Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lisica napisał(a):
Sa-jo ,jest jeden u mojego ze strony ojca znaczy Dakara, to jest Cello v.d. Romerau, to u Ramzesa i Gabro,też będzie, znaczy przodki som, no i co?:cool3:

no som, ale jak na takie pokrewienstwo patrzyc, to 3/4 mieszkancow mojej rodzinnej wsi jest moja rodzina :eviltong: Dla mnie rodzina, to do drugiego pokolenia, no maaaaks do trzeciego.

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi: jeżeli coś uważnie przeczytałam to ktoś tu ma suczkę po Belli i Dakarze DE-BES to z tego wychodzi że mój Goran ma tu siostrzyczkę:multi:

Posted

Niech będzie normalny, mój w wieku 3,5 mieś waga 22kg. jak go kupiliśmy to ważył 14 kg a liczyło toto sobie wtedy 2,5 miecha,
Foty dla wglądu, jak miał równo 3 miechy

6 mieś

7,5 mieś

Rok

Posted

mój ma CZAKA w rodowodzie i to jest pradziadek od strony matki babki czy jak to się tam pisze... jesooo te wiezy rodzinne to naprawde trudne...
taaa alantani uważaj bo Gabro zawsze będzie zmęczony :evil_lol: widać, że diabeł i pochodzisz troche nawet nie na szkolenie a na tropienie i pobiega maluch troche z innymi owcarkami to w ogóle... :diabloti:
mój to wyjątek od reguły... jest grzeczniuteńki, nie ujada (!) :diabloti:, jest troche ciapowaty, nie bije sie o swoje... ogólnie pacyfista ale jak sie w domu rozszaleje to nie ma bata i jest rzeź... a tak to wszystkich lubi

Posted

ada89 napisał(a):
jest grzeczniuteńki, nie ujada (!) :diabloti:,

Jakies zaluzje :razz: :mad: To nie moja wina, ze ktos wygadal moim psom, ze bedziemy tropic :eviltong:

Kupilas obroze Ramzesowi?? :mad:

Posted

Mój tez był pacyfista,( nie wliczając kotów, bo te to zawsze zaganiał w jedno miejsce) do czasu, coś około roku mu sie pozmieniało, teraz jest, a raczej był agresor dla psowych kolesi,w sensie że "co je moje to mi nie rusz bo dostaniesz kłami" bo po trzech lekcjach zrobił sie olewator:lol:, choć oczka to ma takie, że ino mi pańcio pozwoli to ja ci gnoju dam:evil_lol:

Posted

jantaro napisał(a):
alantani ale mój Goran ma braciszka a nie siostrzyczkę bo Gabro to prze
cierz chłopak jest:lol: :lol: :lol: :lol:

Coś sie mnie zdaje że to jeden miot:cool3:Goran i Gabro

Posted

jantaro napisał(a):
:multi: jeżeli coś uważnie przeczytałam to ktoś tu ma suczkę po Belli i Dakarze DE-BES to z tego wychodzi że mój Goran ma tu siostrzyczkę:multi:

no siostrzyczki to nie, ale braciszka owszem:p i to rodzonego, z tego samego miotu:multi: daj jakieś fotki, ciekawam jak ten Twój maluch wygląda:loveu:

Posted

saJo napisał(a):
A ja dbam o to, zeby byl diabel :diabloti: :evil_lol:
Popelnilas dwa bledy:
pierwszy: kupilas sobie ONka :evil_lol:
drugi: zdecydowalas sie na szkolenie u mnie :evil_lol:

A czy bedzie wielki, moim zdaniem on nie jest duzy jak na jego wiek, mysle ze bedzie przecietnym, mocnym ONkiem. Wydaje mi sie, ze Bols byl wiekszy (ale moze dlatego, ze to bylo dawno i ja bylam mniejsza :roll: )

no patrząc na to co lisica napisała to ten mój to jest jakaś kruszynka, mizerota po prostu:-o mnie to 3 wetów niezależnie powiedziało że on jest wielki jak na swój wiek, ale jak wiadomo weteryniarze to taka kasta co sie zna na wszystkim i na niczym:evil_lol::evil_lol: :razz:owczarkarzy trza pytac; cieszy mnie wiec opinia że on w normie bo ja nie chce słonika wyhodowac:crazyeye:saJo, czemu Ty za wszelka cene chcesz zrobić z mojego miłego szczeniaczka potwora:placz:??

Posted

alantani napisał(a):
saJo, czemu Ty za wszelka cene chcesz zrobić z mojego miłego szczeniaczka potwora:placz:??

Ja nie zrobie z niego potfffora. Ja zrobie z niego prawdziwego ONka.

Posted

:diabloti: mój diabełek waży 14 kilo kazdy też mówi że wielki jest ,ale też czytałam o bardzo ciężkich szczeniakach.Myślę że waży dobrze bo wygląda dobrze.Za duża waga to teżnie dobrze bo bardzo obciąża stawy itd....:p może ty wyślesz jakieś fotki swojego;)

Posted

[quote name='jantaro']jestem zamotana i nie potrafię wysłać zdięcia chyba że przez emalia. ILe waży twój Gabro?
ja tez jestem ciemna masa i nie umiem tu fot wstawiać:oops:, możesz wysłać na alantani@o2.pl Qndel waży coś pod 14 kilosów, mamy taka badziewna wage łazienkowa i ciezko zwazyc wiercacego sie potwora:evil_lol::evil_lol:

Posted

jantaro napisał(a):
:diabloti: mój diabełek waży 14 kilo kazdy też mówi że wielki jest ,ale też czytałam o bardzo ciężkich szczeniakach.Myślę że waży dobrze bo wygląda dobrze.Za duża waga to teżnie dobrze bo bardzo obciąża stawy itd....:p może ty wyślesz jakieś fotki swojego;)

Wysłałam. Twój chyba do mamy podobny bardziej:p jak ja wybierałam to było 3 chłopaków i tylko jeden do taty podobny no i ja tego do taty podobnego zawłaszczyłam:evil_lol: No i miał być taki spokojny najbardziej...:razz:

Posted

saJo napisał(a):
Ja nie zrobie z niego potfffora. Ja zrobie z niego prawdziwego ONka.

boże, miej nas w swojej opiece... mnie i Gabrysia:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='saJo']IV pokolenie
NATZ vom Hasenborn
QUANA vom Arminius
VAX von der Winerau
HENNING van Noort
KARINA von der Teufelskanzel
FAND v. Suenblisk
FINA vom Wisenborn
YAGO vom Wildsteiger land
DOLLY v. Arlett
CELLO v. d. Romerau
NANNI von der Noriswand
LAIOS van Noort
ANDRA vom Schulring
DAX Arjakjo
GABI von der Reckenfelder Heide

Pisze z rodowodu, od gory, wiec macie najpiero przodkow ojca, pra pra dziadek, pra prababcia.

Poniewaz moj pies jest troche starszy, to macie jeszcze trzecie pokolenie:
CELLO v. d. Romerau
OLA vom Hasenborn
LAIOS van Noort ayshe mozesz mi napisac cos na temat tego psa? o wlasnie odkrylam, ze Bols jest na niego inberdowany :lol:
QUIXSY vom Wisenborn
ULK von Arlett
MONA v. d. Noriswand
ENNO vom Schulring
BIENE vom Gronendammno nic ci nie napisze bo nie wiem po kiego byl inbredowany-pewnie wypadek przy pracy.bo inaczej nie rozimiem.taki "pierwotny"rodowod bym powiedziala mocno sladowy,srednio schutzhundowy[nie do d..ale i nie wybitnie].Laios to po prostu byl reproduktor.noorty sa b.porzadne psy.soorrrki ale nie dogrzbalam sie wczoraj do tego posta.:oops: .jak chcesz to na pw.napisze ci cos wiecej jak sie dowiem wiecej.

Posted

ayshe napisał(a):
taki "pierwotny"rodowod bym powiedziala mocno sladowy,srednio schutzhundowy[nie do d..ale i nie wybitnie].

Rozumiem, ze mowisz o rodowodzie Laoisa?? czy Bolsa??

Posted

ayshe napisał(a):
no nic ci nie napisze bo nie wiem po kiego byl inbredowany-pewnie wypadek przy pracy.bo inaczej nie rozimiem.

W sumie, teraz sobie tak pomyslalam, ze to moze byc mozliwe. Bols jest z pierwszego miotu tej hodowli, jego matka jest z hodowli pana Szczesniaka (nie wiem czy znasz, on intensywnie dziala/dzalal w oddziale Bydgoszcz), a ojciec byl psem sprowadzonym z Niemiec w rekach pana Szczesniaka.