Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona jest taka piękna, że gdybym nie miała już psa to bym ją z miejsca wzięła... Bonsai, zobacz, może z tym naszym allegro Indisowym jest coś nie tak, że nikt jej nie chce..zdjęcie za mało się rzuca w oczy czy co? może tytuł inny, i że to sunia idealna do dzieci (o ile to prawda)... aż uwierzyć ni e moge...

Posted

Właśnie też dziś przeglądałam Allegro i zastanawiałam się czy coś czasem nie zmienić... Może opis nie zachęca ludzi? Sama nie wiem...

"Indis to młoda, ok.3 letnia sunia, która w schronisku przebywa już półtora roku.
Indis nie jest wylewna w uczuciach, wobec obcych nawet nieufna. Dopiero gdy zna kogoś już lepiej, staje się wspaniałym, wiernym i szczęśliwym towarzyszem.
Uwielbia długie spacery, dlatego nadaje się dla osoby aktywnej.
Lubi również dzieci, bawiła się z 5-letnią siostrzyczką jednej z wolontariuszek. "

A to?

Zastanawiam się mocno nad tym zdaniem: "Lubi towarzystwo człowieka, którego zna, i chce mieć go na własność, więc w nowym domu nie powinno być innych zwierząt." - możliwe, że ono właśnie odstrasza ludzi. Indis bardzo szczeka na większość psów, szczerzy na nie kły. Ale np. z Piegusem świetnie się dogadują, nie było między nimi żadnej zwady itd. Myślę, że mogłaby być w domu, gdzie jest pies (nie suczka!), ale 100% gwarancji nie dam, że się polubią... Juz sama nie wiem. W sumie i tak w kontakcie telefonicznym/mailowym infromuję o takich ewentualnościach chętnych na psa, więc może ten fakt pominiemy, a poinforumuję o tym w późniejszym kontakcie? Bo problemu nie da się opisać w jednym zdaniu, tak aby nikogo nie zniechęcić.

Posted

Hm, a może w tytuł Allegro zmienisz na "Indis - piękna nakrapiana suczka szuka domu". Może ludzie w wyszukiwarce wpisują właśnie "szuka domu", a Indis wtedy sie nie pokazuje. Jak się nie zmieści w tytule, to daj "piękna nakrapiana suczka szuka domu" - bo Indis jest napisane na obrazku. ;)
I możesz gdzieś w opisie jeszcze dodać, że sunia reaguje na swoje imię.

Posted

Ejjj, ja nie rozumiem. To, że ludzie nie chcą starszych, chorych, kalekich psiaków to 'normalne' (dla tych ludzi), ale żeby taka piękna młoda psica tyle czasu czekała na dom :shake:

Posted

znajdzie domek znajdzie, a teraz też jest pod dobrą opieką, co widać na zdjęciach, no ale własny Pan i dom tez się znajdzie, wierzę w to mocno :)

Posted

Powiem wam szczerze, że gdybym kurczę mieszkała w domku to Indis byłaby już u mnie. Miałabym dwie dropiate sunie. Ale niestety gnieżdżę się w mieszkaniu i mowy nie ma o drugim psie :placz: :placz: .

Moja Dotty:

Indis:

Dwie piękności. I wszyscy by mi zazdrościli :-( .
Ech, życie!