Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No przecież nie kłamię, mówię jak na spowiedzi. Berolina była hodowlą jak wiesz krótkowłosych ON, a według słów p.Turkiewicza "niestety" ale rzadko trafiały się też DONki , które jako pety oddawał np. Znajomemu księdzu. a Bojar trafił się właśnie mnie choć ja nie zakonnica:evil_lol:.
Ku mojej radości był zresztą wyjątkowo długowłosy. a co jeśzcze waźniejsze miał super charakter.
Tu znowu muszę potwierdzić Twoje słowa (chodzi o to na co zwracać uwagę wybierając hodowlę). Oboje rodzice mieli licencję niemiecką .
Pozdrawiam

Posted

Jula napisał(a):
No przecież nie kłamię, mówię jak na spowiedzi. Berolina była hodowlą jak wiesz krótkowłosych ON

Ayshe chodzi o to że nie krótkowłose się mówi, a twardowłose (chyba że tym razem ja coś pokręciłam:oops: ) krótkowłosych ONków nie ma nie było i nie będzie:evil_lol:

Posted

Jula:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ..krotkowlose to sa dobermany.onki sa twardowlose albo...normalnowlose[uzywajac okreslenia w nawiazaniu do wlosa gdzie wyraznie pisze jaki ow wlos ma byc]...ech to taka moja obsesja na rowniz z "wilczurami","owczarkami staroniemickimi","sredniowlosymi...i innymi polamancami.idelany wlos onka to twardy wlos okrywowy po ktorym woda scieka jak po folii.:p .
to prawda zem ialas duze szczescie kupic szczeniaka od Turkiewicza
[*].to byl Hodowca.:loveu:

Posted

Szira/Gosia napisał(a):
Ayshe chodzi o to że nie krótkowłose się mówi, a twardowłose (chyba że tym razem ja coś pokręciłam:oops: ) krótkowłosych ONków nie ma nie było i nie będzie:evil_lol:

byly skarbie:cool3: .wlos kreci pojawial sie dosc dlugo i we wzorcu polskiego kynologa z 1936 roku sa onki krotkowlose i..szorstkowlose z brodka jak i dlugowlose.ewolucja wzorca jest zawezanie wymagan w czasie polepszania i wyrownywania sie populacji danej rasy.dlatego wylatuja z niego kolejen przypadki .wlos kreci byl obecny[i pojawia sie acz b.rzadko]w populacji onkow z ddr.ojciec chity ma wlos normalny ale....krotszy niz wlos idelany.ja bym sie przypierniczyla do takiego wlosa.ale miesci sie jeszcze w widelkach.taki przyklad oczojebny:ghandi arlett:cool3: .wlos normalny ale...jeszcze troszke a moznaby go bylo zaliczyc do przedluzonego czyli juz dlugowlosego.ja ubolewam nad tym ze u onkow pojawia sie czesto miekka okrywa.tj.wlos okrywowy nie jest wystarczajaco twardy.idealny wlos okrywowy ma z psow ktore znacie shado.nie uzylabym do hodowli psa ktory nie ma zaznaczonej twardej okrywy.ale ja to wogole wielu psow bym do hodowli nie uzyla:oops:

Posted

ayshe napisał(a):
byly skarbie:cool3:

OJ tam:razz: ja szczerze to już tyle się dowiedziałm od takiego gadającego krasnala:razz: co nawija i nawija:razz: że mnie się już wszystko kręci:oops: ale sprostowania zawsze mile widziane:lol:

Posted

wiem, wiem, nie powinnam, ale muszę się pochwalić, że mam genialnego psa :)
nie tylko że zaczął tą purinę jeśc jak marzenie, nie tylko że w końcu przesypia całą noc :p, to jeszcze już od drugiego dnia nie zdarzyła mu się wpadka :crazyeye: z siusianiem i kupkaniem w domu. nawet w nocy :multi:.

jest grzeczny jak marzenie, wet go dobrze ocenia (chcoć rezerwuje czas za dwa miesiące na komplet badań - krew i badania stawów) i wogóle cud, miód i orzeszki.

jak rozpracuję jak się wkleja fotkę, to wkleję w galeri, choć od razu mówię że będzie to frodzio spiący, bo tylko w takim stanie leży dość długo bez ruchu :razz:.

pozdrawiam wszystick donkowców i onkowców :diabloti:

Posted

Wszystko to wiem, ale jeszcze nie spotkałam się z tym by którykolwiek hodowca (nawet Turkiewicz) był tak precyzyjny jak Ty. Mówią tylko potocznie długo-, krótko-ON i koniec. Więc dla uproszczenia też tak mówię.

Posted

Szira/Gosia napisał(a):
OJ tam:razz: ja szczerze to już tyle się dowiedziałm od takiego gadającego krasnala:razz: co nawija i nawija:razz: że mnie się już wszystko kręci:oops: ale sprostowania zawsze mile widziane:lol:

jestem ciekawa co bralas ze gdzies widzialas gadajace krasnale:diabloti: :eviltong:

Posted

ayshe napisał(a):
jestem ciekawa co bralas ze gdzies widzialas gadajace krasnale:diabloti: :eviltong:

Nie musiałam nic brać:eviltong: taki mały gadający krasnal kręci się niedaleko:razz: nosi okularki i jest uperdliwym tresserkiem:eviltong: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

alantani napisał(a):
Ooo, troche sie znamy, a poznamy sie jeszcze lepiej:p myśle że wpadniemy z Gabrysiem poprzeszkadzać w niedzielę:diabloti:

Przeszkadzanie bylo bardzo intesywne :evil_lol: Moi kursanci na pewno mnie za to kochaja :evil_lol: A Gabrys slodziaczek, mam nadzieje, ze niedlugo sie spotkamy juz nie tylko w celach towarzyskich :)

• 2 weeks later...
Posted

saJo napisał(a):
alantani
czy my sie czasem nie znamy?? :razz:

chodzi o tego małego szkraba co był na tropieniu w piątek? :loveu: ten co tak z Ramzeskiem ładnie wyglądali? :loveu: :cool3:

Posted

ada89 napisał(a):
chodzi o tego małego szkraba co był na tropieniu w piątek? :loveu: ten co tak z Ramzeskiem ładnie wyglądali? :loveu: :cool3:

tak :cool1:

Posted

ada89 napisał(a):
a co ta (:cool1:) minka znaczy? :diabloti:

Nic. Dlaczego Ty mnie zawsze podejrzewasz o jakies niecne zamiary i podteksty? :roll:

Posted

saJo napisał(a):
Nic. Dlaczego Ty mnie zawsze podejrzewasz o jakies niecne zamiary i podteksty? :roll:

No bo mnie nie lubiszzzzzzzz... :cool3:

Posted

ada89 napisał(a):
No bo mnie nie lubiszzzzzzzz... :cool3:

Oczywiscie, ze Cie lubie, nawet wczoraj mieliscie dwa slady i zaden nie byl zwiazany z woda :angel:

Posted

Przeskakiwanie przez rów z wodą i sugestia żeby kolejny bardzoszeroki przeskoczyć nie jest związane w ogóle z wodą ale ok :evil_lol:

No dobra ale ryzyko zamoczenia się było minimalne :lol:

Posted

[quote name='Saba']Przeskakiwanie przez rów z wodą i sugestia żeby kolejny bardzoszeroki przeskoczyć nie jest związane w ogóle z wodą ale ok :evil_lol:

No dobra ale ryzyko zamoczenia się było minimalne :lol:

Po prostu dbam o twoja kondycje i skocznosc :eviltong: Poza tym, wiedzialas gdzie bedziemy tropic, trzeba bylo wziasc kalosze :eviltong: Ja za to musialam lazic z ciezkim laptopem patrzac jednoczesnie na nasze psy siedzace w samochodzie. Dlaczego ja nie kupilam sobie plecaka, zamiast torby :placz:

Posted

ada89 napisał(a):

Noo, wyglądali nieźle razem:p szkoda tylko że kolega z aparatem nie strzelił foty jak pańci szczęka do kostek opadła, bo pieseczek nosek w ślad wsadził i sobie po nim poszedł, a pańcia myślała że pieseczek za mały głupek jeszcze a to pańcia na głupka wyszła:oops::eviltong:

Posted

[quote name='alantani']Noo, wyglądali nieźle razem:p szkoda tylko że kolega z aparatem nie strzelił foty jak pańci szczęka do kostek opadła, bo pieseczek nosek w ślad wsadził i sobie po nim poszedł, a pańcia myślała że pieseczek za mały głupek jeszcze a to pańcia na głupka wyszła:oops::eviltong:

tym oto sposobem wygralam flaszke :p