draculka Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Kilka tygodni temu przybłąkał się do mnie do firmy młody piesek, widoczny na fotkach. Misiu (roboczo nazwany) jest miłym i kontaktowym pieskiem. ma ok 6-8 miesięcy, ledwo zmienił zęby. Dogaduje się z pozostałymi zwierzakami u mnie w pracy (2 dorosłe samce i kotka). Szukam mu domku, gdyż tutaj zostać nie może. Jeśli nie znajdzie się nikt do końća miesiąca, kto będzie mógł go przygarnąć...piesek niestety pojedzie do schroniska :placz: Sytuacja jest dla mnie trudna i bardzo smutna, ale więcej czasu niestety tu spędzić nie może... Misio łaknie miłości i obecności człowieka, uwielbia być głaskany i ślicznie pilnuje się na spacerkach. Jestemw stanie dowieźć psiaka w Szczecinie i najbliższych okolicach. Piesek przebywa w Policach. Quote
draculka Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 ciapku niech Cię ktoś zobaczy :placz: Quote
jotpeg Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 psiak sliczny!!!! Draculko, napisz do kogos z mapy dogo o pomoc przy ogloszeniach, allegro itp. - samemu ciezko... I moze do szczecinian, zeby wspierali. Quote
draculka Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Maluch nie śpi na ulicy, tylko w miarę bezpiecznie i dobrze u mnie w pracy. Niemniej jednak długo tu zostać nie może :placz: Wraz z moimi psami firmowymi tworzą już niezłe stadko siejące postrach. Psiak musi szybko znaleźć się gdzie indziej. Quote
jotpeg Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 no nie, nikt nie nawet zajrzał? eeee :shake: Quote
justine. Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 sliczny, moze allegro albo inne portale ogloszeniowe? Quote
amelka0 Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Draculka,daj ogłoszenia do gazet,typu:kurier,kontakty,powieś ogłoszenia gdzie się da a zobaczysz,że szybko ktoś się znajdzie.Takie śliczne i młodziutkie pieski,w dodatku małe naprawdę znajdują domki!Tylko ładny tekst napisz,prawdziwy,ale chwytający za serce!powodzenia!;) Quote
amelka0 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Podnoszę Malucha i gratuluję że znalazł na swej drodze tak wspaniałą dziewczynę jak Ty,która zdecydowała mu się pomóc.Gdyby nie Ty,już dawno w schronie by siedział... Quote
iwop Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 oby tylko ten sliczny pysio nie trafił do schronu! :placz: --------------------------------------------------- http://http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx! Quote
jotpeg Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 [SIZE="3"]podnosze. Zapadl mi w sece piesio. :loveu: Quote
draculka Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Rozwieszam ogłoszenia gdzie się da... maluszku niech Cię ktoś wypatrzy i pokocha ;) Quote
draculka Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Misio tymczasem zamieszkał na dużym wybiegu z moim firmowym agresorkiem Szarikiem. Chłopaki się dogadali świetnie i dzielą razem wspólną budę :crazyeye: Nie myślcie, że zamknęłam psa w kojcu dwa na dwa :) U mnie w firmie psiarnia naprawdę ma raj. Dwa biegają luzem i witają wszystkich klientów, a jeden siedzi w ciągu dnia na wybiegu o wymiarach 20mx20m. No i do tego należy doliczyć moją sukę domową i sukę domową wspólnika - obie codziennie dojeżdżają z nami do pracy. Niestety Misio nie może z nami zostać na stałe. Mam po prostu za dużo psów :( Niestety to prywatna firma nie psiarnia i Misio musi znaleźć dobry dom. Quote
jotpeg Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 no to przypominam jamnikowatego Misia, świetny jest! :multi: i jaki zgodny chłopak :p Quote
amelka0 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Super Draculka,najważniejsze że ma dach nad głową i dobrą opiekę a nie stres w schronie.Zobaczysz,ogłoszenia na pewno przyniosą rezultat;);) Quote
draculka Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Piesio nadal nie ma nowego domu :placz: :placz: :placz: W ubiegłym tygodniu był jeden telefon, ale umówiony ktoś się nie pojawił. Jeszcze kilka dni i z bólem serca będę musiała odwieźć go do schronu :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: Dramat... Quote
amelka0 Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Draculka,no co Ty???Tylko nie do schronu!!Zrób mu zdj i ładny tekst,wzruszajcy,jak Ci już pisałam wcześnie na p.w-i porozklejaj gdzie się da,(jutro niedziela powieś np w drodze do Kościoła i nie tylko)zobaczysz że Ci się uda,i ktoś zainteresowany napewno zadzwoni,a że to młody i piękny piesek,w dodatku mały to napewno będzie niejeden chętny.W schronie nie dość że może popaść w depresję,nabawić się choroby,to ma małe szansę że go ktoś wypatrzy jednego z 300 psów!A na plakatach będzie on jeden,napewno chwyci kogoś za serce,tym bardziej że wiele ludzi,co by chciało psa,nawet nieraz nie wie o tym że by chciało....Boi się iść do schronu,że psychika nie wytrzyma,lub nie będą wiedzieć kogo wybrać,a tak to zawsze ktoś się zlituje,tylko raczej przez dogo jest mała szansa...Tu wchodzą gównie ludzie co chcą oddać psa,pomóc jakiemuś biedaczkowi,Ci co by chcieli wziąść,z reguły nie mają pojęcia o takim forum.My możemy Cię głównie wspierać,coś podpowiedzieć,ale szukać musisz też sama,przez plakaty,ogłoszenia w gazetach itd.Nie poddawaj się!Powodzenia Quote
draculka Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Misio od soboty jest w nowym domku :multi: :multi: :multi: Został adoptowany do domku z ogrodem i z chłopcem w wieku szkolnym, który się w nim zakochał na zabój. Trafił fajnie i będę go miała na oku, bo to rodzina mojego znajomego. Misio żyje w zgodzie z ich dwoma kotami i jest tam bardzo kochany. Cieszę się, że mu się udało :loveu: Odwlekałam decyzję jak mogłam i do ostatniej chwili szukałam mu domku. Ci państwo chcieli go przygarnąć dopiero po świętach ze względu na przeprowadzkę do nowego domu i Misio trafił już na "nowe śmieci". Temat można przenieść do działu szczęśliwców. Quote
justine. Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 no to super!!! wreszcie bedzie mial tyle milosci na ile zasluzyl, mizianko dla psinka. Quote
amelka0 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Draculka,dzięki za wiadomość,jaką mi nadałaś.Wiedziałam że się uda!Cieszę się wraz z Tobą!:multi::multi: Quote
Recommended Posts