lupe Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 [SIZE="1"][SIZE="4"]Puszek - przyszło mu wieść smutne pieskie życie po śmierci właściciela. [SIZE="1"]Delikatny, nieco spanielowaty piesek o pięknej kiedyś, dłuższej sierści w tricolorze, który w schronisku nie daje sobie rady. Bardzo szybko potrzebuje troskliwego domu . Jest ogromnie nieszcześliwy. Liczne rany na łapach, blizny na pysku, przygaszona postawa oraz wielki smutek w oczach – są dowodem na to, ze powinien opuścić schronisko jak najszybciej – zanim opuści go wola życia. Puszek jest pieskiem ok. 4 letnim. W schronisku w Koszalinie [SIZE="1"](kontakt z Kingą lub z Lupe czyli ze mną a ja już przekażę dalej ) [SIZE="1"]Postanowiłam założyć wątek Puszkowi z naszej strony koszalińskiej, bo to pies, który wyjątkowo potrzebuje choćby tymczasu.... PUSZEK w DT patrz str. 3 Quote
lupe Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 nikt nie widzi Puszka...takie psy jak on, w schroniskach zwykle...:-( niestety nie moge dac mu domu.... Quote
kinga Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 jeśli o jakimś typie psów można wyrokować, ze w schronisku są " na odstrzał" - to z moich obserwacji wynika jednoznacznie - Puszek jest ich niemal wzorcowym przedstawicielem :shake: zgaszone, pogryzione, takie popychadła, na dodatek nie wyróżniające sie niczym w szpalerze innych psów :shake: i dopiero na zdjęciach, które obrabiałam w komputerze, widać: o kurczę, jaki ładny piesek :-o ...wiecie, miałyśmy już z lupe takiego psiaka bardzo " w typie", zdaje sie, ze nawet z tego samego boksu, któremu porobiłam piękne zdjęcia, który spod kudłów zamerdał wesoło do mnie ogonem, a którego lupe nie zdążyła nawet wstawić na stronę... bo już po paru dniach go nie było :placz: oby Puszek wygrał ... Quote
lupe Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 kinga napisał(a):[SIZE="1"]jeśli o jakimś typie psów można wyrokować, ze w schronisku są " na odstrzał" - to z moich obserwacji wynika jednoznacznie - Puszek jest ich niemal wzorcowym przedstawicielem :shake: oby Puszek wygrał ... Puszek nie daj się. Quote
lupe Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 hopaj i sie nie dawaj, dzis juz pozno, ale jutro na pewno ktos cie zobaczy psinko.... Quote
Poker Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 jest bardzo fajny,oby znalazł domek.Zresztą najbardziej się liczy serducho,a uroda.Wiooo,na górę. Quote
samoglow Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 by go dac na razie do tzw. budynku hotelowego w schronie?kinga napisał(a):jeśli o jakimś typie psów można wyrokować, ze w schronisku są " na odstrzał" - to z moich obserwacji wynika jednoznacznie - Puszek jest ich niemal wzorcowym przedstawicielem :shake: zgaszone, pogryzione, takie popychadła, na dodatek nie wyróżniające sie niczym w szpalerze innych psów :shake: i dopiero na zdjęciach, które obrabiałam w komputerze, widać: o kurczę, jaki ładny piesek :-o ...wiecie, miałyśmy już z lupe takiego psiaka bardzo " w typie", zdaje sie, ze nawet z tego samego boksu, któremu porobiłam piękne zdjęcia, który spod kudłów zamerdał wesoło do mnie ogonem, a którego lupe nie zdążyła nawet wstawić na stronę... bo już po paru dniach go nie było :placz: oby Puszek wygrał ... Quote
kinga Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 samoglow napisał(a):by go dac na razie do tzw. budynku hotelowego w schronie? samoglow, w tym sęk, ze w budynku hotelowym jest b. mało miejsca - a Puszek nie ma bezpośrednich wskazań, zeby go przenosić :shake: nie jest ( o ironio) świeżo pogryziony, nie jest jakoś chory - a tam jest tylko kilka boksów w zamkniętym budynku i psy nie są stamtąd w ogóle wyprowadzane na świeże powietrze :shake: - tam to dopiero można wpaśc w depresję :-( Quote
Kasia Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Mogę tylko podnieść ....i jeżeli chcecie mogę wystawić go na allegro, potrzebowałabym tylko jakiegoś tekstu o nim... Quote
samoglow Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 okruszek, puszek klebuszek Bardzo go lubie, przyznac to musze....:p Quote
kinga Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 fidelek2 napisał(a):Mogę tylko podnieść ....i jeżeli chcecie mogę wystawić go na allegro, potrzebowałabym tylko jakiegoś tekstu o nim... a ja bym powieliła tekst z pierwszego postu i nie kombinowała :roll: kontakt mozna podawać na mnie; Kinga kom. 600-870-571 mail: drachma97@gazeta.pl mozna dodać, ze przebywa w schronisku w Koszalinie - w boksie nr 5H Quote
Kasia Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Puszek na allegro... http://www.allegro.pl/item175170867_puszek_przygaszony_zrezygnowany_pogryziony_.html Quote
lothia Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 znalazłam takie ogłoszenie, moze Wam się przyda Kundelek 2007-03-04 Witam serdecznie! Z miłą chęcią przyjme do swojego domu nowego mieszkańca rasy coker spaniel. Rasą ta interesuję sie już od dziecka i miałem już samicę trj rasy, jednak odeszła ode mnie z powodu cięzkiej choroby (parwowiroza). Strasznie teraz pusto... Mam nadzieje,że znajdzie się ktoś, kto ma do oddania psa w dobre ręce. Pozdrawiam! Kontakt: Sulęcin woj. lubuskie Daszyńskiego 29/7 tel: 0663644038 www: http://www.cspaniel.za.pl email: imposibile@o2.pl Quote
BoWa Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Mały, kudłaty, nieszczęśliwy piesek szuka domu ! Quote
lupe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 :Rose: Fidelek, dziekujemy. Tylko na dole trzeba zmienić "suni" na "pieska". lothia, dzięki :lol: Puszek, popatrz ile ludzi o Tobie mysli.... Quote
Kasia Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 lupe napisał(a): :Rose: Fidelek, dziekujemy. Tylko na dole trzeba zmienić "suni" na "pieska". lothia, dzięki :lol: poprawione ;) http://www.allegro.pl/item175170867_gryziony_przez_inne_psy_zrezygnowany_i_zalamany.html Quote
kinga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 uwaga uwaga - dobre wieści :lol: ... ale najpierw złe: wczoraj Puszek został znów pogryziony, kierowniczka opowiadała, ze jak nagle 3 psy na niego runęły, to z trudem go spod nich wyciągnęli - no i przenieśli na tzw. hotel natomiast dziś na skutek mojej bardzo usilnej pracy :evil_lol: - pogryziony Puszek opuścił schron godzinę temu i jest właśnie w drodze do Szczecina, gdzie z marszu idzie do weta - a potem do domu tymczasowego :multi: a ponieważ domu stałego będzie szukał jeszcze trochę dalej :p , niniejszym ogłaszam uroczyście, ze Puszka, jako psa, który wywinął się spod łopaty i opuścił schronisko - mozemy uznać jako Psa-Nie-W-Potrzebie :multi: :multi: :multi: Quote
lupe Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: strasznie sie ciesze !!!! Quote
Kasia Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 a co z tym jego ogłoszeniem na allegro? Zostawić? Quote
Recommended Posts