Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cioteczki wlasnie przegladam asortyment sklepow interentowych w uk ktos mi moze doradzic jakie produkty do pielegnacji siersci wybrac bo troszke tego tam jest:roll:
ulozone tematycznie otwieralam poszczegolne ale sie juz pogubilam tyle rodzaji:oops:
http://www.petplanet.co.uk/dept.asp?dept_id=27

ja myslalam o tym zestawie ale nie wiem czy dobry ??
http://www.petplanet.co.uk/product.asp?dept_id=19&pf_id=4444

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Kąpiel zmiękcza włos więc nie powinno się kąpać z wodą bezpośrednio przed wystawą. Bzik został wymączony (mąką ziemniaczaną, kąpiel na sucho, świetny sposób!).

Posted

Waxy napisał(a):
Jakich używacie szamponów dla swoich westików? :razz:
Bo jestem ciekawa.. xDD

Ja aktualnie mam szampony z Herry -wybielajacy i dal szorstkowłosych. Jednak włos jest po nich miękki:shake:
Używam też All systemu, chociaż jest średnio zadowalający. Odżywka jest dobra, tylko po wystawie:evil_lol: bo robi włos jedwabisty, ale dobrze odżywia włosy się nie łamią, kruszą.

Bzikowa - masz racje maka niezastapiona rzecz.:cool3:

Posted

My jeszcze robimy tak: preparujemy roztwór 1:4 szamponu (All Systems) z wodą i wlewamy do jakiegoś pustego pojemniczka z dyfuzorkiem (sprayem). Spryskujemy piesa a następnie całego taplamy w mące ziemniaczanej a następnie wyczesujemy dokładnie. Dzięki temu nie musimy go spłukiwać wodą, cały szampon łączy się z mąką (i brudem) i wykrusza kiedy szczotkujemy.
;)

Posted

Bzikowa napisał(a):
My jeszcze robimy tak: preparujemy roztwór 1:4 szamponu (All Systems) z wodą i wlewamy do jakiegoś pustego pojemniczka z dyfuzorkiem (sprayem). Spryskujemy piesa a następnie całego taplamy w mące ziemniaczanej a następnie wyczesujemy dokładnie. Dzięki temu nie musimy go spłukiwać wodą, cały szampon łączy się z mąką (i brudem) i wykrusza kiedy szczotkujemy.
;)

też stosujemy taką metodę, mąka poprostu niezastąpiona rzecz:cool3:
Ale ma też swoje minusy:shake: później wszędzie biało...:evil_lol:

Posted

O dzięki za odpowiedzi :diabloti: A na wystawy jak jedziecie to ogólnie jakich kosmetyków używacie? Wiem że, puder i lakier :diabloti:

Posted

Mi fryzjerka mojego psiaka powiedziała, że jak pies jest troszeczkę brudny to można zamiast suchym szamponem to mąką ziemniaczaną go "umyć" a potem to wyczesać:P

Posted

A jak radzicie sobie z okolocami pyska? Chodzi mi o mycie po jedzeniu. Foxi często ma resztki karmy w sierści przy pysku albo posklejane kosmyki włosów i nie wiem jak się tego pozbyć. Ostatnio obcięłam :roll: Kupiła wczoraj w sklepie Plus maszynkę do strzyżenia zwierząt za 20zł. Pewnie zaraz się zepsuje, ale może starczy na kilka razy to uciachania włosów przy siusiaku między tromowaniami, bo tak to jest tragedia.
A trymowanie już jutro, nie mogę się doczekać :multi:

• 1 year later...
Posted

Hoho widzę że temat stary ale Kasiu taka maszynka, kupiona za 20 zł też z myślą byle jeden raz przejechać.....nie zdało egzaminów bo w ogóle nie chwyta jego włosów nawet na uszkach :( więc trniemy popiersie, brzuszek i uszka nożyczkami, cieżko ale się da. A ja się tak zastanawiam czy jest taki szampon 2 w 1 dla szorstkiego i białego włosa? bo to że są wybielające to wiem i te dla szorstkich to też ale taki w jednym to nie widziałam. Będą mi się kończyły szampony dla szczeniaka i muszzę coś pomyśleć. Coprawda mam z Trixi wybielający ale nie jestem zadowolona ani z jakości ani z wydajności bo idzie go bardzo dużo i wcale się nie pieni. Ale polecam odżywkę z Hery - może niekoniecznie dla wystawowych, bo zmiękcza - ale dla takich łąkowych co kule śniegowe się wplątują to super sprawa, bo się nie kołtuni włos i się błyszczy.