócać, bo jej rodziców nie znamy;) No i przydałyby sie foty ślicznoty:loveu: Quote
Nath Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Jak ją brałam ze schroniska to tak myślałam, że może jedno z rodziców było labkiem, ale im staje się większa tym to podobieństwo zanika. Sunia ma 4 piękne białe włoski na torsie, i brzeg łapki biały :) A tu kolejne zdjęcia: Zabawa z mandarynką Quote
Leokadia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 śliczna dziewczynka rośnie, a może by tak wstawic kilka fotek z jakiegoś spacerku?:loveu: Quote
Nath Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Dzisiaj idziemy na spacer z aparatem, także wieczorem powinny pojawić się kolejne nowe zdjęcia :) Quote
Nath Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 (edited) Zdjęcia ze spaceru: [ Pierwsza zdobycz A tu kolejna Edited September 9, 2012 by Nath Quote
*Monia* Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Świetna jest :loveu:. I spory psiak z niej wyrośnie, ciekawa jestem jak się będzie z wiekiem zmieniała więc będę tu stałym gościem ;). Rzeczywiście bardzo podobna do mojej Hexy, nawet jako maleństwa były podobne :lol: Zredukuj ilość fot w postach - max 5 może być Quote
Nath Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Dziękuję. Jak zobaczyłam pyszczek Twojej to aż pomyślałam ze to sobowtór! :) Na pewno różnią się ogonami :p Mam nadzieje że będzie spora, dopinguje jej w tym. Quote
Leokadia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Jeju jaka z niej śliczna skoczna sunia:loveu: Quote
Nath Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Dziękuję leónowa :) Mała wariatka z niej : ) Quote
*Monia* Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Ogon jej się jeszcze zmieni, Hexa też miała nieproporcjonalnie długi i cienki ;) Quote
Nath Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 (edited) Strasznie jestem ciekawa jej wyglądu jak dorośnie :p Edited September 10, 2012 by Nath Quote
Leokadia Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Wydaje mi się, że będzie dośc duża z długimi łapami, bo na taką mi wygląda, ale jak to zawsze bywa z kundelkami nie wiadomo co wyrośnie, więc zostaje tylko czekać;) Quote
Nath Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 W ogóle zaczęłam się zastanawiać kiedy wypadną jej pierwsze ząbki. Z tego co wiem to jakoś 3-4 miesiąc wypadają kły? Nasz dzisiejszy poranek: Quote
Nath Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 Przedstawiam śp. Dina. Dino był przekochanym kundelkiem. Dożył prawie 18 lat i przez chwile był najwspanialszym dziadziem Riki :) A tutaj dwa skarby razem: Quote
Leokadia Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Wow 18 lat to naprawdę sporo, piękny był... Quote
:: FiGa :: Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Witajcie! Ale Ci sie trafilo madre psisko :cool3: A do tego jakie fotogeniczne :loveu: http://img208.imageshack.us/img208/5466/64345204.jpg "A teraz powoli. Bez naglych ruchow. Wezmiesz smycz do reki i idziemy na spacer. Zrozumialas?" :evil_lol: Quote
Leokadia Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Nie moge sie juz doczekać, aż ona dorośnie, jestem niesamowicie ciekawa jak będzie wyglądała:p Quote
Recommended Posts