saphira18 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 my również się cieszymy! biada obcym pukającym do Azy:evil_lol: Quote
pralinka94 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 mądra Azula, wszystko układa się po myśli :D Quote
madzia.uje93 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 No i takie wiadmości najlepsze! :loveu: Quote
ania91sc Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 Dziś dzwoniła do mnie Pani od Azy :) Azulka była u weterynarza, gdyż tak jak wspominałam ma ślad jakby po sterylizacji na brzuchu, jednak weterynarz powiedział, że ciężko powiedzieć, czy to jest to... Poza tym Aza ma przepuklinę pępkową na brzuszku więc i tak by szła na zabieg, wątpię, czy weterynarz "schroniskowy" powie, czy Aza już była wysterylizowana, czy ją dopiero sterylizowali... Aza na sterylkę jedzenie 7 marca. Azulka jest bardzo grzeczna w domku, na dworze szaleństwo, chce pobiec do każdego psa i podobno raz już dostała "po uszach" od innego ale to nic nie dało, z każdym musi się przywitać :) Na ludzi przychodzących do domu dalej się jeży, a u weterynarza była grzeczna jak aniołek, dała się podotykać, a przymierzanie ubranka to ponoć była dla Niej zabawa :) Quote
ania91sc Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 Aha weterynarz, u którego była Aza stwierdził, że na pewno ma więcej niż 2 latka... nie powiedział ile ale stwierdził, że jest pewien, że nie jest, aż taka młodziutka :) Quote
pralinka94 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 super :D kochana, dobrze, że jest taka grzeczna :D jedynie ten zabieg na pewno nie będzie dla niej przyjemny, ale w tak fajnym domku dojdzie do siebie szybko :multi: Quote
soboz4 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 powiedz im żeby odrobaczyli Azę, jeden robal w kale Tristana to nicień, drugi to pierwotniak, obawiam się że tych masowych biegunkach żaden pies nie jest bez pasożytów... Quote
ania91sc Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 Dziś dostałam zdjęcie od Azy i pozdrowienia :) Od razu oddzwoniłam i rozmawiałam z Panią dobre 20 minut :D Okazało się, że Aza przytyła już ponad 8kg :-o Jest psem idealnym pod każdym względem, ani razu nie narozrabiała jakoś :) Na dworze także słucha się doskonale :) Pani zaprosiła mnie na kolejną wizytę :) Powiedziałam, że pokażę się pod koniec czerwca :) Ciekawe, czy "moja" Azulka mnie pozna :D Quote
madzia.uje93 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 8 kg sporo:evil_lol: Chciałabym zobaczyć Aze, gdzie te zdjęcie?:eviltong::) Quote
ania91sc Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 Ale na tym zdjęciu tego nie widać, bo głównie pychol wystawia :D Quote
madzia.uje93 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Ehh no to zaczekamy na zdjęcia z kolejnej wizyty może:) Quote
ania91sc Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 A ja dziś dostałam też nowe zdjęcia Azy :) Jak je zobaczycie to pewnie stwierdzicie to samo co ja - czyli, że z Azy zrobił się MEGA pulpecik :D Jutro zadzwonię do Pani i zapytam się jak Azulka się sprawuje. Quote
MagdaB Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='maciaszek']Rzeczywiście troszkę ją utuczyli...[/QUOTE] To tak z miłości :) Quote
ania91sc Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 A więc dowiedziałam się, że nasza Aza przytyła 10 kg w tej chwili waży 27 kg :crazyeye: Pani mówiła, że nie ma co na nią narzekać, jest kochana ponad życie przez Panią i Pana :) Ale najbardziej jest za Panem obok, którego śpi w łóżeczku pod kołderką :D Jedynie na dworze jak zobaczy jakiegoś psa to nie słucha, bo musi się z nim koniecznie obwąchać, poza tym tak jak kochała w schronisku tak kocha teraz zabawę - wszelkiego rodzaju zabawki, patyki, kamyki :mad:, butelki (ponoć kradnie je często z boiska jak chłopaki grają :D). W domu za to jest grzeczniutka, większość czasu śpi, oczywiście na wersalce. Czasem zdarza jej się (ale bardzo rzadko) podlecieć do kogoś i go trochę postraszyć, ale naprawdę musi jej się ktoś nie spodobać. Poza tym zrobiła się trochę bardziej towarzyska tzn. już tak nie broni mieszkania i goście mogą śmiało przychodzić w odwiedziny :) Póki co nie wynaleźli jeszcze takiej zabawki jak to Pani się śmiała, której Aza by nie dała rady "rozbroić" :D Quote
madzia.uje93 Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Jejku jak dawno nie było nic od Azy:) 10 kg?:crazyeye: To w schronisku musiał być z niej chudzielec:evil_lol: Oby więcej jakich domków, jak najwięcej! Quote
pralinka94 Posted October 9, 2013 Posted October 9, 2013 kochana psina :D właściwie pies ideał :) Quote
ania91sc Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 O rany Suńka 1032/13 wygląda jak "moja" Aza, gdybym nie miała 100% pewności, że on nadal jest w domku i ma super dom to bym pomyślałam, że to ona... Quote
MagdaB Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 ania91sc napisał(a):O rany Suńka 1032/13 wygląda jak "moja" Aza, gdybym nie miała 100% pewności, że on nadal jest w domku i ma super dom to bym pomyślałam, że to ona... Jak dla mnie dziewczynki się różnią. Ale mam nadzieję, że ona też znajdzie dobry dom. Quote
madzia.uje93 Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Tak trochę większa ta sunia niż Aza się wydaje:roll: Oby trafiła tak dobrze jak ona! Quote
Recommended Posts