Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hop sunieczko do góry!
W weekend zrobię małej zdjęcia.
Tak strasznie mi jej jest żal - tyle wycierpiała w swoim króciutkim życiu :-(
To nie Amorek - pies pewny siebie i zadowolony z życia, tylko mała nieśmiała istotka potrzebująca miłości :-(
Ona nie może wrócić do budy - dopiero co uczy się ufać człowiekowi, to nie może pójść na marne :shake:

Posted

Hop malutka.

Po oswojeniu się z nową sytuacją, Meg pokazała mi swoje prawdziwe oblicze.

To jest po prostu normalny SZCZENIAK :crazyeye: No może podrostek, ze wszystkimi blaskami (i cieniami :evil_lol: ) bycia szczeniorem.

Rano, jak schodzę z antresoli (psiska śpią na dole) wita mnie roztańczona, ze smugą merdającego szaleńczo ogona słodka psica. Uśmiechnięta paszczęka szczerzy się w uśmiechu. Przytupuje przednimi łapkami tak śmiesznie, że dobre samopoczucie na cały dzień zapewnione. ;)

Na spacerku grzecznie idzie na smyczy, przez ruchliwą ulicę już też całkiem pewna siebie. A ogon podniesiony dumnie do góry faluje . :lol:

W ogóle szybko się uczy - co nowe, głośne i gwałtowne ją przeraża, ale gdy stwierdzi, że mimo wszystko psa nie zjadło, przestaje zwracać uwagę. W parku z zainsteresowaniem ogląda i obwą****e (baaardzo nieprzyzwoite słowo, wiem :lol: )wszystko jest ciekawe ale na wołanie reaguje (lepiej niż moja Zuza :angryy: ). Do psiaków podchodzi merdając ogonkiem, do bardzo dużych z pewną nieśmiałością, ale moją Zuzę to juz zabawowo podgryza. Dziś nawet rano zapraszając do zabawy szczekała :-o

Megan to bardzo słodki, młody i wrażliwy psiaczek. Początkowo nieufna, przy poczuciu odrobiny bezpieczeństwa chętna do współpracy z człowiekiem i nauki. Reaguje już np. na siad (ale to nie moja nauka, umiała już wcześniej ;) ).

Dla każego, kto chce otrzymać wielkie psie serce w zamian za.. serce, to wymarzony pies!!!

Posted

Perfetia super wiesci, ale sie ciesze.Dobrze jej idzie po za tym tez dobrze swiadczy fakt, ze sie tak szybko klimatyzuje w nowym srodowisku.

Cudowny pies dla kazdego człowieka który ma na tyle duze serca aby pomiescic miłosc Meg.

Posted

Byłoby bardzo niedobrze zaprzepaścić to wszystko, co udało sie juz osiągnąc z Megi. Nie wyobrażam sobie ,żeby teraz skazywać ja znowu na pobyt w budzie i sporadyczne kontakty z człowiekiem:-( .
A u nas tyle psów,ze juz naprawde nie ma gdzie jej wziąć do mieszkania:shake: .

Posted

wstawiłam Megi na aaaaby i gumtree. Usia - gdyby ci się udało w ciągu dnia ruszyć jakieć portale ogłoszeniowe, to byłoby super.. (psica jest super - trzeba nam tylko trochę reklamy!). Wyśle ci treść ogłoszenia na PW..

Ja wróciłam dziś po 10 godzinach do domu i co zastałam??? Worek suchej karmy (jest jeszcze ok. 6 z 15kg) wywleczony na środek pokoju (z trzy metry oddalony od pozycji wyjściowej) i obgryziony baaardzo skrupulatnie na "szwach" :crazyeye: (ale bogu dzięki jeszcze z zawartością). Od razu dodam, że moja Zuza nie jest na tyle bystra, żeby wykoncypować taki zamach na żarcie. Ona jest akurat na tyle bystra, żeby je zjeść (co jej się na szczęście nie udało) :evil_lol:

Biedna Meg nie jest przyzwyczajona do tak długich godzin spędzanych samotnie.

Mam wizję domku idelanego dla Meg - pani na emeryturze, którą rozpiera energia i marzy o psicy jako towarzyszce do dłuuuuugich spacerów. Albo do siedzienia przed telewizorem - Meg jak jestem e domu układa się w zasięgu wzroku i spokojnie sobie śpi (a potem - dla równowagi - w ciągu dnia, jak mnie nie ma, ciąga dla rozrywki 6 kg po podłodze :evil_lol: ).

Posted

Perfetia, Meg to idealny psiak dla "seniorów" ja chciałam rozwiesić ogłoszenia niedaleko koscioła i "klubu seniora".Tylko jakos czasu na zrobienie tych ogłoszen nie mam ale dzisiaj coś wykminie ;)

Nadal szukamy domku, jeszcze 3 dni i sunia która zaczeła wreszcie rozumiec co to znaczy zaufac człowiekowi znowu je straci i stanie sie "dzikuską"

Posted

Usia napisał(a):
Perfetia, Meg to idealny psiak dla "seniorów" ja chciałam rozwiesić ogłoszenia niedaleko koscioła i "klubu seniora".Tylko jakos czasu na zrobienie tych ogłoszen nie mam ale dzisiaj coś wykminie ;)

Bardzo dobry pomysł! Pamiętaj też o przychodni na Filtrowej :razz:
treść ogłoszenia wysłałam ci na PW

A internet do seniorów tez dociera, tylko pośrednio. Seniorzy mają dzieci z dostępem do netu, a charakterystyczne dla dorosłych dzieci jest niepohamowane pragnienie ciągłego uszczęśliwiania rodziców niekoniecznie na siłę :evil_lol: Tak swój domek idealny znalazł mój Amorek ;)

Posted

Mała znalazła sie na: 4łapy; mój pupil;www.tresura.pl;eurocity.pl i na Advers.
powysyłałam tez troche e-meili do osób które szukaja szczeniaka z adresem strony na DGM. moze ktos sie zainteresuje i ja zauwazy
Ja na dzisiaj nie mam juz sił , jutro popróbuje jeszcze.