MALWA Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Zaglądam i sprawdzam co na wątku........... Quote
paula_t Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Przykro strasznie, że domek jednak zrezygnował :( Ale z drugiej strony lepiej teraz, niżby mieli oddać psiaka po jakimś czasie, kiedy ten by się już zdąrzyl do nich przyzwyczaić. Quote
from_wonderland Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 w końcu znajdzie sie domek, specjalnie dla Zorki ;) Quote
_Aga_ Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 Najnowsze wieści z fb: [FONT=lucida grande]Dzięki Państwa pomocy, dzięki publikacjom i umieszczaniu informacji na portalach, w gazetach, dzięki słaniu próśb do urzędów,szkół, weterynarzy, dzięki wywieszaniu ogłoszeń na słupach udało się zidentyfikować suczkę znalezioną 1 września w kobierzyńskim lesie. Dziś wiemy, że:[/FONT] [FONT=lucida grande]Nasza Zora naprawdę nazywa się TAJGA. Urodziła się w grudniu ubiegłego roku. Do pierwszej właścicielki Tajga trafiła jako pięciotygodniowy szczeniak.Słodka malutka kulka rosła szybko, była bardzo energiczna i bardzo, bardzo sprytna. Małe mieszkanie, poważne problemy zdrowotne, rosnące potrzeby dużej już suczki... wszystko to spowodowało, że kobieta postanowiła znaleźć Tajdze nowy dom. Chętni szybko się znaleźli. Na początku lipca, Tajga ubrana w czerwone szelki, obdarowana na drogę nową, niebieską smyczką pojechała do nowego domu. Miała mieć pełną miskę, ogród do biegania i kochającego człowieka... Stało się jednak inaczej! [/FONT] [FONT=lucida grande]Policja prowadzi śledztwo – czynności procesowe i pozaprocesowe. Mamy nadzieję,że sprawca zostanie ukarany. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do poznania historii Tajgi![/FONT] Quote
piescofajnyjest Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Tajgunia, biedna sunio.....:(( czyli wracamy do imienia Tajga???? i co teraz bedzie??? Quote
anica Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='_Aga_']Najnowsze wieści z fb: [FONT=lucida grande]Dzięki Państwa pomocy, dzięki publikacjom i umieszczaniu informacji na portalach, w gazetach, dzięki słaniu próśb do urzędów,szkół, weterynarzy, dzięki wywieszaniu ogłoszeń na słupach udało się zidentyfikować suczkę znalezioną 1 września w kobierzyńskim lesie. Dziś wiemy, że:[/FONT] [FONT=lucida grande]Nasza Zora naprawdę nazywa się TAJGA. Urodziła się w grudniu ubiegłego roku. Do pierwszej właścicielki Tajga trafiła jako pięciotygodniowy szczeniak.Słodka malutka kulka rosła szybko, była bardzo energiczna i bardzo, bardzo sprytna. Małe mieszkanie, poważne problemy zdrowotne, rosnące potrzeby dużej już suczki... wszystko to spowodowało, że kobieta postanowiła znaleźć Tajdze nowy dom. Chętni szybko się znaleźli. Na początku lipca, Tajga ubrana w czerwone szelki, obdarowana na drogę nową, niebieską smyczką pojechała do nowego domu. Miała mieć pełną miskę, ogród do biegania i kochającego człowieka... Stało się jednak inaczej! [/FONT] [FONT=lucida grande]Policja prowadzi śledztwo – czynności procesowe i pozaprocesowe. Mamy nadzieję,że sprawca zostanie ukarany. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do poznania historii Tajgi![/FONT] O rety!!!:-( oby wszystko się wyjaśniło!... żeby ukarać zwyrodnialca!... wiem ,że... Tajdze to nie pomoże!... ale może surowa kara!?... byłaby przestrogą dla...innych...bez serca... bo nawet ludzi nie chce mi przejść przez... klawiaturę!.... jestem tak wzburzona ,że brakuje mi normalnie słłów!!! Quote
Nutusia Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Nie wracajmy do imienia Tajga - to już było i niech nigdy nie wraca! Teraz jest nowe życie i nowe imię... Choć jestem życiową niepoprawną optymistką, w surową karę dla tego "podgatunku" nie liczę. Dziwi mnie tylko dlaczego pierwsza właścicielka nie śledziła losów suni... Quote
from_wonderland Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Też mnie to zastanawia, może w jej mniemaniu jej rola kończyła sie na znalezieniu suńce odpowiedzialnego domu? Nie mam pojęcia, straszne przytłaczające jest to wszystko, oby policji udało się wysledzić sadystów... :shake: Quote
Nutusia Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Jak mawiał Stalin - ufać i... kontrolować - to jedyna metoda. Dom musi czuć, że pies nie został mu powierzony ot tak sobie... Quote
b-b Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Biedna mała...mówią do trzech razy sztuka...oby ten trzeci domek okazał się odpowiedzialnym i kochającym domkiem. Quote
abra43 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Tajga pozostanie dla nas Zorą tamten tragiczny dla niej rozdział życia już powinien być zamknięty,nowe życie nowe imię,teraz tylko złapać zwyrodnialca i sie mu do d..y dobrac ostro niech poniesie surową karę, a pierwsza właścicielka tez powinna się interesować losem zwierzęcia i nie oddawać go do niesprawdzonego domu,Zorka juz nikt cię nie skrzywdzi. Quote
feliksik Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 ale wiadomo czy to nowi właściciele zrobili? Quote
piescofajnyjest Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 chyba nic nie wiadomo...... Quote
anica Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 na razie nic!?... ale cały czas czekamy ,na jakieś wiadomości.... a teraz można wszystkie siły skoncentrować ... na pomoc dla Zorki :)))))) Quote
Maciek777 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Trochę mnie tu nie było, a tu takie informacje. Teraz tylko złapać sprawcę / sprawców i niech sąd zrobi wyjątek i ukaże surowo dla przykładu... Quote
baster i lusi Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 cioteczki proszę o głosy, [quote name='mariamc']Wspólny kandydat Dogo i Miau przegrywa na KV. GŁ0SUJCIE NA BIAŁĄ PODLASKĄ - TAM CZEKA PONAD 350 PSÓW. Znajdźcie chwilkę czasu i zagłosujcie w ankiecie, która może pomóc Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Białej Podlaskiej zdobyć karmę na zimę. Wystarczy parę minut, a ponad 350 psich ogonów zamerda w podziękowaniu :-) Wystarczy się zarejestrować i oddać swój głos. Jest to zupełnie bezpłatne. Nie bądźmy obojętni... INSTRUKCJA JAK GŁOSOWAĆ W KV 1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum 2. wciskasz link Rejestracja 3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję 4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, dwa razy e-mail, dwa razy hasło oraz rozwiązujesz zadanie - potwierdzenie rejestracji i wciskasz"wyślij" 5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link 6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło 7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk" 8.wybierasz wątek "Poznajmy się" :arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 51ee6e7637 i wpisujesz jeden post uprawniający do głosowania w ankiecie 9. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - wrzesień 2012” :arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=15746 10. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 3 (trzecią) - schronisko "Azyl" w Białej Podlaskiej , klikasz pod ankietą „wyślij”. 11. Podajesz nr telefonu komórkowego ( dziewięciocyfrowy), smsem dostajesz kod weryfikacyjny, który wpisujesz i zatwierdzasz oddanie głosu..SMS jest darmowy! Quote
MALWA Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 [quote name='_Aga_']Uzupełniłam rozliczenie :)[/QUOTE] Super! Bardzo się cieszę, że moja wpłata się odnalazla, bo juz zaczęło mnie to niepokoić, ze niby nie wpłynęła. A co do Zorki, to zostawmy przeszłość za nią, ale tylko tę, która dotyczy imienia. Natomiast w stosunku do oprawcy, który ją tak potraktował nie miałabym litości...... Czy to te osoby, które ją przejęły od pierwszej właścicielki tak ją potraktowały? Quote
anica Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 A co do Zorki, to zostawmy przeszłość za nią, ale tylko tę, która dotyczy imienia. Natomiast w stosunku do oprawcy, który ją tak potraktował nie miałabym litości...... Czy to te osoby, które ją przejęły od pierwszej właścicielki tak ją potraktowały? całkiem podobnie myślę !... i też mam nadzieję ,że się dowiemy.... Quote
piescofajnyjest Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 jak sie Zorka czuje???????????? Quote
sonek666 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Pojszło właśnie 111zł dla Zorki z tego bazarku ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/231709-Rozliczamy-%29 Quote
Recommended Posts