kkasiiiar Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Prosze zajrzycie na watek Aro : Tutaj watek Aro : http://www.dogomania.pl/forum/thread...6#post19869436 Jutro operacja ogolny koszt jak na razie to 370 zł , prosze o pomoc ! Aro jest w DT do niedzieli ..on jeszcze nie wie ze lezenie brzuszkiem do gory sie skończy :-( Quote
kolejna kobietka Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 biedulinek :bigcry:widzialam go juz na fb :-( Quote
kkasiiiar Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 ZA GODZINE PRZYJEZDZA REPORTERKA KTORA WCZORAJ ROBIŁA ZDJECIA DO ARTUKUŁU W GAZECIE ZOBACZYC RAZ JESZCZE DEXTERA I CHYBA JEST ZDECYDOWANA ALE NIE ZAPESZAM !!! ZAPRASZAM na bazarki dla moich tymczasowiczów :smile: Coś dla kobiet : http://www.dogomania.pl/forum/thread...4-11-ZAPRASZAM I dla chłopców od 4-6 lat ciuszki, buty , zabawki http://www.dogomania.pl/forum/thread...5#post19879705 Quote
kkasiiiar Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Dexter znalazł dom ! Pani sie wczoraj w nim zakochała, dziś przyjechała z mezem i córeczka ( ma 6 lat) wszyscy sie zakochali w Dexterze, wczesniej Państwo mieli psa który rok temu odszedł za TM w wieku 14 lat , bardzo fajni ludzie do Dextera podchodzili ze spokojem i smaczkami ;) wiedza ze narazie bedzie potrzeba czasu i pracy zeby Dexter np nie załatwiał sie w domu . Mowiłam o tym ze lubi uciekać. Umowiłam sie z Państwem na wizyte po adopcyjna tak za okolo miesiac. Pani jest osoba publiczna w Świeciu pracuje w gazecie wiec tutaj nie ma obaw ze moze mi znikąć z oczu ;) Umowa podpisana, Dexter zostanie wykastrowany wcześniejszy pies Państwa tez byl kastrowany wiec tutaj nie musiałam uświadamiać ;) Quote
Lucyja Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Kasiu jesteś wielka !! :multi: Widze, że ostatnio pieski ida u Ciebie jak świeże bułeczki :) Miej Kasieńko rekę na pulsie, żeby Dexterka wykastrowali. Dexter zamieszka w domu czy w bloku ? Quote
Lucyja Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Na forum fundacji juz przekopiowałam tę radosna wiadomość :) Quote
kkasiiiar Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 [quote name='Lucyja']Kasiu jesteś wielka !! :multi: Widze, że ostatnio pieski ida u Ciebie jak świeże bułeczki :) Miej Kasieńko rekę na pulsie, żeby Dexterka wykastrowali. Dexter zamieszka w domu czy w bloku ? W mieszkaniu ale jest dość duze a on nie jest az taki energiczny , piłe owczem lubi ale jak ma wolna reke to lezał pod drzwiami domu wiec mysle ze spokojnie moze mieszkac w mieszkaniu , ewentualnie tylko problemy z zalatwianiem sie , mysle ze nie bedzie nic niszczył bo nie jest typem psa niszczyciela , mialam juz wycieraczke w strzepac , worki do śmieci i inne dewastacje , Dexter nic nie probował nawet niszczyc wiec tutaj jestem spokojna, moze ewentualnie troche piszczeć zostawiony sam w domu ale napewno nie bedzie wył ani szczekał bo w kojcu po zwróceniu mu uwagi przestawał piszczeć, a cale dnie spedzał spiac wiec nie mialam z nim zadnych problemów nie liczać tej ucieczki ;) Lucynko na koncie Dextera zostało 20 zł plus ta wpłata jaka ktoś przelewał w piatek pewnie jutro bedzie u mnie na koncie, no i prawie caly worek Brity. Co z tym robic? Quote
kolejna kobietka Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 faktycznie domek za domkiem!!! wspaniala niesamowita wiadomosc! :loveu: tylko takie chce!!! :lol: Quote
toyota Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Ogromnie się cieszę :Cool!:. Mam nadzieję, że państwo dadzą radę z Dexterem w mieszkaniu. O relację z córeczką się nie boję, bo Dex był na początku "zabawką" dla córek w poprzednim domu i wyladował na łańcuchu gdy urósł i się nim znudziły. Także z dziećmi się wychował i jest do nich przyzwyczajony. Dziękuję Fundacji dr Lucy za karmę i gotowość pomocy ! Kkasiiiar :loveu::loveu::loveu:. Quote
Lucyja Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Kasiu jesli chodzi o 20 zł nadpłaty, które zostało po Dexterku i karmę, to przeznacz na pieski, które masz pod opieką. Może Misiowi przyda się karma lub ten skromny grosik na coś. W każdym razie zagospodaruj według własnego uznania. Wpłata o której pisała nasza forumowa "kolaczek" poszła pewno na konto fundacyjne, bo nikt nie prosił mnie o podanie Twojego konta. Tak więc te pieniądze pewnie pójdą na jakiegoś kolaka :) Quote
kkasiiiar Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Lucyja napisał(a):Kasiu jesli chodzi o 20 zł nadpłaty, które zostało po Dexterku i karmę, to przeznacz na pieski, które masz pod opieką. Może Misiowi przyda się karma lub ten skromny grosik na coś. W każdym razie zagospodaruj według własnego uznania. Wpłata o której pisała nasza forumowa "kolaczek" poszła pewno na konto fundacyjne, bo nikt nie prosił mnie o podanie Twojego konta. Tak więc te pieniądze pewnie pójdą na jakiegoś kolaka :) Dziękuje ogromnie :) :loveu: Quote
kkasiiiar Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Wieści z domu i zdjecia Dextera : "Witam Nasz Dexi Flexi lub Dexti Pierdzioszek (bo puszcza bąki) od samego początku nie sprawia żadnych problemów. Choć nie orientuje się w domowych sprzętach, niczego się nie boi. Jego ulubione zajęcie oprócz zabawy z piłką i jedzenia to spanie. Tak sobie westchnie wtedy i odpad robi totalny. Na tą chwilę spacery przypominają raczej ostre marszobiegi, bo Dexti zupełnie nie potrafi chodzić na smyczy. Także to on nas wyprowadza, a nie my go. Mamy za to dużo ruchu i naprawdę człowiek od razu czuje się lepiej. Od samego początku nie ma też problemu z załatwianiem ? pies nie nabrudził ani razu. Aż się nie chce wierzyć, że żył przy budzie. Dexter doskonale wie, że jest smycz, że jak się ubieramy to jest spacer. W ogóle uczy się w tempie światła. Kiedy pierwszy raz wszedł do klatki bał się schodów. Ale już przy następnym razie szedł śmiało. On już nawet doskonale orientuje się wokół rewiru. Wie która klatka nasza. Jest naprawdę bardzo mądrym psem. I na razie brudnym [FONT=Wingdings]:-)[/FONT] Nie chcieliśmy go stresować w tych pierwszych dniach i daliśmy mu czas żeby nas poznał, ale czeka go mycie w psim salonie (musi! [FONT=Wingdings]:-)[/FONT]). Zresztą uważam, że nie będzie to problemem ? Dexi uwielbia czesanie, kładzie się, brzuch wystawia i zasypia, jest totalnym pieszczochem. Tak samo wycieranie łap po spacerze ? naprawdę nie ma problemu. Jest kochanym i podkreślam, bardzo mądrym psem ? bardzo, bardzo, bardzo, bardzo dziękujemy!!!!!!!!! Fotki w załączeniu. Zapraszamy też na wizytę [FONT=Wingdings]:-)" [/FONT] [FONT=Wingdings] [/FONT] Quote
kolejna kobietka Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 trafil mu sie wymarzony domek, a tym Panstwu wymarzony piesio, cudnie!!! :Cool!: :loveu: Quote
Lucyja Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Jak miło widzieć takiego szczęśliwego Dexterka :) I państwo widac też szczęśliwi :) Quote
kkasiiiar Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 maja602 napisał(a):A co z Misiem? Misiu nadal w Punkcie , w sobote byl na zbiórce karmy z Nami ..niestety domku nie znalazł :( toyota zrobila Misiowi fajna sesje , wiec mozna bedzie ruszyć z ogloszeniami , jutro bede miala zdjecia na płytce to dodam na watek. Quote
maja602 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Świetnie. To czekam na zdjęcia. Piesek jest bardzo sympatyczny. Mam nadzieję, że jemu też się poszczęści. Quote
erka Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Ależ się Dexterowi świetny domek trafił:). Super,że państwo nie bali się wziąć psa z łańcucha,że dali mu szansę. Psy z łańcuchów wcale nie są mniej mądre od innych, przecież to nie ich wina, że jakiś debil ich tam przypiął. Ale ludzie często obawiaja się brać takie psy do mieszkania,ze nie będa sie potrafiły zachować, a one w mig wszystko załapują. Niedawno nasz Misiu, który całe swoje 3-letnie życie spędził na krótkim łańcuchu przypiety w stodole, nie widząc nawet świata, pojechał do stolicy, do mieszknia w bloku i swietnie sie tam odnajduje:). Kaasiiiar, a nie mogłabyś Misia zabrać do siebie na miejsce Dextera? Quote
Lucyja Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Dziewczyny, super ubrałyście pieski na festyn :) Dexter był takim przystojniakiem, że nic dziwnego, że sie państwo w nim zakochali. Natomiast Misiu, to jest taki prawdziwy, pluszowy misiu do przytulania. Szkoda, że jego nikt nie pokochał :( Quote
kkasiiiar Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 erka napisał(a):Ależ się Dexterowi świetny domek trafił:). Super,że państwo nie bali się wziąć psa z łańcucha,że dali mu szansę. Psy z łańcuchów wcale nie są mniej mądre od innych, przecież to nie ich wina, że jakiś debil ich tam przypiął. Ale ludzie często obawiaja się brać takie psy do mieszkania,ze nie będa sie potrafiły zachować, a one w mig wszystko załapują. Niedawno nasz Misiu, który całe swoje 3-letnie życie spędził na krótkim łańcuchu przypiety w stodole, nie widząc nawet świata, pojechał do stolicy, do mieszknia w bloku i swietnie sie tam odnajduje:). Kaasiiiar, a nie mogłabyś Misia zabrać do siebie na miejsce Dextera? Narazie nie biore nowego trzeciego tymczasa ponieważ mam swoje problemy prywatne, byc moze za jakis czas sie zdecyduje wiec napewno Misiu bedzie mial pierszeństwo, chyba ze bedzie jakiś przypadek np po wypadku itp Quote
Recommended Posts