Bonsai Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Pędzel to uroczy, niewielki psiak (ok. 30 cm w kłębie), ma ok. 1 roku, a w schronisku przebywa od niecałego miesiąca. Niestety w boksie nie radzi sobie najlepiej, unika psów siedząc w budzie ze swoim kumplem Kapslem. Boi się ruchu ulicznego, nie czuje się komfotrowo w mieście, więc byłby szczęsliwy mogąc zamieszkać w zacisznym miejscu! Z dala od hałasów ulicznych staje się zupełnie innym psem - pełnym życia i radości. Biega wokoło ciesząc się każdą najmniejszą drobnostką. Niestety, po powrocie do boksu ponownie chowa się do bezpiecznej budy i na powrót zamyka się w sobie. Ze względu na łagodność nadaje się do domu z dziećmi, z pewnością będzie oddanym towarzyszem zabaw. Kontakt: olaa-s@wp.pl tel. 609 896 660 (proszę dzwonic po południu) Zdjęcia: Pędzel będzie opisany w "Życiu Kalisza"! :) Quote
Pianka Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 No i co tam Pędzelku słychać? :loveu: :loveu: Quote
Bonsai Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Pędzelek nadal czeka, artykuł do gazety wysłałam teraz trzeba czekać na wydanie i efekty. I trzymać kciuki! :) Quote
Pianka Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Ja mocno trzymam kciuki:multi: Takie cudo nie moze siedzieć w schronisku:razz: Quote
Bonsai Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Dowiedziałam się, że to był pies jednego z więźniów, którzy u nas pracują. Rozrabiał w domu i traflił do schroniska. Ale jest taki młody, że nie można mu wypominać nadmiar energii. :) Quote
Bonsai Posted March 16, 2007 Author Posted March 16, 2007 Z więzienia. :p W schronisku pracuje oprócz pracowników chyba dwóch więźniów, ktorzy dobrze sie sprawuja i moga odpracowac czesc wyroku - albo jakos tak. :p Quote
Pianka Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Nie boicie się, ze ci wieźniowie coś zrobią tym psom? W końcu są zmuszeniu do pracy w schronie? Jak mogli takiego kochanego Pędzelka wyrzucić:mad: Quote
volontariuszka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Ci więźniowie to nawet milsi są od niektórych pracowników :D Quote
Bonsai Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Tak Aniu, a poznałaś któregoś|? :evil_lol: Czy ja o czmyś nie wiem? :evil_lol: ? Quote
volontariuszka Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 No co ty ! bez przesady! Dobra, wątek jest o psiaku a nie o więźniach. Nie zapomnij mi go jutro pokazac w schronie :cool3: Quote
Pianka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 volontariuszka napisał(a):No co ty ! bez przesady! Dobra, wątek jest o psiaku a nie o więźniach. Nie zapomnij mi go jutro pokazac w schronie :cool3: Będą nowe zdjęcia?:cool3: Quote
zaba14 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Jaka śliczna szczotka! :loveu: Może wystawie na allegro? A co do takich wiezniow to fajnie, ze pomagaja w schronisku czy sprzataja ulice... to sa drobni przestepcy, nie siedza za jakies morderstwa ;) a za np. nie płacenie alimentow ;) Quote
Pianka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 zaba14 napisał(a):Jaka śliczna szczotka! :loveu: Może wystawie na allegro? A co do takich wiezniow to fajnie, ze pomagaja w schronisku czy sprzataja ulice... to sa drobni przestepcy, nie siedza za jakies morderstwa ;) a za np. nie płacenie alimentow ;) O tak, wstaw go na allegro, Bonsai napewno będzie wdzięczna:p Quote
zaba14 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 to ja poczekam na jakiś fajny opis tego frędzla ;) i namiary :P Quote
Dusza Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 zaba14 napisał(a):A co do takich wiezniow to fajnie, ze pomagaja w schronisku czy sprzataja ulice... to sa drobni przestepcy, nie siedza za jakies morderstwa ;) a za np. nie płacenie alimentow ;) tak to prawda;) czasem na prawde sa milsi i dla zwierzat i dla ludzi u nas tez wykonuja rozne rzeczy na rzecz miasta! Śliczny ten psiaczek choc na fotkach to wygląda na wiekszego niz 30cm w kłębie! Jestem z ostrowa wiec rozpytam troche! Napiszcie prosze gdzie dokładnie mieści sie to schronisko? Quote
Patikujek Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Ale fajowa szczoteczka:loveu: Aż dziwne że tak śliczny i młody psiak nie może znaleźć domku:( Quote
Pianka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Hallooo Bonsai odwiedziłaś małego? Są nowe zdjęcia?:cool3: Quote
Bonsai Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Pianka, nie zdążyłam wyjść na spacer z pieskiem - sobota jest za krótka! :( A i wolontariuszy zbyt wiele nie było. zaba_14 Allegro odpada, kierownik nie chce wydawać psów "dalej jak w byłym powiecie kaliskim". Nie powiem jak głupia była jego argumentacja - "nie będzie można sprawdzić warunków psa". A przecież on zagląda do samych boksów raz na rok (nie powiem o wizytach poadopcyjnych, skoro nawet umów adopcyjnych nie spisują...)... Znalazłam domek dla spaniela w Wolsztynie, to też jest woj. wielkopolskie, owszem, pani go wzięła, ale powiedział, że to ostatni raz tak... Nie będę tego komentować. :( :( :( Dusza, schronisko mieści się przy ulicy Warszawskiej 95. Fajnie, jeśli się popytasz, dziękuję. :) Patikujek, trudno go wypatrzyć, bo cały czas siedzi w budzie... Dlatego będzie ogłoszony w gazecie. :) Tyle chociaż moge zrobić.... Quote
Dusza Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Napisz jeszcze tylko czy jest zdrowy, zaszczepiony? Jak zgadza sie z innymi psami? Czy wiadomo jak reaguje na kury? Quote
Bonsai Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Tak, był szczepiony z pewnością przeciw wściekliźnie, a czy cos po za tym to mogę się dowiedzieć w poniedziałek. Jest zdrowy. Zgadza się z innymi psami, z Kapslem zawsze chętnie się bawił. Z pozostałymi psami w boksie różnie bywa, ale to on jest raczej poganiany, niestety. Co do kur - nie mam pojęcia. Na spacerze nie spotkaliśmy żadnego ptactwa. Quote
volontariuszka Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 jutro będziesz miała okazje porobić nowe fotki i popytać o więcej informacji Quote
Bonsai Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Ta, już widzę ile zrobię przez te 1,5 h jutro... Quote
Recommended Posts