Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bym była bardzo chętna :D Mieszkam w Gdyni. Chcialabym zacząć z moja papillonką trenować lecz nigdy nie mialam zadnego doswiadczenia i wogle sie na tym nie znam...:oops:

• 2 weeks later...
Posted

Puk,puk! Przekazuje, co sie dzis dowiedzialam na zebraniu dot. szkolen :)

Jest osoba chetna do prowadzenia, jest pelno chetnych do cwiczenia, jest teren, jest kasa zwiazkowa na zakup przeszkod!

Ale... nie ma kontenera / garazu / miejsca do trzymania przeszkod. [ale jest miejsce na to miejsce ;)]. Problemem sa wlamania etc... Trzeba sie dowiadywac w Zwiazku, co dalej [ja bede w przyszlym tygodniu dzwonic... :/]

A co do naszego samozwanczego agility, to Pan Michał wie i się zgadza :) Jak bysmy chcieli, to mozemy na ich placu cwiczyc, jednak problem z trzymaniem przeszkod jest analogiczny...

A jak tam z naszym agility? :> Mi się teren bardzo spodobal, a reszta juz go widziala?

Posted

Ala, jestes boska :)

Zdradz cos wiecej?
Kto do prowadzenia?

A co do naszego samozwanczego agility, to Pan Michał wie i się zgadza :smile: Jak bysmy chcieli, to mozemy na ich placu cwiczyc, jednak problem z trzymaniem przeszkod jest analogiczny...

Bardzo fajnie :)
Aczkolwiek to chyba niepotrzebne, bo mamy swój teren (jupi jupi :) ) i mam nadzieję, że na nim będziemy ćwiczyć. Przeszkody mamy od hanik (jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI!!!)- tunel miękki, pół slalomu, koło i parę hopek (?). Resztę możemy próbować zrobić sami, albo trzeba znaleźć dobrego stolarza (stolarza?).

Ja terenu jeszcze nie widziałam ale wierzę Wam na słowo ;) Najbardziej się cieszę, że jest ogrodzony i na sto procent nasz :D

Posted

Hm, nie mam zdradzac, jeszcze nic nie ma ;)

Wiem, ze prowadzic bedzie p. Urszula Grzegorzewska - z tego, co slyszalam/czytalam, ma w tym doswiadczenie i forsuje to w oddziale :]

[a przeszkody beda pewnie profi, bo kasa na nie tez jest profi :razz:]

Chetnych tez podobno jest coraz wiecej, tylko eh zeby jakos ten garaz czy cos skolowali... :/

Posted

oooo no to super!! bardzo bym sie cieszyla jakby ktos odpowiedni byl do prowadzenia ;D

tylko pytanie kiedy to ruszy.. bo z tego co wiem Zwiazkowe agility 'rusza' już trzeci rok :(

Posted

Wix, mam się "dowiadywać - dzwonić", więc mam już misterny plan zatruwania życia paniom w oddziale :p Teraz to już TYLKO kwestia garażu, więc myślę, że coś z tego będzie :)

Sonika, Iwona: generalnie o dwóch rzeczach mówimy ;) Ja o Spacerowej [oddziałowe agility], Wix o Polankach [czyli to "nasze" agility] ;)

Posted

hmm a ta p. Urszula to poza tym, że z tego co się zorientowałam, hoduje bearded collie :) to jaki ma związek z agility?

wix
trochę więcej optymizmu :))

Posted

Halo czy ktoś tu jeszcze żyje?

Jak z naszym agility? Robimy cos czy nie?

Proponuję spotkać się 30 kwietnia na terenie i co nieco posprzątać tam może co?

Pozdrawiam,
Ania

Posted

sic! napisał(a):
A nie lepper w weekend???

bo maja cwaniary wolne :) a leppera nie mieszajmy w to :evil_lol::evil_lol:
Zglaszam sie do pomocy i pracy przy ...
I mam od razu pare pytan:
1. jaki udzial bedzie mial w tym ZK czy w ogole robimy pod patronatem ZK
2. jakie planujecie oplaty?
3. kto prowadzi zajecia, czy po prostu kto bedzie z tych co spojrza na poczatkujacych?
I slowko ode mnie, zeby sprobowac na Polankach i na razie nie mieszac w to Spacerowej, bo klucz do bramy,IPO itp :roll:

Posted

strumyk napisał(a):
bo maja cwaniary wolne :) a leppera nie mieszajmy w to :evil_lol::evil_lol:

Wolne??jak to wolne?znowu jakieś święto jest??? a jakby lepper miał pomóc to jestem za :diabloti:

strumyk napisał(a):

I slowko ode mnie, zeby sprobowac na Polankach i na razie nie mieszac w to Spacerowej, bo klucz do bramy,IPO itp :roll:

yyyy??za mało jedno słówko chyba, bo ja nie rozumiem :cool1:

Posted

[quote name='sic!']Wolne??jak to wolne?znowu jakieś święto jest???
ja to u nas bywa - zalozylam, ze szkoly moga miec wolne przed 1 maja :)

a jakby lepper miał pomóc to jestem za :diabloti:

w sumie - racja !!! oby tylko bez weksli :evil_lol:
yyyy??za mało jedno słówko chyba, bo ja nie rozumiem :cool1:

chodzilam tam na OB, klucz do bramy (wjazdowej) na teren ma tylko kilka osob, ktore czasem nie przychodzily na spotkanie, a my tam stalysmy i czekalysmy; na spotkaniach czesto byli ludzie z IPO i choc to mial byc akurat nasz i tylko nasz czas, to musielismy sie dzielic placem i wchodzic na zmiany

Posted

strumyk napisał(a):

chodzilam tam na OB, klucz do bramy (wjazdowej) na teren ma tylko kilka osob, ktore czasem nie przychodzily na spotkanie, a my tam stalysmy i czekalysmy; na spotkaniach czesto byli ludzie z IPO i choc to mial byc akurat nasz i tylko nasz czas, to musielismy sie dzielic placem i wchodzic na zmiany

A no to wszystko jasne, ale z drugiej strony..ZK ma kasę na przeszkody - że niby profesjonalne mają być, zmienił się przew.o.komisji szkolenia (nie wiem czy to za czasów OB czy nie, ale może pójdzie ku lepszemu?Ja przynajmniej na to liczę:)

Posted

sic! napisał(a):
ale z drugiej strony..ZK ma kasę na przeszkody - że niby profesjonalne mają być,

dlatego mi to nie przeszkadza, ze moze byc pod patronatem ZK - jak najbardziej, tu nie bede na nic naciskac
nie pasi mi Spacerowa :) a moze inaczej - mam nadzieje, ze Polanki wyeliminuja problem jaki byl na Spacerowej :)