AgaiTheta Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 W jakim mieście dokładnie jest sunia? Dacie rade czy potrzebna klinika? Quote
iwop Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 Agaithea boksia - jest w Ostrowcu Św. Na razie wszystko jest pod kontrola - codziennie dostaje antybiotyk w zastrzykach, kroplówka nie jest konieczna bo zaczeła w koncu jesć. Jest w wyraźnej depresji. Po zlikwidowaniu infekcji poranionych nóg (hycel!) zobaczymy co dalej z guzem! jutro koło południa jade robic jej zdjęcia i zobaczyc co sie dzieje. :placz: Quote
AgaiTheta Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Kto ją finansuje, ona jest pod jakąś fundacją? Quote
iwop Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 Nalezymy do TOZ ale pieniędzy nie dostajemy :shake: wszystkie psy są finansowane z kieszeni 3 osób, czasami dostajemy z jakiejs szkoły na karme i to wszystko. Na razie za leczenie boksi płacimy - ja i druga wolontariuszka. Quote
malagos Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Trzymajcie się dziewczyny i piszcie, co u boksereczki... Niestety, bokserom często przydarzaja sie jakieś guzki, schorzenia skóry i takie tam.... Quote
iwop Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 zdjęcia Blli - boski z guzami sa na pierwszej stronie " class="ipsImage" alt=""> Bella jest starszym, zdesperowanym psem. Jak robiłam jej zdjęcia wydawało jej się, że wszystko jest jej obojętne:placz: Quote
iwop Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Nikt do ciebie nie zagląda Belluniu:placz: Quote
iwop Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 cieżko jest gdy tylko jedna osoba podnosi watek - trudno dam radę na znmiane każdy pieso z Ostrowca!:shake: Quote
Aganiok Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 faktycznie - paskudny ten guzek, ale one wszystkie są narażone na to, a ta jest po prostu wyjątkowo zaniedbana Quote
AgaiTheta Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 iwop powiedz nam czego potrzebujesz, DT, kaski, co jeszcze? Ile wszystko będzie kosztowało i czy to dobry wet? Czy ma opiekę odpowiednią? Czy macie jedzonko dla niej? samo podnoszenie wątku nie wystarczy, staramy się pomóc! Quote
iwop Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Jedzonko mamy, wet jest tez dobry, tymczas jest niespecjalny ale nie jest w sume najgorszy (w ostrowieckiej sytuacji- odsyłam cie do mojego watku troche boksiowatej meli http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=54306&page=5 Musimy szukac domu ale najpierw trzeba ja wyleczyc :placz: Koszty pokrywamy ze swojej kieszeni (ja z kolezanką) Z domem wiem, że tez będzie trudno bo Bella nie jest młoda... i zupełnie zrezygnowana Quote
iwop Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 nie na szczęście nie - zresztą zaraz bym ja zabrała (co zrobie najpewniej z Melą) ale to tez pijaczek tyle tylko ze z tych nieszkodliwych. ma swojego kundelka i psa i całkiem dobrze je traktuje tzn wygladaja dobrze i nie są wystraszone. Ale ja oczywiście u zadnego pijaka zwierzecia bym nie zostawiła. Ktos z nas jest u niego codziennie aby zrobic zastrzyki, zanieść jedzenie i sprawdzic co się dzieje... Pijaczek wbił sobie do głowy, że Mela u niego zostanie ale ja nie chcę aby pies był u alkoholika. :shake: ja nie miałam pojecia, że tamten dt jest taki! to jakis sk.. co jest ok jak się przychodzi na kontrole bo nie chce stracic kasy na wino; wszystkiego dowiedzieliśmy sie od sąsiadów. Sytuacja jest tragiczna bo nie mamy naprawde gdzie zabrac psów ( w przytulisku gdzie jest 16, psy nie akceptuja Meli i źle by sie to skończyło). Jestem załamana. Quote
beamicha Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 proszę dla boksicy http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4373031#post4373031 Quote
iwop Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Beamicha brak mi słów:loveu: :loveu: :loveu: Quote
iwop Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Prosimy O Pomoc! Bella Jest Chora I Zrezygnowana ! Quote
AgaiTheta Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 iwop jutro zadzwonię do zaprzyjaźnionej kliniki w Lublinie, jeżeli będzie miejsce to chcielibyśmy ją tam umieścić. Będzie miała wizyty wolontariuszy, opiekę 24h, co Ty na to? Mamy tam teraz dwa boksie, opieka super i podejście pracowników rewelacyjne. Quote
iwop Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Agai thea ale co z transportem i opłacaniem kliniki - ja moge tylko dac 200 zł Quote
AgaiTheta Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Wszystkim się zajmiemy. W opłacaniu kliniki pomogą nam dobre duszki naszej strony www.bokserywpotrzebie.pl transport to raczej nie kłopot to niedaleko przecież. Jak będzie miejsce to postaram się to załatwić. Quote
iwop Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Bella ma brodawczycę i zanokcicę ; nie licząc ogólnego niedozywienia itp. Quote
Ulka18 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Dziewczyny, a moze by allegro zalozyc z aukcja pomocowa dla boksi? AFN chyba przeslaloby dokumenty rejestracyjne i umowe z banku o nadaniu nr konta do allegro. Ja nigdy takiej aukcji nie zakladalam, ale moze ktos ma doswiadczenie i wie jak takie aukcje np. cegielkowe robic? Pare groszy by wpadlo na ratowanie boksi.... Quote
iwop Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Ula ja robiłam dwukrotnie cegiełki dla Malinki. Ale koszty aukcji cegiełek były dość wysokie. Teraz nie moge sobie pozwolic na taka aukcje bo nie dam rady :shake: Quote
Ulka18 Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Ok. Nie wiedzialam ile kosztuje aukcja cegielkowa :shake: Quote
Recommended Posts