Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="1"]

[SIZE="4"]Puszek - przyszło mu wieść smutne pieskie życie po śmierci właściciela.
[SIZE="1"]Delikatny, nieco spanielowaty piesek o pięknej kiedyś, dłuższej sierści w tricolorze, który w schronisku nie daje sobie rady.
Bardzo szybko potrzebuje troskliwego domu .
Jest ogromnie nieszcześliwy.
Liczne rany na łapach, blizny na pysku, przygaszona postawa oraz wielki smutek w oczach
– są dowodem na to, ze powinien opuścić schronisko jak najszybciej
– zanim opuści go wola życia.

Puszek jest pieskiem ok. 4 letnim.
W schronisku w Koszalinie [SIZE="1"](kontakt z Kingą lub z Lupe czyli ze mną a ja już przekażę dalej )

[SIZE="1"]Postanowiłam założyć wątek Puszkowi z naszej strony koszalińskiej, bo to pies, który wyjątkowo potrzebuje choćby tymczasu....

PUSZEK w DT patrz str. 3

Posted

jeśli o jakimś typie psów można wyrokować, ze w schronisku są " na odstrzał" - to z moich obserwacji wynika jednoznacznie - Puszek jest ich niemal wzorcowym przedstawicielem :shake:

zgaszone, pogryzione, takie popychadła, na dodatek nie wyróżniające sie niczym w szpalerze innych psów :shake:

i dopiero na zdjęciach, które obrabiałam w komputerze, widać:
o kurczę, jaki ładny piesek :-o

...wiecie, miałyśmy już z lupe takiego psiaka bardzo " w typie", zdaje sie, ze nawet z tego samego boksu, któremu porobiłam piękne zdjęcia, który spod kudłów zamerdał wesoło do mnie ogonem, a którego lupe nie zdążyła nawet wstawić na stronę... bo już po paru dniach go nie było :placz:

oby Puszek wygrał ...

Posted

kinga napisał(a):
[SIZE="1"]jeśli o jakimś typie psów można wyrokować, ze w schronisku są " na odstrzał" - to z moich obserwacji wynika jednoznacznie - Puszek jest ich niemal wzorcowym przedstawicielem :shake:
oby Puszek wygrał ...

Puszek nie daj się.

Posted

by go dac na razie do tzw. budynku hotelowego w schronie?

kinga napisał(a):
jeśli o jakimś typie psów można wyrokować, ze w schronisku są " na odstrzał" - to z moich obserwacji wynika jednoznacznie - Puszek jest ich niemal wzorcowym przedstawicielem :shake:

zgaszone, pogryzione, takie popychadła, na dodatek nie wyróżniające sie niczym w szpalerze innych psów :shake:

i dopiero na zdjęciach, które obrabiałam w komputerze, widać:
o kurczę, jaki ładny piesek :-o

...wiecie, miałyśmy już z lupe takiego psiaka bardzo " w typie", zdaje sie, ze nawet z tego samego boksu, któremu porobiłam piękne zdjęcia, który spod kudłów zamerdał wesoło do mnie ogonem, a którego lupe nie zdążyła nawet wstawić na stronę... bo już po paru dniach go nie było :placz:

oby Puszek wygrał ...

Posted

samoglow napisał(a):
by go dac na razie do tzw. budynku hotelowego w schronie?

samoglow, w tym sęk, ze w budynku hotelowym jest b. mało miejsca - a Puszek nie ma bezpośrednich wskazań, zeby go przenosić :shake:

nie jest ( o ironio) świeżo pogryziony, nie jest jakoś chory - a tam jest tylko kilka boksów w zamkniętym budynku i psy nie są stamtąd w ogóle wyprowadzane na świeże powietrze :shake: - tam to dopiero można wpaśc w depresję :-(

Posted

fidelek2 napisał(a):
Mogę tylko podnieść ....i jeżeli chcecie mogę wystawić go na allegro, potrzebowałabym tylko jakiegoś tekstu o nim...

a ja bym powieliła tekst z pierwszego postu i nie kombinowała :roll:
kontakt mozna podawać na mnie;

Kinga kom. 600-870-571
mail: drachma97@gazeta.pl

mozna dodać, ze przebywa w schronisku w Koszalinie - w boksie nr 5H

Posted

znalazłam takie ogłoszenie, moze Wam się przyda
Kundelek 2007-03-04
Witam serdecznie!
Z miłą chęcią przyjme do swojego domu nowego mieszkańca rasy coker spaniel. Rasą ta interesuję sie już od dziecka i miałem już samicę trj rasy, jednak odeszła ode mnie z powodu cięzkiej choroby (parwowiroza). Strasznie teraz pusto... Mam nadzieje,że znajdzie się ktoś, kto ma do oddania psa w dobre ręce. Pozdrawiam!

Kontakt:
Sulęcin woj. lubuskie
Daszyńskiego 29/7
tel: 0663644038
www: http://www.cspaniel.za.pl
email: imposibile@o2.pl

Posted

:Rose:
Fidelek, dziekujemy. Tylko na dole trzeba zmienić "suni" na "pieska".
lothia, dzięki
:lol:

Puszek, popatrz ile ludzi o Tobie mysli....

Posted

uwaga uwaga - dobre wieści :lol:

... ale najpierw złe: wczoraj Puszek został znów pogryziony, kierowniczka opowiadała, ze jak nagle 3 psy na niego runęły, to z trudem go spod nich wyciągnęli - no i przenieśli na tzw. hotel

natomiast dziś na skutek mojej bardzo usilnej pracy :evil_lol: - pogryziony Puszek opuścił schron godzinę temu i jest właśnie w drodze do Szczecina, gdzie z marszu idzie do weta - a potem do domu tymczasowego :multi:

a ponieważ domu stałego będzie szukał jeszcze trochę dalej :p , niniejszym ogłaszam uroczyście, ze Puszka, jako psa, który wywinął się spod łopaty i opuścił schronisko - mozemy uznać jako Psa-Nie-W-Potrzebie :multi: :multi: :multi: