Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziewczyny potrzebuję waszych rad na naszej uczelni istnieje tzw.SKN Kynologów, ostatnio zgłosiłam chęć do referatu na temat ogara polskiego- chciałabym żebyście mi poradziły co powinnam zawrzeć w tym referacie
wg mnie napewno historia rasy, charakter i co jeszcze- pomóżcie;
największy problem mam jednak z tym że tu we Wrocławiu nie mam żadnych materiałów-no chyba że uda mi się w ten weekend jechać do domu, proszę o wasze rady- liczę tu na bee i hanie;)
p.s. okazuje się żę przyszli weci praktycznie nie znają większości ras psów:oops:,trzeba to zmienić;)

Posted

Żanetko jakieś materiały na temat ogarów mam, nie jest tego bardzo dużo ale na pewno coś Ci się przyda. Mogę gdzieś to zastawić Tobie albo podać na uczelnię przez znajomych.

Posted

Żaneta napisał(a):
dziewczyny potrzebuję waszych rad na naszej uczelni istnieje tzw.SKN Kynologów, ostatnio zgłosiłam chęć do referatu na temat ogara polskiego- chciałabym żebyście mi poradziły co powinnam zawrzeć w tym referacie
największy problem mam jednak z tym że tu we Wrocławiu nie mam żadnych materiałów-no chyba że uda mi się w ten weekend jechać do domu, proszę o wasze rady- liczę tu na bee i hanie;)
p.s. okazuje się żę przyszli weci praktycznie nie znają większości ras psów:oops:,trzeba to zmienić;)

hehehe no prosze i teraz w koncu wiem kto jest kto :evil_lol: a to spotkanie kynologów juz ustalone na 29? hmm czyzbym ogluchla jakos. ja tez niebawem zabieram sie za pisanie :cool3:
i mam nadzieje ze referat o ogarze bedzie ciekawy i wyczerpujacy i ze dowiem sie jakis ciekawych, nieznanych mi jeszze, rzeczy :lol:

pozdrawiam

Posted

kurcze to ja też już wiem kto jest kto:evil_lol:, to wstpnie było na 29 prawda? wiec może się coś zmieni:cool1:, ale fajnie że zobaczę na żywo Birę (tak się nazywa ten twój kopov?):multi:, a tak serio to werbujemy z kumpelą ludzi z wetu żeby przyszło ich jak najwięcej na to koło -zobaczymy co z tego wyjdzie,
masz tyle lepij że przy referowaniu będziesz mieć żywy okaz, pozdrawiam ogarkowo:lol:
p.s.jaki ten świat mały:roll:

Posted

Żaneta napisał(a):

Myślę, że warto powiedzieć też o odtwarzaniu rasy po wojnie, to bywa czasami syzyfowa praca, a także o użytkowości ogara. Myślę jednak, że jak Ci dziewczyny dostarczą materiały, to będzie tam wszystko, co potrzeba. Życzę powodzenia :lol: .

Posted

Mokka napisał(a):
Myślę, że warto powiedzieć też o odtwarzaniu rasy po wojnie, to bywa czasami syzyfowa praca, a także o użytkowości ogara. Myślę jednak, że jak Ci dziewczyny dostarczą materiały, to będzie tam wszystko, co potrzeba. Życzę powodzenia :lol: .

dzięki Mokka o użytkowości będzie na 100% tego sobie nie jestem w stanie odpuścić biorąc pod uwagę moję dwa polujące ogary:p

Posted

kasiawro napisał(a):
shangri_la czy Ty będziesz mówiła może o gończych?
moje drogie Panie, a czy jest możliwość aby osoby (osoba) z zewn. przyszła i posłuchała?

niestety ja tego niewiem, bo ja dopiero będe 2 raz na tym spotkaniu

Posted

Żaneta- :lol: no to widze ze bedzie super referacik :cool3: ja za duzo gadac nie bede tez ze wzgledu na potwora, ktory czasami nie umie sie zachowac i non stop weszy okna w sali :cool1: wiec mam nadzieje ze jakos po krotce opowiem o kopovie ( tak o Birce ;) )i koniec a w uzytkowosc to sie raczej zglebiac nie bedziemy, jesli chodzi o konkursy etc...

kasiawro napisał(a):
shangri_la czy Ty będziesz mówiła może o gończych?
moje drogie Panie, a czy jest możliwość aby osoby (osoba) z zewn. przyszła i posłuchała?

ano bede ale nie o polskich :p
co do drugiej czesci pytania to nie mam pojecia trzebaby zadzwonic do tej naszej babki co sie nami "opiekuje" albo napisac maila ( ktory kurce zgubilam, niezly ze mnie wiceprezes :diabloti: heheh)

pozdrawiam