_Aga_ Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 (edited) Uploaded with ImageShack.us [FONT=serif] [/FONT] Uploaded with ImageShack.us [FONT=serif] Pojawiła się nie wiadomo skąd... Mała, wylękniona, tuląca się do każdego podchodzącego człowieka. Mieszkała w wykopanej norze pod blaszanym barakiem. Dobrzy ludzie nazwali ją Korą, dokarmiali, czasem ktoś pogłaskał. Za każdym odchodzącym Kora patrzyła z żalem. Tak bardzo potrzebowała domu... Przygarnęli ją dobrzy ludzie, mimo własnego dużego stadka.. Wysterylizowali i szukali domu... Udało się... Niestety radość nie trwała długo.. Po kilku godzinach Kora uciekła... Ludzie nie dopilnowali.... Biedna, przerażona usiłowała wrócić do domu, który uważała za swój.. Szukaliśmy jej wszędzie... Wczoraj, 4 września dostaliśmy wiadomość od Straży Miejskiej, że Kora nie żyje... Potrącił ją samochód, nikt nie pomógł... Umierała przerażona, chowając się przed ludźmi w krzakach.. Koruniu, wszyscy tu za tobą płaczą... Staram się wierzyć, że Tęczowy Most istnieje, że biegasz tam szczęśliwa z moim Guciem, Czarusiem, Romusiem, Smokiem... i innymi psiakami... [/FONT][FONT=book antiqua]Zapłacz Kiedy odejdzie, Jeśli cię serce zaboli, Że to o wiele za wcześnie Choć może i z Bożej woli. Zapłacz Bo dla płaczących Niebo bywa łaskawsze Lecz niech uwierzą wierzący, Że on nie odszedł na zawsze. Zapłacz Kiedy odejdzie, Uroń łzę jedną i drugą, I.. przestań Nim słońce wzejdzie, Bo on nie odszedł na długo. Potem Rozglądnij się w koło Ale nie w górę Patrz nisko I..może wystarczy zawołać, On może być już tu blisko... A jeśli ktoś mi zarzuci, Że świat widzę w krzywym lusterku, To ja powtórzę: On wróci Choć może i w innym futerku..[/FONT] Edited September 5, 2012 by _Aga_ Quote
AlfaLS Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 O Matko, biedna psinka. Smok (*) się nią zaopiekuje... :-(:-(:-( Quote
*GRUSZKA* Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Ach..........gdyby mozna fatycznie cofnac czas!!!!!! Quote
masza44 Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 O matko, przeczytałam i zamarłam.........:( Quote
Recommended Posts