Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agaithea boksia - jest w Ostrowcu Św. Na razie wszystko jest pod kontrola - codziennie dostaje antybiotyk w zastrzykach, kroplówka nie jest konieczna bo zaczeła w koncu jesć. Jest w wyraźnej depresji. Po zlikwidowaniu infekcji poranionych nóg (hycel!) zobaczymy co dalej z guzem! jutro koło południa jade robic jej zdjęcia i zobaczyc co sie dzieje.

:placz:

Posted

Nalezymy do TOZ ale pieniędzy nie dostajemy :shake:
wszystkie psy są finansowane z kieszeni 3 osób, czasami dostajemy z jakiejs szkoły na karme i to wszystko. Na razie za leczenie boksi płacimy - ja i druga wolontariuszka.

Posted

Trzymajcie się dziewczyny i piszcie, co u boksereczki...
Niestety, bokserom często przydarzaja sie jakieś guzki, schorzenia skóry i takie tam....

Posted

zdjęcia Blli - boski z guzami sa na pierwszej stronie

" class="ipsImage" alt="">

Bella jest starszym, zdesperowanym psem. Jak robiłam jej zdjęcia wydawało jej się, że wszystko jest jej obojętne:placz:

Posted

iwop powiedz nam czego potrzebujesz, DT, kaski, co jeszcze?

Ile wszystko będzie kosztowało i czy to dobry wet?
Czy ma opiekę odpowiednią? Czy macie jedzonko dla niej?

samo podnoszenie wątku nie wystarczy, staramy się pomóc!

Posted

Jedzonko mamy, wet jest tez dobry, tymczas jest niespecjalny ale nie jest w sume najgorszy (w ostrowieckiej sytuacji- odsyłam cie do mojego watku troche boksiowatej meli
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=54306&page=5
Musimy szukac domu ale najpierw trzeba ja wyleczyc :placz: Koszty pokrywamy ze swojej kieszeni (ja z kolezanką) Z domem wiem, że tez będzie trudno bo Bella nie jest młoda... i zupełnie zrezygnowana

Posted

nie na szczęście nie - zresztą zaraz bym ja zabrała (co zrobie najpewniej z Melą) ale to tez pijaczek tyle tylko ze z tych nieszkodliwych. ma swojego kundelka i psa i całkiem dobrze je traktuje tzn wygladaja dobrze i nie są wystraszone. Ale ja oczywiście u zadnego pijaka zwierzecia bym nie zostawiła. Ktos z nas jest u niego codziennie aby zrobic zastrzyki, zanieść jedzenie i sprawdzic co się dzieje... Pijaczek wbił sobie do głowy, że Mela u niego zostanie ale ja nie chcę aby pies był u alkoholika. :shake:

ja nie miałam pojecia, że tamten dt jest taki! to jakis sk.. co jest ok jak się przychodzi na kontrole bo nie chce stracic kasy na wino; wszystkiego dowiedzieliśmy sie od sąsiadów. Sytuacja jest tragiczna bo nie mamy naprawde gdzie zabrac psów ( w przytulisku gdzie jest 16, psy nie akceptuja Meli i źle by sie to skończyło). Jestem załamana.

Posted

iwop jutro zadzwonię do zaprzyjaźnionej kliniki w Lublinie, jeżeli będzie miejsce to chcielibyśmy ją tam umieścić. Będzie miała wizyty wolontariuszy, opiekę 24h, co Ty na to? Mamy tam teraz dwa boksie, opieka super i podejście pracowników rewelacyjne.

Posted

Dziewczyny, a moze by allegro zalozyc z aukcja pomocowa dla boksi?
AFN chyba przeslaloby dokumenty rejestracyjne i umowe z banku
o nadaniu nr konta do allegro.
Ja nigdy takiej aukcji nie zakladalam, ale moze ktos ma doswiadczenie
i wie jak takie aukcje np. cegielkowe robic?
Pare groszy by wpadlo na ratowanie boksi....

Posted

Ula ja robiłam dwukrotnie cegiełki dla Malinki. Ale koszty aukcji cegiełek były dość wysokie. Teraz nie moge sobie pozwolic na taka aukcje bo nie dam rady :shake: