Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pędzel to uroczy, niewielki psiak (ok. 30 cm w kłębie), ma ok. 1 roku, a w schronisku przebywa od niecałego miesiąca.
Niestety w boksie nie radzi sobie najlepiej, unika psów siedząc w budzie ze swoim kumplem Kapslem.
Boi się ruchu ulicznego, nie czuje się komfotrowo w mieście, więc byłby szczęsliwy mogąc zamieszkać w zacisznym miejscu!
Z dala od hałasów ulicznych staje się zupełnie innym psem - pełnym życia i radości. Biega wokoło ciesząc się każdą najmniejszą drobnostką.
Niestety, po powrocie do boksu ponownie chowa się do bezpiecznej budy i na powrót zamyka się w sobie.
Ze względu na łagodność nadaje się do domu z dziećmi, z pewnością będzie oddanym towarzyszem zabaw.
Kontakt: olaa-s@wp.pl
tel. 609 896 660 (proszę dzwonic po południu)

Zdjęcia:

Pędzel będzie opisany w "Życiu Kalisza"! :)

Posted

Dowiedziałam się, że to był pies jednego z więźniów, którzy u nas pracują.
Rozrabiał w domu i traflił do schroniska. Ale jest taki młody, że nie można mu wypominać nadmiar energii. :)

Posted

Z więzienia. :p W schronisku pracuje oprócz pracowników chyba dwóch więźniów, ktorzy dobrze sie sprawuja i moga odpracowac czesc wyroku - albo jakos tak. :p

Posted

volontariuszka napisał(a):
No co ty ! bez przesady! Dobra, wątek jest o psiaku a nie o więźniach. Nie zapomnij mi go jutro pokazac w schronie :cool3:

Będą nowe zdjęcia?:cool3:

Posted

Jaka śliczna szczotka! :loveu: Może wystawie na allegro? A co do takich wiezniow to fajnie, ze pomagaja w schronisku czy sprzataja ulice... to sa drobni przestepcy, nie siedza za jakies morderstwa ;) a za np. nie płacenie alimentow ;)

Posted

zaba14 napisał(a):
Jaka śliczna szczotka! :loveu: Może wystawie na allegro? A co do takich wiezniow to fajnie, ze pomagaja w schronisku czy sprzataja ulice... to sa drobni przestepcy, nie siedza za jakies morderstwa ;) a za np. nie płacenie alimentow ;)

O tak, wstaw go na allegro, Bonsai napewno będzie wdzięczna:p

Posted

zaba14 napisał(a):
A co do takich wiezniow to fajnie, ze pomagaja w schronisku czy sprzataja ulice... to sa drobni przestepcy, nie siedza za jakies morderstwa ;) a za np. nie płacenie alimentow ;)

tak to prawda;) czasem na prawde sa milsi i dla zwierzat i dla ludzi
u nas tez wykonuja rozne rzeczy na rzecz miasta!

Śliczny ten psiaczek choc na fotkach
to wygląda na wiekszego niz 30cm w kłębie!
Jestem z ostrowa wiec rozpytam troche!
Napiszcie prosze gdzie dokładnie mieści sie to schronisko?

Posted

Pianka, nie zdążyłam wyjść na spacer z pieskiem - sobota jest za krótka! :( A i wolontariuszy zbyt wiele nie było.

zaba_14 Allegro odpada, kierownik nie chce wydawać psów "dalej jak w byłym powiecie kaliskim". Nie powiem jak głupia była jego argumentacja - "nie będzie można sprawdzić warunków psa". A przecież on zagląda do samych boksów raz na rok (nie powiem o wizytach poadopcyjnych, skoro nawet umów adopcyjnych nie spisują...)... Znalazłam domek dla spaniela w Wolsztynie, to też jest woj. wielkopolskie, owszem, pani go wzięła, ale powiedział, że to ostatni raz tak... Nie będę tego komentować. :( :( :(

Dusza, schronisko mieści się przy ulicy Warszawskiej 95. Fajnie, jeśli się popytasz, dziękuję. :)

Patikujek, trudno go wypatrzyć, bo cały czas siedzi w budzie... Dlatego będzie ogłoszony w gazecie. :) Tyle chociaż moge zrobić....

Posted

Tak, był szczepiony z pewnością przeciw wściekliźnie, a czy cos po za tym to mogę się dowiedzieć w poniedziałek. Jest zdrowy. Zgadza się z innymi psami, z Kapslem zawsze chętnie się bawił. Z pozostałymi psami w boksie różnie bywa, ale to on jest raczej poganiany, niestety.
Co do kur - nie mam pojęcia. Na spacerze nie spotkaliśmy żadnego ptactwa.